www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Pískání zadního kola
Autor: ED (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2008 16:14

Kadett 1,6 r.v. 1987

Po ujetí 20 - 30 km mi začne intenzivně pískat pravé zadní kolo - přestává pouze při sešlápnutí brzdy. Auto bylo v opravně, ale žádnou závadu neobjevili - rozebrali brzdy, vyčistili, ale problém přetrvává.

Re: Pískání zadního kola
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2008 18:15

pokud při sešlápnutí brzdy pískání ustane,tak je nějaká špatná směs brzdového obložení,nebo vázne obložení-přibržduje,

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Re: Pískání zadního kola
Autor: lojzinac (IP zapsáno)
Datum: 09.03.2008 18:58

Zkus si po jízdě sáhnout na buben, jestli bude teplejší než ten druhý, tak ti kolo přibržďuje, tak jak psal Brouček. Nejlepší by bylo, kdybys zastavil tak abys nemusel použít brzdusmiling smiley

Opel Astra F, 1,7 TD, X 17 TDL, r.v. 1997, sedan

Re: Pískání zadního kola
Autor: marika (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2008 19:30

Mám opel astra G rv.98 stejný problém také píská zadní pravé kolo.jsou nové kotouče i destičky při zahřátí brzd kolo přibržďuje.Když jsou brzdy studené není problém.auto už bylo ve třech servisech, bylo mi řečeno, že je vše ok a vše funguje normálně. poradí někdo co s tím???? děkuji za každou dobrou radu nebo nápad.

Re: Pískání zadního kola
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 26.04.2008 20:58

marika: Pokud funguje samostav, tak pak může být problém v přidřeném lanu ruční brzdy na prav.kole. Malá vůle mezi paknou a bubnem ( nabo kotoučem a destičkou ), po zahřátí brzd.kapal.se vůle ještě zmenší a pak může kolo přibrždovat.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil ada (26.04.2008 21:08)

Re: Pískání zadního kola
Autor: marika (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2008 17:57

dekuji moc za odpo.Ruční brzda je také v pořádku.Brzdiče jsou kovové a válečky v brzdách jsou asi hliníkové tím pádem to po čase oxiduje.Ty první astry to tak měly.to je asi poslední možnost co napadlo známého jinak to vše znova kontroloval a na nic jiného nepřišel.

Re: Pískání zadního kola
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2008 19:34

To je , klasika. Bylo to ve třech servisech , měl jsem dojem , že vše důkladně zkontrolovali eye rolling smiley.Je potřeba to rozebrat a důkladně očistit, pokud jsou v zadu válačky ( prasátka ) doporučuji dát nové.

Re: Pískání zadního kola
Autor: marika (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2008 18:18

ještě jednou děkuji moc hned jak to půjde tak se to vymění za nové doufám že to bude tohle a né nic horšího. Akorát jsem se zase přesvědčila, že servis už nééé. Měla jsem obavy,aby to nebylo ložisko. Tak díky

Re: Pískání zadního kola
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2008 18:29

A taky si vyčisti dosedací plochy, na kterých sedí ve třmenu destičky...když se nemůžou vracet od kotouče, tak tam zůstanou tak napůl zašprclý a přibržďujou...

Re: Pískání zadního kola
Autor: ada (IP zapsáno)
Datum: 30.04.2008 15:57

Marika: Podle mého názoru to nebude finenčně náročné smiling smiley,ale bohužel záleží na dílně která Ti to bude dělat.sad smiley

Re: Pískání zadního kola
Autor: marika (IP zapsáno)
Datum: 03.05.2008 19:18

díky,,člověka a šíleného puntíčkáře na kola už jsem sehnala takže až bude mít čas tak na to jukne už jsem to s ním probrala a měl to samé se svým autem .snad to už pak bude dobré děkuji moc za rady

Re: Pískání zadního kola
Autor: marika (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2008 14:44

Tak pro změnu začlo pískat i druhé zadní kolo, kamarád vše kontroloval co šlo vše je opravdu v pořádku ale destičky jsou zřejmě dost tvrdé, protože na předních kolech jsme je vyměnily za měkkčí a přestalo to pískat ,vyrábějí se i na zadní kola měkkčí destičky? nikde je nemají a každý kouká co to po něm chci,je možnost že je vůbec někde seženu?

Re: Pískání zadního kola
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 15.05.2008 16:26

No podivej se, nic jako tvrdy a mekky desticky skutecne neexistuje. Jen proste nektery vyrobce udela smes tvrdsi a nektery mekkci, stejne tak jako jsou kotouce lepsi a horsi.
Nejlepsi kombinace desek a kotoucu je od stejneho vyrobce. Pri jakekoliv jine kombinaci muze dochazet k rychlejsimu ubyvani bud desek, nebo kotoucu + pripadne postranni efekty jako piskani.

Re: Pískání zadního kola
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 04:22

Cus all

Problém:

Rozdělával jsem zadní kolo - ulomený odvzdušňovací šroubek- vyměnil jsem celé prasátko samostav dal na min aby sem mohl nasadit buben a když jsem celé to kolo dal dohromady tak mám zničehož nic ruční brzdu úplně nahoře když jí zabrzdím!! Pred tím brzdila na 6 zubu! Co teď Udělal jsem někde chybu? Musím to zase rozebrat???

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95

Re: Pískání zadního kola
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 05:35

Sundej kolo, zatahnmi rucku na cca 3 zub a pres diru (stejna co je na srouby, ale bez zavitu) dosteluj sroubovakem samostav tak, aby zacalo kolo pribzrdovat.

Re: Pískání zadního kola
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 02.06.2008 21:37

Ó díky moc za radu!!! supr! zítra jdu dělat kompletní repas brzd! vyměním krom předních prasátek naprosto všechno.

Re: Pískání zadního kola
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 03.06.2008 21:08

Tak dneska jsem stihl kompletně vyměnit svépomocí + kladivo the finger smiley všechny brzdy!! Přední šli pomalu samy krásně! Jen jsem měl problém s tím že jsem musel sundat i držáky brzd (10 imbus) abych vytáhl staré kotouče! (podle návodu na kadeta byl tady na fku v tomhle rozdíl) Kotouče byly trošku přirezlé k náboji ale pár dobře mířených ran mého pomocníka "kladívka" jim domluvilo spinning smiley sticking its tongue out.

Zadek šel sundat jedna báseň! Nevěděl jsem o té zadní dírce zaslepené tou gumou! jak jsem na ní porádně zatlačil bubny šli dolů jednou rukou! zadek jsem vyměnil naprosto celý se v ším všudy -tedy bez náboje thumbs down.

Ted ještě seřídit tu ruční brzdy protože zabírá až naprosto na hoře.angry smiley

celý ten špás stál 7900Kč (2x kotouče, sada destiček, 2x bubny, sada čelistí, 2x zadní prasátka, sada všech pružin do zadních bubnů.)

PS: mají se ty kola hodně zahřívat když je to vše takhle nové? Otáčet jdou ale volně jen lehounko drhnou?? Sem zastavil (bez brzd) po cca 10km a zadek i předek byl hodně horký!

asi než si to sedne co??smileys with beer

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **     **  ********  **    **        ** 
 ***   ***  **     **  **        **   **         ** 
 **** ****  **     **  **        **  **          ** 
 ** *** **  **     **  ******    *****           ** 
 **     **  **     **  **        **  **    **    ** 
 **     **  **     **  **        **   **   **    ** 
 **     **   *******   ********  **    **   ******  
Powered by Phorum.