www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
6. HiFi :  Technická poradna   rádio, reproduktory 
Spojka na koaxu antény
Autor: 17Petr (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2006 20:41

Zdravím všechny,
Obracím se na Vás, zkušení Oplisté, s žádostí o radu. Koupil jsem zprostředkovaně na vrakáči anténí koax. z Astry F Combi. Asi 1m od koncovky která patří do autorádia je spojka. Nevíte někdo náhodou kde se nachází v autě, respektivě jak se k ní nejlépe dostat? Nemám garáž a vzhledem k počasí, které panuje by to byla obrovská pomoc. Stačilo by mi totiž vyměnit tento metrový kus. Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.


Re: Spojka na koaxu antény
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2006 21:57

A proc by v aute mela bejt nejaka anteni spojka?? Logicky je natahnout koax od anteny az ka radiu. Nebo o co te konkretne jde??

Re: Spojka na koaxu antény
Autor: Kyslik (IP zapsáno)
Datum: 16.01.2006 22:16

Já si myslim že každá spojka by tam postrádala smysl- akorát by zhoršila kvalitu přenosu signálu. Asi bych si spíš koupil konektor a koax kabel a natáknul to celý znovu...

Re: Spojka na koaxu antény
Autor: 17petr (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2006 05:35

Jak jsem již psal koupil jsem ten kabel zprostředkovaně takže jsem se nemohl doptat přímo prodejce. Obě částli koaxu byli omotané "takovým tím" molitanem takže se tvářily jako origo. Výměnu koaxu chci protože jsem zjistil, že původní rádio bylo "odborně" vyměněno zajiné, stylem přecvaknutí všech drátů včetně antény. Původně jsem taky chtěl měnit celý koax, ale když se tam objevila ta spojka, myslel jsem že si ušetřím práci.


Re: Spojka na koaxu antény
Autor: jarad77 (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2006 07:18

některý oply měli rádio už od výroby a ve svazku byl takový prodlužovací kus koaxu do kterého se teprve připojovala anténa.... Už je to dlouho co jsem to rozrbíral a vyndaval, ale tuším že spojený to bylo někde u spolujezdce. Respektive před ním za kaslíkem u sloupku. a nebo to mohlo být u řídiče , ale na 75% bych řekl že u spolujezdce.

Re: Spojka na koaxu antény
Autor: 17petr (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2006 04:44

Děkuji všem zúčastněným, začnu dle "jarad77", ale v podvědomí cítím že stejně skončím u výměny celého koaxu. Máte s výměnou celého koaxu někdo osobní zkušennost. Existuje něco na co bych si měl dát pozor?


Re: Spojka na koaxu antény
Autor: Kyslik (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2006 14:09

Nejlepší bude demontovat plasty pod kterýma to vede (palubní desku vyjímaje samozřejmě), starej koax vyndat a nandat novej...v místech kde je to protažený dutinama nebo nějakýma průchodkama ustřihneš od starýho koaxu konektor, ty dva koaxy k sobě svážeš drátama a omotáš to izolepou aby přechod mezi kabely byl co nejhladší, pak už jen za pomocí starého koaxu protáhneš nový. Nic víc nic míň...mám Kadetta, takže ti neporadím který přesně kryt máš sundat...



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **        **        **  **     ** 
 ***   **  ***   ***        **        **   **   **  
 ****  **  **** ****        **        **    ** **   
 ** ** **  ** *** **        **        **     ***    
 **  ****  **     **  **    **  **    **    ** **   
 **   ***  **     **  **    **  **    **   **   **  
 **    **  **     **   ******    ******   **     ** 
Powered by Phorum.