www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Rychlý servis opel - akce?
Autor: maxmin (IP zapsáno)
Datum: 14.04.2006 20:49

Ahoj, na stránkách [servis.opel.cz] je docela zajímavá nabídka.
Na opel astra F
Výměna předních tlumičů 2560kč
Výměna zadních tlumičů 2090kč
Je to cena dílů včetně výměny!

Vždycky jsem si myslel že výměna tlumičů bude mnohem dražší. Je to normální cena, nebo si mám pospíšit a tlumiče hned nechat vyměnit? Myslíte že budou OK, nebo nějaké šmejdy? Na co bych si měl dát pozor? Chtěl bych trochu tvrdší tlumiče, protože mám GSi, ale zase žádný extrém.


Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Mišut (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2006 19:10

Normální cena to rozhodně není a ty na tom vyděláš dvojnásob! Protože na GSi jsou ještě dražší než na normální. Pokud tam teda nechceš dávat nějaký tvrdší něco jako Koni tak bych být tebou do toho šel. Používají se jedině originál díly, neorig. nejdou na rychlý servis použít. Být tebou tak zajdi k oplovi a nech si tam najít tumiče přesně na tvůj typ, asi je nebudou mít skladem, tak si je objednej a až si pro ně přijdeš tak řekni že je chceš vyměnit na rychlý servis. Měli by ti tö bez protestů vyměnit. Samozřejmě že za tu cenu cos psal.Spíš ti to říkám z toho důvodu aby ti tam nějakej vyčůránek nedal tlumiče třeba pro 1,4 který jsou levnější! V tvým případě totiž ten servis na tom ještě prodělá!!!!!!!! Tak jenom abys měl 100% jistotu že tam budeš mít ty správný. Pokud by někdo protestoval tak se s ním klidně hádej, budeš mít pravdu!!!! Sranda je totiž v tom že tuto akci podporuje importér kterej na to přispívá, ale u některých typů to bohužel nestačí.
Pokud seš z Brna tak mě napiš na mail.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Dalibor (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2006 19:15

to Misut:
Volal jsem do vsech Opel servisu na Severni Morave (ADOPCar OV, Opel Novotny OV a Opel Frydek-Mistek Chlebovice) a vsude mi rekli, ze se ta akce rychly servis vztahuje jenom na Astry a novejsi auta. Kadetty uz bohuzel ne. Je to pravda? Pokud mi ty tlumice vymenite v Brne za ty penize, tak k vam do servisu klidnej dojedu. Mam Kadett GSi C20NE, r.v. 90.
Prosim zkus se na to informovat a dej vedet. Diky.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: maxmin (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2006 19:57

To Mišut:
Přesně o to mi jde. V pátek jsem napsal mail do všech servisů z okolí, kde jsem se ptal jesti jsou v tom nějaké skryté výlohy a jestli je v ceně tlumič na GSi, nebo jestli dávají na všechny modely ty samé tlumiče když jsou za stejnou cenu. Nerad bych kdybych tam měl právě jak píšeš ty z 1,4... Je nějaký způsob jakým to poznám kdyby mě chtěli ošidit a nechat to třeba reklamovat? Někde na těch stránkách bylo napasné že se ceny nevztajují na mimořádnou výbavu, ale GSi snad není nic mimořádného :-) Uvidím co mi tady na to v servisech řeknou, v nejhorším bych půjčil auto kámošovi co jezdí do brna a nechal by mi to opravit u vás :-)
Žádné koni, nebo tak něco tam nechci, myslím si že moje tlumiče už jsou celkem K.O. a s novými tlumiči se musí jízdní o poznání zlepšit, to mi stačí.

To Dalibor:
Kdyby ti to nechtěli nikde vyměnit a na astře by byly stejné tlumiče jako na kadettu tak bych si je eventuelně nechal vyměnit 2x nebo by se to dalo nějak vyřešit. Ale jde asi o to, že v ceně je práce autorizovaného servisu a někdo by ti je stějně musel namontovat.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Dalibor (IP zapsáno)
Datum: 15.04.2006 21:31

Diky za nabidku, ale mne se jedna prave o tu praci. Jsem si schopny sehnat plynokapalinove tlumice na GSi za relativne dobre ceny, ale vymena samotna je dost slozita, kdyz nemam stahovaky na pruziny, apod. A servisy si za vymenu nechaji slusne zaplatit...

