www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Diferenciál
Autor: Radek144 (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2007 08:56

Omlouvám se pokud se to tady již řešilo. Na astře f s motorem X16SZR mám následující problém: Při nízkých rychlostech jde od přední nápravy takové klapání. Je závislé na rychlosti auta. Pátral jsem co to může být a dopátral jsem se k následujícímu: pokud chytnu vnitřní homokinetické klouby (u převodovky) tak mají značnou radiální vůli v uložení v diferenciálu ( tedy je možné s nimi viklat nahoru a dolu). Chtěl bych se tedy zeptat, jestli je vymačkané drážkování na kloubu, nebo vymačkané uložení v diferenciálu, případně špatné ložisko v diferenciálu. Ještě napíšu, že vůle je cca 5mm a po zařazení rychlosti a posunutí auta (diferenciál v záběru) je vůle menší. Pokud jste se někdo s něčím podobným setkal, tak bych se rád dozvěděl o co se jedná.

Re: Diferenciál
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2007 09:26

Trochu jsem nepochopil co myslis radialni vuli (nahoru a dolu??), ale oba klouby se musi dat povysunout a zase zasunout. Jinak by se vytrhly pri zataceni. Spis bych Tvuj problem videl v samotnych homokinetickych kloubech.

[www.kadett.cz]

Re: Diferenciál
Autor: Radak144 (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2007 09:42

Asi jsem to špatně popsal,ale když chytnu kloub tak se hýbe celý nahoru a dolů, i dopředu a dozadu - prostě radiální vůle. Axiální vůle mi je jasná ta je tam vždycky.

Re: Diferenciál
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2007 09:51

Aha, tak to asi moc dobre nebude. Zkus vyndat poloosy, ale asi bude problem opravdu v diferaku. V tom pripade by asi bylo lepsi sehnat celou prevodovku (cca 2000Kc) nez se poustet do opravy.

Re: Diferenciál
Autor: Radek144 (IP zapsáno)
Datum: 12.02.2007 10:37

No myslím si, že bude problém s ložisky v diferenciálu. Možná by mi pomohl nějaký výkres převodovky. Pokud někdo nějaký máte, tak bych byl rád.

Re: Diferenciál
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2007 07:07

Nic neřeš, v diferáku jsou velká kuželová ložiska a jejich pořízení tě vyjde dráž než jiná převodovka spinning smiley sticking its tongue out Navíc nevíš jestli to neodneslo něco dalšího, minimálně budeš mít vymačkané drážkování na spojení poloosa/diferák. Jinak můžeš zkusit pootočit tou velkou zoubkovanou hliníkovou miskou co je kolem poloosy na diferáku, má závit a jejím utahovaním se reguluje vůle na těch kuželových ložiskách, jestli to ale utáhneš moc půjdou ložiska do kytek, pozor miska je proti pootočení jištěna plechovou pojistkou. Napřed to chce ale zjistit jestli nejsou vymačkané jen poloosy.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil vrabi (13.02.2007 07:08)

Re: Diferenciál
Autor: Radek144 (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 13:37

Díky za radu. Na tu seřizovací misku mě upozornil i kolega v práci. Zatím jsem se na to jen díval. Pro seřízení bude potřeba zvednout auto a na to momentálně nemám čas.Dám pak vědět co s tím bylo.

Re: Diferenciál
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 14:16

Budeš muset zvednout auto, vytáhnout poloosu a udělat si přípravek na pootáčení, když jsem to dělal naposled, tak to šlo pěkně blbě a musel jsem svařit speciální klíč na otáčení miskou sad smiley Já jsem to dělal, když jsem měnil vyštípnuté kolo v diferáku a převodovku jsem měl venku na ponku. To ale bylo v době, kdy tyhle věci nebyli k sehnání, dneska bych koupil za 1000,- jinou převodovku.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil vrabi (14.02.2007 14:18)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **        **   ******         **  **     ** 
 ***   ***        **  **    **        **   **   **  
 **** ****        **  **              **    ** **   
 ** *** **        **  **              **     ***    
 **     **  **    **  **        **    **    ** **   
 **     **  **    **  **    **  **    **   **   **  
 **     **   ******    ******    ******   **     ** 
Powered by Phorum.