www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
tlumiče
Autor: robin (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 04:43

Kluci mám ještě dotaz ohledně tlumičů.Mám Atru F 17TD.Zjistil jsem že mám prasklou přední pružinu jel jsem na test tlumičů a výsledek vyměnit.Tak jsem vyměnil obě přední pružiny oba přední tlumiče akdyž už je to venku i vrchní uložení.Asi po roce a půl najel jsem asi 35tisíc. No a najednou se z jedné strany začíná oběvovat vrzání.Když jedu většinou to slyšet není ale někdy je to pěkně rozvrzaný zvuk.A když stojím a zapéruji na blatník pěkně nahlas to vrže.Jel jsem tedy znovu na test ale na testu jsou tlumiče vpořádku není dokonce mezi nimi žádný rozdíl.Přiznávám že tlumiče určitě nejsou značkové ale výrobce si již nepamatuji ale vím že stály asi 1000 jeden.A můj dotaz je jestli jste se setkali s případem že je tlumič na testu v pořádku ale vrže.Dík za vaše názory.

Re: tlumiče
Autor: shm (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 05:09

podle me problem na 99% neni v tlumici. To "vrzani" muze delat kulovej cep nebo i cep rizeni, ale vsadil bych na kulove cepy

Re: tlumiče
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 05:22

shm. má pravdu, ještě dodám gumové uložení stabilizátoru / za deště to určitě nedělá /. někdy stačí jen prostříknout gumy stab. nějakým sprejem, třeba vdčkem.

Re: tlumiče
Autor: robin (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 05:39

Kluci ten stabilizátor jsem prostříkal a vše co se dá speciálnim olejem na gumy a vyměnil jsem i na spodním ramenu kloubek s gumamia když odpojím stabili zátor to vrzání je tam pořád ale ten kulovej čep nebo ten čep řízení to vyzkoším jen mi připadá že to vrzání je silnější když od někud přijedu když je auto přes noc v klidu tak to tak nedělá jestli jak je ten tlumič studenej jestli to má ovšem vliv.Ten kulovej čep se mění i s ramenem nebo samostatně.

Re: tlumiče
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 05:53

můžeš i samotnej

Re: tlumiče
Autor: robin (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 06:07

Ještě jeden postřeh vždy když auto zvednu na heveru třeba včera jsem měnil brzdové desky nebo v neděli jsem měnil ty gumičky na spodním ramenu i s kloubkem a pak auto spustím na kolo vrzání okamžitě přestane pak jedu do práse zhruba 30 km a vrzání opět začne proto jsem nedůvěřivej k tomu tlumiči

Re: tlumiče
Autor: shm (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2007 08:36

cep se vzdy meni jen samostatne, kupovat kvuli tomu i rameno pokdu neni nejak poskozeny je blbost. Jinak furt duvera tlumici, maximalne ze by ti tlumic vrzal nekde v ulozeni,ale tlumic jako takovej samotnej vrzat jsem jeste nezazil smiling smiley jinak jak jsem psal bude to delat ten kulovej cep.

Re: tlumiče
Autor: robin (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2007 15:48

Projížděl jsem auto a vypadá to opravdu na ten čep chci se ještě zeptat jaká značka je dobrá četl jsem zde někde že je dobrej febi nebo koupit originál koupil jsem před nedávnem víčko expanzky neoriginál cena 74 kč a vydrželo chvilku praskl ventilek koupil jsem tedy origoš 370 kč a vše ok tak jestli raději nekupovat i když jsou dražší originál díly.Jinak moc děkuji za rady jste zde opravdu profici.

Re: tlumiče
Autor: m.king (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2007 16:13

Já jsem čepy měnil loni. Autorizák Opel Břeclav čepy neměl na skladě. Přivezl by je do týdne za cenu 1620,- za 1ks. Tak jsem koupil druhý den febi za nějaké 350,- a je to zatím v pohodě.

Re: tlumiče
Autor: dokturek (IP zapsáno)
Datum: 20.07.2007 17:18

mam febi asi tři roky a zatim naprosta spokojenost mohu doporučit na to že jezdim po třeti třidě smiling bouncing smiley



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  *******    ******   ********  ********  **     ** 
 **     **  **    **  **        **        **     ** 
 **         **        **        **        **     ** 
 ********   **        ******    ******    ********* 
 **     **  **        **        **        **     ** 
 **     **  **    **  **        **        **     ** 
  *******    ******   **        ********  **     ** 
Powered by Phorum.