www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
6. HiFi :  Technická poradna   rádio, reproduktory 
Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: Tichous (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2005 11:06

Chtěl bych se zeptat, jak jste spokojeni s příjmem tohoto rádia, přesně teda ti co maj jako já Caravan. Mě to hraje docela na hovno,stanice se ztrácejí atd.Zkoušel jsem to rozebírat pod střechou u antény a našel jsem tam nějakej zesilovač zapojený dva kabely tak jak má bejt + jedna přípojka volná a u ní napsáno že je to na telefon nebo co.Jsou tam u toho psaný i nějaký Ohmy. Povaloval se tam ještě takovej slabej kablík(černobílej), ale ten nebyl zapojenej nikam a ani by mi nikam k anténě nepásnul. Nejvíc mě štve že segra má taky Caravan, rádio CAR 300 a hraje jí to prostě líp - pochytá to i víc stanic.

Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2005 11:24

Ja kdyz koupil auto tak jsem mel taky problem s prijmem a protoze jsem mel handsfreecko tak jsem rovnou koupil novou antenu s moznosti GSM a nezjistoval proc spatne hraje. Puvodni jsem oddelal a pri montaze nove jsem take narazil na volny kablik na kterem se po zapnuti radia objevilo +12V. Tak jsem dosel na to, ze u puvodni anteny nebylo zapojene napajeni zesilovace co je v antene. S novou antenou je prijem perfektni. Zkusil jsem nezapojit napajeni zesilovace u te nove a prijem se zhorsil, bel stejny jak u stare. S tou starou se me to uz nechtelo zkouset. Tak nevim. Ani nevim proc to nebylo zapojene, zda od vyroby nebo od predesleho majitele.

Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: luba (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2005 12:30

V neděli jsem si koupil Astřičku (1993 a je v ní rádio CDR 500 a mám taky problém s příjmen stanic (pouze jedna) ... a nevím, kde začít se zjišťováním příčiny špatnýho příjmu? .-((
poraďte prosím



------------------------------------------
OPEL Astra 1,6 Si Caravan
C16SE (74 kW), 1993

Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: Mira_lbc (IP zapsáno)
Datum: 04.05.2005 18:25

MEL JSEM TEN SAMY PROBLEM JESTE MRKNETE NA ANTENNI KONEKTOR CO JDE DO RADIA JA JSEM MEL ULOMENOU STREDNI ZILU V KOAXIALU PRIMO CO JE NAPAJEN V KONEKTORU


Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: Tichous (IP zapsáno)
Datum: 05.05.2005 05:31

Ten nezapojený kablík se mi tam taky nezdál, ale nevím, kam bych ho do toho zesilovače co tam je nacpal. Jedině ho roznejtovat a kouknout, co se skrývá vevnitř - to bych byl ale asi už úplně bez rádia :-((

Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 05.05.2005 06:41

Ono totiz existuje napajeni zesilovace dvema zpusoby. Bud po tom koaxu nebo po zvlastnim napajecim kabliku. A ted jde o to jak to kdo zapoji. U me evidentne nebylo zapojeno napajeni zesilovace. Jinak jen pro info ja koupil tuto antenu, je tam i schema zapojeni tak snad ti to nejak pomuze.
[www.calearo.cz]

Re: Příjem rádia Blaupunkt CAR 300
Autor: kolsa (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2005 07:56

Tak tohle jsem resil taky a to pred tydnem. Jestli nevis jesli mas napajeny zesilovac, tak nejjdnodussi je rozdelat srechu a zmerit si na konektou pred antenou napeti. Ja tam zadny nemel a zjistil jsem, ze z ty anteny vede cernobily drat. Ten jsem pak jako jediny za radiem nasel a zapojil ho na prerusovany zdroj[na klicek]. No a ted to hraje paradne.

Nefunguje display
Autor: MarKos (IP zapsáno)
Datum: 04.06.2008 16:44

Zdravim,
koupil jsem v bazaru astru caravan a bylo tam, jak jinak zakodovane radio.
To se mi podarilo dle rad na chatu odkodovat.Radio hraje a vse funguje tak jak ma, ale neukazuje mi display.V navodu jsem nic podobneho nenasel, tak zkusim tento zpusob pomoci.A jeste bych se zeptal, jestli jde ono radio car 300 bez vetsiho prepojovani nahradit jinym. Diky za odpoved.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   **      **  **    **  ********   **    ** 
 **     **  **  **  **   **  **   **     **   **  **  
 **     **  **  **  **    ****    **     **    ****   
 ********   **  **  **     **     **     **     **    
 **         **  **  **     **     **     **     **    
 **         **  **  **     **     **     **     **    
 **          ***  ***      **     ********      **    
Powered by Phorum.