www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Nejde srazit kotouč
Autor: Jaspet (IP zapsáno)
Datum: 28.10.2005 17:59


Poraďte prosím jak srazit přirezlý přední brzdový kotouč a nezničit ložiska. Už se bojím dát větší ránu. Je na to nějaká finta nebo je potřeba hrubá síla a kam vlastně bacit? Do servisu se mi s takovou věcí moc nechce. díky.


Re: Nejde srazit kotouč
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2005 05:32

Kotouč drží na jednom jistícím šroubu,ten si určitě vyšrouboval. Nejlepší je sundat brzdový třmen nebo alespoň destičky.Potom po obvodu několikrát bouchni kladivem, nebo tam zkus nastříkat nejaký uvolňovač rzy. Nemělo by to nějak moc držet. Ložisko jen tak nezničíš.

Re: Nejde srazit kotouč
Autor: Jaspet (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2005 13:49


Šroubek jsem v pohodě vyšrouboval, sundal třmen, kde to mělo význam nastříkal MD sprej, po nezdařeném pokusu i počkal do druhého dne, ale kotouče stále odolávají. Zkusím to ještě postříkat a počkám.

Re: Nejde srazit kotouč
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2005 16:59

Možná je moje rada zbytečná,nemůžu si momentálně uvědomit,jak to přesně vypadá. Lze předpokládat,že kotouč drží na náboji,uvedu příklad-na Žigulech zarezávaly zadní bubny a protože byly z hliníku,moc se do nich mlátit nemohlo. V servisu jsme používali toto:dobře podložit auto a nechat zvednuté,jen to kolo,které potřebuji rozdělat,zařadit rychlost a roztočit buben,potom dupnout na brzdu,neexistuje buben,který by se neutrhnul.,
Když jsem koupil jednu z mých Aster a potřebuval jsem sundat přední kolo,měl jsem stejný problém,podložil jsem přední kolo,roztočil a dupnul,a bylo to.
Myslím si,že by ti to pomohlo taky-když roztočíš buben a zabrzdíš,měl by se z náboje utrhnout. Ale jak jsem psal na začátku,nemůžu si přesně uvědomit,jak to přesně vypadá a tak případně promiň za špatnou radu.

Re: Nejde srazit kotouč
Autor: pragaga (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2005 13:38

měl jsem ten samý problém já to vyřešil žě jsem zašrouboval kousek dva šrouby z kola a přez ně kus silnýho železa pak jsem vzal dvě truhlářské svěrky a chytil je za kotouč a to železo tím jsem udělal takový provizorní stahovák.
pořádn jsem to napružil a pak dost velkým kladivem jedna dobře mířená velká rána nejlepší lehnout pod auto abys tam dobře viděl a mohl se pořádně napřáhnout
pak už jen očistit a dát nový kotouč
ale jestli chceš ty starý zachovat a nechat stočit tak bych to takhle nedělal protože tou ranou se ti pravděpodobně kus uštípne
hodně zdaru

Re: Nejde srazit kotouč
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2005 19:13

kotouče musí jít sundat mnohem lehčeji, pokud je chceš zachovat tak nikdy nebouchej do styčné plochy, ale pobouchej je kladivem do těch míst kde ti drží kolo, kotouč emusí zákonitě odskočit!! Takhle to děláme u nás v servise a vždycky to jde!

Re: Nejde srazit kotouč
Autor: pragaga (IP zapsáno)
Datum: 31.10.2005 03:49

to jsem samozřejmě zkoušel taky ale vzhledem k tomu že jsem dával nový tak mi nevadilo že starý poškodím



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **        ********   ********    *******  
  **   **   **        **     **  **     **  **     ** 
   ** **    **        **     **  **     **  **        
    ***     **        ********   **     **  ********  
   ** **    **        **         **     **  **     ** 
  **   **   **        **         **     **  **     ** 
 **     **  ********  **         ********    *******  
Powered by Phorum.