www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 09:44

zdravim! Posledne jste mi poradili s vymenou pyloveho filtru, tak to zkusim i ted smiling smiley Mam astru r.v.94 sedan, motor 1,8i. Pred 14ti dny, kdyz prselo, jsem dal auto do garaze. Vcera jsem chtel vyjet ven (vycouvat), ale ouha! Asi zarezlo neco v zadnich kolech, a auto se nepohulo ani o pid a zadek se vzpinal k nebesum sad smiley zkousel jsem auticko trapit a povolil jsem tak leve zadni kolo.. prave vsak stale drzi a jen ho smykam zablokovane po zemi, kolo se ani nehne sad smiley mate nekdo napad co s tim? Dik za kazdou radu

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: tokin (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 10:17

Napadají mě možnosti -1.zšlehnuté ložisko zadního kola
2. prasklé brzd.obložení zadního kola, které se vzpříčilo v bubnu - mě se stalo před lety na VW to samé.
Nic jiného mě nenapadá

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: Isuzu (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 10:46

to bude to obložení taky se mi to stalo vzpříčilo se to tam a musel jsem sundat buben a vyměnit obložení

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 10:48

no jo, ale do garaze jsem dojel uplne normalne, auto stalo a ted nevyjede... prece to nemohlo prasknout naraz v obou kolech... dle me to je nekde jenom zarezle... ale kde a co s tim? Nejsem technicky tip a na aute akorat dolevam benzin a nastavuju zrcatka winking smiley)

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 10:58

Zkus do bubnu párkrát bouchnout kladivem, zřejmě ti přischly pakny. Stává se to dost u felicií, mě to kadett dělal taky. ALe vždy pomohlo pár ran, pakny odskočily a v pohodě.... U felícii pomáhá , když vnitřek bubnu vezmeš jemným smirkem a vyplatí se rozhýbat pohyblivé části u paken....

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 11:04

Dik, to by mohlo byt ono, jiz jsem s tim mel potiz, ale vzdy pomohlo razne vycouvat smiling smiley) CHapu spravne, sundam kolo, vemu kladivo a bouchnu - ale kam? smiling smiley) Do bubnu zepredu nebo po obvodu?

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: Nien (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 12:07

Ou nemohl bys sis sehnat kámoše co je trochu do aut? Protože taková oprava co tu popisujete, jako bouchnout do bubnu kladivem, není to pravé. A ještě jsem neslyšel že by přischly pakny v létě. yawning smiley) ??? Pokud to nerozebereš a nemrkneš co se tam podělalo tak jen tomu přihoršíš. Buď neodjedeš nebo něco praskne, a bude tě oprava stát mnohem víc.

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 12:24

asi mas pravdu... zkusim do toho malicko citlive prastit a kdyz to nepomuze, budu muset zavolat nekoho chytrejsiho... Holt, ja mam vzdy poruchy, ktere opravari nikdy pred tim u nikoho nevideli, na to jsem uz zvykly smiling smiley)

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 13:09

Pokud se kola nehnou,tak buben nesundaš ani za boha, tady by mohlo pomoc jen to kladivo, a vůbec bych se nebál do toho pořádně praštit, pěkně postupně kolem dokola a jak píšu, nebál bych se přitlačit.
Jak Ti chodí ruční brzda, normálně, nebo je někde zatuhlá?

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 13:17

jasne, zkusim to smiling smiley
Rucka chodi nic moc, prijde mi, trochu ztezka, ale mozna to je jen zdani, ted jezdim v novem mondeu a tam chodi zlehka uplne vse.... Ne, myslim ze chodi hure nez chodivala, potvora...

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 13:22

Až to budeš mít na heveru, tak ať ti někdo zahejbe z ručkou a podívej se na lana ruční brzdy u bubnu jestli to chodí, nebo je to zaseklé.

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 13:25

OK. Kdyz blbe nebo vubec tak nastrikat lanovody olejem? Mam WD40 to by melo byt OK ne?

A co takhle nejak promazat ten buben zvenku, treba by ta rez povolila lepe a nemuselo by se tolik pobouchavat kladivem...? Nebo se to nesmi olejovat? (jak vidis sem fakt trubice, ale staci me jen rici co jo a co ne, jinak jsem sikovnej a beda smiling smiley)

dik

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: jeník.kadett.1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 15:01

vem kladivo a koukej do toho prastit!! neboj se nic. lanovody na rucni brzdu vyzkousej rukou .jestli kdyz mas povolenou rucku jdou provesit.... lanovod je za kolem na leve strane dole, kdyz u nej klecis.... u kadettu se to stava i v lete hlavne za mokra .. a v zime samozrejme... ;-)

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: jeník.kadett.1.6DA (IP zapsáno)
Datum: 08.09.2005 15:04

olej do bubnu nestrikej..!! jinak si pak muzes sehnat novy oblozeni atd.. A jinak me to prijde ze mas seklý (prirezlý) pakny k bubnu protoze jsi prijel po desti a dal autak do garaze a zatahl rucni brzdu co? v garazi je vlhko woé

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: tokin (IP zapsáno)
Datum: 09.09.2005 22:03

Stačí, pokud Ti vyskočilo přítlačné perko na čelisti a ta se vzpříčila. Potom jak "rázně" zacouváš, tak se vrátí do své polohy ale je riziko, že se ti to může zašlehnout za jízdy!!! Na to bacha. Buben nesundáš, pokud budou pakny rozevřené. Když nepomůže rána palicí(což pochybuju a navíc naděláš více neplechy a škody) povol odvzdušnovací šroub, pakny pak snáze sevřeš a buben sundáš. Smiř se s tím, že budeš muset koupit nové pakny (v lepším případě), možná i prasátka. V sadě to není drahé(cca 600na obě kola), jsou i s přítlačnými perky a pojistnými mističkami. HLAVNĚ NEMLÁTIT !!! Zkuš vše možné, hrubou sílu až nakonec.

Re: zablokovane zadni kolo
Autor: =jirka= (IP zapsáno)
Datum: 10.09.2005 08:01

diky moc vsem, zatim to vypada ze zkusim pozvat znameho, ktery je opravar v oplu, ten, pokud bude mit cas, by me z toho mel vytahnout (resp konecne dostat astricku z garaze smiling smiley) DIKY!



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **   ******   **     **  **     **  **    ** 
 ***   **  **    **   **   **   **     **  ***   ** 
 ****  **  **          ** **    **     **  ****  ** 
 ** ** **  **           ***     *********  ** ** ** 
 **  ****  **          ** **    **     **  **  **** 
 **   ***  **    **   **   **   **     **  **   *** 
 **    **   ******   **     **  **     **  **    ** 
Powered by Phorum.