www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
4. Podvozek :  Technická poradna   brzdy, pružiny, řízení, pneu, jízdní dojmy 
Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2
Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 08:29

Mám tam tužší tlumiče určené pro GSI. GSI se dělaly i s motorem 1,8 16V. Je to oficiální verze. Ptal jsem se u Opela. Ptal jsem se i na ty stabilizátory, ale u Opla rozlišujou jen jeden podvozek na GSI pro všechny tři motory, a ten má dva stabilizátory. Proto je mi divný, že já tam mám jen jeden. Co přesně dělá ten stabilizátor? Dočetl jsem se, že by právě měl makat při prudké změně směru jízdy tak, aby se auto méně naklápělo. Ještě nechám udělat test tlumičů a uvidím. Co myslíš. Dát tam potom tlumiče originál jaký tam maj bejt nebo ještě o něco tužší?

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 08:41

Stabilizator funguje jako torzni/zkrutna tyc - vyztuzuje stavajici napravu aby se mene kroutila, ale ver, ze do takovy situace se na silnici pri beznym provozu nedostanes aby si poznal ze zafungoval. Rozdil poznas v nejakych extremnich situacich.
Navic to neni az tak o naklaneni auta, ale spis o odskakovani jedne strany napravy.
Testy tlumicu na aute jsou na prd, z toho nepoznas nic. Pokud budes mit tuhy pruziny a mekky tlumice (novy), test ukaze ze jsou KO, protoze je ty pruziny pretlaci. Zkratka zalezi na vhodne kombinaci tlumicu a pruzin.

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 05.06.2009 09:18

Vždycky, když jsem šel na test, tak mě to u novejch ukázalo kolem 90%, nikdy ne 100%. U tohoto auta také. Po roce jsem šel s tímto uatem znovu a ukázalo mě to u jednoho 70% a u druhýho 40%. Tak jsem ten jeden reklamoval a ve zkušebně to potvrdili, že byl špatnej. Na testech jsem byl s více auty a vždy to ukazovalo. Jednou mě řekli v pneuservisu, že mám zadní pneu sjetý do pily a že jsou asi v prdeli tlumiče. Tak jsem šel na test a ukázalo to 41 a 30%, ten byl úplně KO.

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 10.06.2009 23:52

Asi už vím, kde je zakopanej pes. Kola dávám pořád na stejný místo na autě. Když jsem zkusil dát ty ze zadku na předek, tak mě vibroval volant i při nově vyvážených koech. Byl jsem na testech tlumičů a zase mě odešel levej zadní tlumič.Před dvěma roky jsem ho reklamoval a myslel jsem si, že byl vadnej z výroby, ale asi to tak není. Teď se stalo to samý.
Přední tlumiče jsou už čtyři roky stejný a to 60%. Zadní pravej za čtyři roky klesl z 90 na 60%. Levej zadní za dva roky z 90 na 50%. Přičemž 40% už jsou KO. Takže to bude buď v disku na 90% a nebo v pneumatice na 10%. Musím se na to pořádně mrknout.
Proto furt odchází tlumič, protože to kolo asi háže, i když je vyvážený, a pak se zadek chová divně. Jak to vidíte vy? Máte nějaký zkušenosti s tímto?

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2009 05:35

Prosim Te porad resis ze vydrzely tlumice 4 roky, to neni vubec podstatny jak dlouho, ale kolik si s tim najezdil a hlavne na jakych silnicich.
Btw, 4 roky jsou na tlumice na nasich cestach celkem slusnej vykon.

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2009 07:23

Nezlob se, ale asi jsi si to špatně přečetl. Levej zadní tlumič vydrží nejdéle dva roky. Najel jsem na něm maximálně tak 10000 km a jen po dobrých cestách, a to už je podruhý. To je dost málo km. Prostě levej zadní odchází třikrát rychleji než ten pravej zadní. V kufru vozím jen pár kravinek a většinou jezdím jen sám. Bude to asi tím diskem nebo pneu. Dneska se na to musím podívat. Nebo čím jiným by to podle tebe mohlo být?

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: D.J. (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2009 14:54

A nemáš něco hnuté na té nápravnici nebo na podběhu, kde je tlumič uchycený ? Při montáži to třeba nepoznáš a ten tlumič tam díky pružnému uložení dole do té vrchní díry napasuješ, ale třeba je pak při jízdě píst tlumiče některým směrem stranově namáhaný, tlačí na ucpávku, která tlumič těsní a ta se pak rychleji vychodí, začne pouštět olej a je po tlumiči ...

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 12.06.2009 13:24

Dík. To je taky možný. Musím na to mrknout. Je ale fakt, že na to koukalo tolik lidí a nic nevidělo.
Zatím jsem zkusil přehodit pneu zleva doprava a naopak při zachování disků na stejných stranách. Po létě udělám test tlumičů a uvidím, jestli se něco změní.

Re: OPEL ASTRA 1.4 66kw
Autor: rendolf (IP zapsáno)
Datum: 22.08.2009 09:27

dobry den mam takovej dotaz koupil jsem sportovni pružiny z astry f gsi a chci to dat na astru f 1.4 66kw budeto pasovat a jak se to auto bude chovat na ceste předni jsou snižene 3.5 cm dekuji vam za odpoved.s pozdravem rene f.

Re: OPEL ASTRA GSI
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2009 07:20

Pasovat to bude, ale to snizeni nebude takove, jake je predepsane, diky vaze te 1.4 16V a to se taky projevi na jizdnich vlastnostech.

-------------------------------
http://img98.imageshack.us/img98/9787/myopelys8.gif
Astra F GSi 16V M2.8 150ps

[picasaweb.google.com] - monopost gallery

Re: OPEL ASTRA 1.4 66kw
Autor: Jelen (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2009 09:28

Zdravím. Pasovat to bude. GSI pružiny jsou tužší a o 12 mm nižší než běžné. Nejlepší by byly podle mě dát také na předek pružiny z GSI. Nevím, jak se bude chovat tato kombinace dvou druhů pružin. To se fakt pozná až při jízdě.
Za kolik jsi je sehnal ty GSI pružiny?

Jdi na stránku: Předchozí12
Aktuální stránka: 2 z 2


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **        **    **  ********   ******** 
  **  **   **         **  **   **     **     **    
   ****    **          ****    **     **     **    
    **     **           **     ********      **    
    **     **           **     **            **    
    **     **           **     **            **    
    **     ********     **     **            **    
Powered by Phorum.