www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Volant se se mnou pere
Autor: Marťasz (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2009 19:05

Ahoj, jen bych se chtěl zeptat, jestli je normální (u Kadetta 1,6i bez posilovače) že si všelijaké hrboly, sem tam díry a sklon cesty, hrají s volantem jak chtějí? Myslím si totiž, že dříve jsem neměl prblém s tím, že by mě tahnul volant podle toho, v jakym stavu byla silni-ce, ale vždy to drželo stopu. Teď si nerovnosti hází s autem, jak chtějí. Hledám chybu tam, kde žádná není, nebo se může česem něco "oběhat" aby mi to zapříčinilo toto?

Re: Volant se se mnou pere
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2009 19:17

Jak siroky tam mas pneu? S rozmerem 195 uz s tim tak nejak musis pocitat a pokud se k tomu jeste prictou vule v cepech, ulozeni ramen, nebo v hurdyspojce pod volantem, dokaze to s clovekem pekne mavat.
Co vsechno si kontroloval?

Re: Volant se se mnou pere
Autor: Marťasz (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2009 03:15

No mám tam ty 195ky smiling smiley zatím jsem se podíval na uložení ramen a ty gumy se zdály jako nový, stopro byly měněný. chtěl jsem si tu zprvu ověřit, jestli je to výplod mé fantazie nebo je to reálné. Je ale fakt, že se nadávno projevila maličká vůle v řízení tak třeba to má nějakou souvislost. Teď je na kontrolu čepů zima ale na tu spojku u volantu bych se podívat mohl. zkusím to hned za pár hodin. díky Stando

Re: Volant se se mnou pere
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 02.02.2009 07:49

Začni kontrolou geometrie, rozhozená sbíhavost může tohle způsobovat a stačí na to trochu drsnější drcnutí do obrubníku při parkování. Pak nezaškodí kontrola tlumičů.

Re: Volant se se mnou pere
Autor: vaurien (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 08:53

195 gumy na káďovi bez posilovače se s tebou budou ve výmolech, kolejích a podobně prát vždycky. Jestli chceš pohodový ježdění, dej si tam 13 nebo 14 s šířkou 165 - 185.

Já osobně jsem na 1,6 měl třináctky 165 a byl jsem spokojenej jako želva.
Na 2,0 8V mám patnáctky 195/55 a projetí vyjetejch kolejí nebo vjetí do výmolu je pořádnej boj se kterým musí člověk počítat yawning smiley)



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil vaurien (10.02.2009 08:59)

Re: Volant se se mnou pere
Autor: Petr Pláně (IP zapsáno)
Datum: 10.02.2009 19:02

Já jsem tam měl taky na kadettu 1,3 třináctky,185/60,a bylo to bez problémů.

Re: Volant se se mnou pere
Autor: Zdeněk Jelínek (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2009 08:53

Čau.Ještě k tý geometrii.Každý model auta má u geometrie určité rozmezí nastavení.Čím širší pneu a větší disky, tak dávat sbíhavost (Astra má rozbíhavost) co nejblíže k nule. Mám to vyzkoušený na pneu 195/50/15.Rozmezí podle počítače je -3,16 až -0,60. Já mám nastaveno -0,60 a je to paráda. Drží stopu jako sviňa. Když jsem tam měl větší rozbíhavost, tak si volant dělal, co chtěl.To samý jsem řešil u Vectry a taky jsem to dal co nejblíže k nule, tedy -0,50.

Re: Volant se se mnou pere
Autor: Viktor (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2009 13:15

mám otázku: ako sa prejavuje vybehané riadenie? lebo auto mi drží stopu bez problémov nikde neťahá volantom ale keď idem po zlej ceste tak sa mi prenášajú do volantu také buchoty alebo ako to nazvať proste držím v ruke volant a cítim všetko čo je na ceste pritom počujem aj také čudné pazvuky, je to ako keď trasie volantom pri zatuhnutých GM brzdičoch ale mám ATE brzdy a nerobí to pri brzdení, môžu to byť čapy alebo dačo so samotným riadením? lebo necítiť žiadnu vôľu vo volante



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **        **   *******    ******   ******** 
  **   **         **  **     **  **    **  **       
   ** **          **  **         **        **       
    ***           **  ********   **        ******   
   ** **    **    **  **     **  **        **       
  **   **   **    **  **     **  **    **  **       
 **     **   ******    *******    ******   ******** 
Powered by Phorum.