Stahni si ze stranek opel.cz katalog originalnich dilu a muzes se podivat, jak se lisi obycejne verze od GSi, resp. budes mict primo rict Opel servisu, ktere soucastky ma objednat.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: KAMIL (IP zapsáno)
Datum: 17.04.2006 17:50

Nechci se vám vměšovat do debaty o servisu, ale pokud máte tlumiče doma, tak je způsob výměny i bez ztahováků.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Spiddy (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2006 04:36

Re: KAMIL Popiš mi prosímtě ten způsob výměny tlumičů bez stahováků, ta pružina se přece nějak smrsknout musí, budu to měnit tak bych si to rád zjednodušil.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Martin (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2006 08:17

Někdy se místo stahováků používá pevnější ocelový drát, třeba svářecí, kterým se ty pružiny před demontáží stáhnou. Ale chce to opravdu na fest, aby se vám vyjmutá pružina v ten nejnevhodnější okamžik neroztáhla a nezpůsobila zranění. Je v ní hodně velká energie a už jsem viděl i zpřerážený prsty a zápěstí, abych se do toho pouštěl.

Navíc je výměna tlumičů dost fyzicky náročná, zpravidla nejde povolit ta převlečná matice a je potřeba nahřívat autogenem a ani zadní nejsou v pohodě, tam zase nejde povolit matice v kufru.

Pokud se s tím nechceš moc srá*, tak to dej do servisu. Za kompletní výměnu na celým autě si vezmou tak asi 3000,- když si doneseš vlastní díly.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: maxmin (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2006 15:29

Kdybyste někdo jeli na ten rychlý servis tak pozor! Volal jsem do několika servisů. V Praze mi řekli, že v ceně výměny tlumičů není započítána geometrie za 1100kč a ještě nějaké kroužky, nebo ložiska co se zjistí až po demontáži starých tlumíčů, jestli je třeba je vyměnit. Ve Frýdku Místku mi zase řekli že ta cena je kompletní, včetně geometrie a všeho co s tím souvisí. Taky mi ve frýdku místku udělají kompletní servisní prohlídku vozu včetně testu tlumičů za 99kč, jsem objednaný na pondělí 24., tak pak se uvidí.


Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: Petr Br. (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2006 16:36

Chlapi nechci vam do toho kecat ale poku nesundavate cepy rizeni tak geometrie neni potreba a loziska v cene nejsou a stoji okolo trech set jedno.Jinak vam daji tlumice na vsechny auta stejny a tvrdost se nezmeni kdyz nevymenite pruziny.Takze bych do toho sel za tu cenu urcite protoze ta prace je opruz.Delal sem to nekolikrat.

Re: Rychlý servis opel - akce?
Autor: srneček (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2006 19:07

Pánové, to jsou problémy s výměnou pružin. Já osobně už jsem jich několik vyměnil (jako automechanik) a nikdy jsme nepoužívaly stahováky, jelikož v zápalu boje a rychlosti někdy spadnou. Proto používáme jen kurtovací popruhy s ráčnou na přitahování nákladů u vozíků a valníků (snad víte co myslí). Stačí šířka 2cm (na Kadetta), hlavně musí mít ráčnu a nesmí být potrhaný. Jinak u Kadetta doporučuji vyrazit spodní kulový čep a čep řízenbí neoddělávat, ale vymontovat i s tyčkou řízení (je to jednodušší a rychlejší) geometrie se vůbec neovlivní.

Hlavně nestahujte pružiny lankama, drátama a podobnými náhradamy, je to hodně nebezpečný - nevěřili by jste co to dokáže udělat.

Jiknak pokud by někdo chtěl, tak se můžeme domluvit a já vám to vyměním (pokud nebude vadit, že to udělám doma na dvoře) a za prácu se vejdu do 200 za jeden tlumič. Bydlím cca 25km od Brna.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  *******   **     **   ******    **     **  **     ** 
 **     **   **   **   **    **    **   **   ***   *** 
        **    ** **    **           ** **    **** **** 
  *******      ***     **   ****     ***     ** *** ** 
        **    ** **    **    **     ** **    **     ** 
 **     **   **   **   **    **    **   **   **     ** 
  *******   **     **   ******    **     **  **     ** 
Powered by Phorum.