www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Pískání od levého kola
Autor: Carter (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2006 12:49

Zdravím mám problém se svojí Astrou Gsi 92. Při zatáčením doleva mi auto začne pískat řekl bych od levého kola(nevim kde přesně). Za mokra to většinou nedělá, dostupný ložiska jsem prošel a promazal. Mám taky pocit, že mi při jednom rozjezdu něco zacinkalo od podvozku, možná to stím souvisí. Taky mám pocit, že mi to doleva zatáčí líp.
Pokud někdo víte co to je za problém dík

Re: Pískání od levého kola
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2006 15:24

Auto píská?! Tak mu vem píštalku :-)
Ted vážně- co píská guma v zatáčce? Zkoušel jsi zvednout vůz a zkontolovat co së děje?Nedře kotouč o krycí plech?atd

Re: Pískání od levého kola
Autor: Carter (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2006 18:48

Ne to nejni zvuk od gumy,ani od brzd.Tyhle veci jsem prosel,ja nemam tuseni co to muze byt zvednuty jsem to mel.
ps.pistalku jsem uz vidal smiling smiley

Re: Pískání od levého kola
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 15.08.2006 19:31

a nemáš nějaký bordel mezi destičkou a kotoučem?

Re: Pískání od levého kola
Autor: Tondach-Astra F-C16SE (IP zapsáno)
Datum: 16.08.2006 18:29

To Carter:tak dneska jsem si na tebe hochu vzpomněl,plná levá a vysoký pískavý zvuk od LP kola,přesně dle otáček kola zrychloval nebo zpomaloval.Není to servo,hvízdá jinak a pochopitelně ne podle otáček kola.Tak jsem to večer zkouknul-desky dole-nic,pak jsem očistil čelo kotouče,protože se z něj odlupuje nehorázný bordel.Kryty taky nikde nechytají a jinak fakt není nic vidět co by kde drhlo.Pískalo to i při protáčení kolem na místě-teď už to teda nedělá,ale stejně nevím,jestli to bylo ono.Uvidím ráno až vyrazím do rachoty.Dám vědět.

Re: Pískání od levého kola
Autor: Tondach-Astra F-C16SE (IP zapsáno)
Datum: 17.08.2006 18:15

Tak to dělá dál-bez nějakého řádu.Začalo to dnes po intenzivním zabrždění.Pak dlouho nic,opakovalo se to opět v levém rejdu,bez brždění.Když zatlačím na LP blatník,tak se ještě ke všemu ozývá jakési vrzání.Tak už teda fakt nevím.Myslel jsem,že to může dělat destička,tedy to pískání-přijdou mi dost tvrdé,protože kotouče tam mám pár tisíc a už se dělá "zub".Tak je zase co řešit.

Re: Pískání od levého kola
Autor: Carter (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2006 06:04

Jestli na něco přijdu tak dám vědět o víkendu mám v planu pod to lehnout a kouknout na to pořádně i když myslím,že na to nepřijdu :-(

Re: Pískání od levého kola
Autor: Tondach-Astra F-C16SE (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2006 18:23

Volal jsem do Opla a tam mi tvrdí,že je to prý kloub,možná ložisko.Je fakt,že to je nejvíc v tom levém rejdu,tedy v zátěži pro to kolo.Když bude čas,mrknu na to.Zase se mi nezdá,že by to byl kloub,když mi to udělalo i na heveru když jsem točil kotoučem-tedy kolem.:-(

Re: Pískání od levého kola
Autor: Tondach Astra F-C16 SE (IP zapsáno)
Datum: 19.08.2006 08:14

Přituhuje pánové-už to dělá skoro pořád i při jízdě rovně.Chvíli klid,pak to třeba vyprovokuje brždění,zase ticho,vymetu díru a "kvikne" to jak to dostane ránu-u mně jednoznačně LP kolo,schválně vjedu do díry levým nebo pravým kolem,P nic.Byl jsem u známého jen na rychlou konzultaci,ale dokud nemá volnou jámu,nemá cenu to znovu kuchat.Tam jsem nic nenakoukal už v týdnu.Mám prý zjistit cituji:jestli je u ASTRY kloub nějak rozebiratelný-tedy jestli je zajištěný segerovkou,nebo nalisovaný?Odborníci prominou,až tohle dořeším i já budu vědět jak vypadá kloub u Astry zevnitř.Zatím to nebylo třeba.Ještě jeden poznatek-když vezmu za poloosu tak pravá(z pohledu řidiče) se ani nehne,ale levá má vůli ve směru jakoby od motoru ke kolu se hýbe.Jinak silentbloky se ani nehnou,tam vůle není-ani na motoru ani na ramenech.Tak díky za odpovědi.

Re: Pískání od levého kola
Autor: Tondach-Astra F-C16SE (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2006 17:53

Tak je vyřešeno.Pro všechny to tady popíšu,protože to snad ani není možné....Vylučovací metoda-Zvednout,otáčením kola a křížením v levém rejdu jsem našel místo,kde to "kvikne".Kolo dolů a nic,oddělal jsem tedy celý brzd.třmen,kolo zpět opět najít to místo,opět kvikne-desky to tedy nejsou,jediné co se dotýká něčeho je snímač ABS,ale ten to taky nebyl.Pak mně napadlo zaměřit se na konec poloosy-tedy ten drážkovaný kotouč ABS.Téměř se dotýká brzd.třmene.Tenkým plíškem jsem vyčistil mezeru mezi nimi a kápnout tam trochu oleje-je TICHO,odjeto 80km a je klid.Možná to souvisí s tím,že je na té poloose vůle-jak jsem psal v minulém příspěvku,nevím.Takže pro Cartera.asi má stejný problém,protože psal,že za mokra je klid a to by odpovídalo:-)

Re: Pískání od levého kola
Autor: Carter (IP zapsáno)
Datum: 21.08.2006 04:25

Dobrá tak já se na to dnes kouknu a udělám přesně to samý co ty. Snad budu mít taky takový stěstí jako ty smiling smiley dík

Re: Pískání od levého kola
Autor: Re-volt (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 21:30

Jen tak na okraj,jde ten ABS krouzek na te poloose vymenit samostatne?Ja ho mam totiz poruseny a dela to hrozny problemy,diky za rady.Re-volt



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   **     **   ******   **      **   *******  
 **     **  **     **  **    **  **  **  **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **  **  **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **  **  **   ******** 
 **     **   **   **   **        **  **  **         ** 
 **     **    ** **    **    **  **  **  **  **     ** 
 ********      ***      ******    ***  ***    *******  
Powered by Phorum.