www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
5. Interier, Exterier :  Technická poradna   okna, palubovka, karoserie, nárazníky 
Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3
Zámek předních dveří
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2005 13:17

Někde jsem tady už dříve viděl návod s obrázky na seřízení zámku předních dveří, ale teď ho tu nemohu najít. Nechodí mi tzv. druhá poloha zamykání a tak se ho chci pokusit seřídit. Díky za radu.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Cacio (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2005 14:07

Můžeš stručně popsat, jak ti zámek funguje nebo spíše nefunguje?
Mám totiž obdobný problém.
Od koupě Astry mi fungovali obě polohy, ale jednoho dne v zámku ruplo a od té doby mi funguje jen pouhé zamknutí bez tzv "super" zamknutí, ale až v druhé poloze. Nejprve jsem se snažil sehnat nový zámek, ale bez úspěchu. Tak jsem sundal čalounění, abych zjistil, jak celý mechanizmus zámku vypadá. Zjistil jsem, že v zámku praskla část objímky, která spíná mikrospínač pro super zamykání. Vyřešil jsem to prohozením konektorů mezi dvěmi mikrospínači v zámku. Má to své výhody i nevýhody. Super zamykání sice funguje, ale zámek u spolujezdce je mimo provoz. Možná, že se rozhodnu a koupím si dálkové ovládání, které napojím na mikrospínač super zamykání a bude klid.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Roger (IP zapsáno)
Datum: 06.04.2005 14:44

Ha, to mne hodne zajima. Na nekolika mistech jsem totiz cetl, slysel, ze nelze k Astre zapojit alarm tak, aby se i zajistovali zamky, tebou nazvane super zamknuti. Nechapu proc by to tak neslo? Podle tebe by to teda melo jit, to mne tesi. Ale je pravda, ze svagr ma na Astre alarm dodatecne montovany rimo v Opelu a zajistovani mu taky nefunguje, jedine klickem.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 07.04.2005 09:08

Zámek funguje jen na 1 polohu. Při staženém okénku a zamčení dveří lze vytáhnout čudla a tím odemknout celé auto. To by při fungující 2 poloze zamykání nemělo jít. Někde jsem tady viděl návo s výkresem zámku s kótou pro seřízení polohy pohyblivých částí. Tak jsem si myslel, že ho zkusím podle toho návodu seřídit. Dokonce to jsem měl vytisknuté, ale nemohu to najít.
V chytré knize to není.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Roger (IP zapsáno)
Datum: 07.04.2005 11:44

To: Cacio

Tak jsem to ted zkousel a bohuzel zamek u ridice se zajistuje mechanicky a ne elektricky jako ostatni zamky. Protoze jsem vyndal pojistku a zamcel a zamek se zajistil, ikdyz nemel napajeni. TAkze alarm opravdu nepujde napojit na tu zavoru zamku, coz je teda velika skoda.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 07.04.2005 12:45

Sakra sila zvyku, mel jsem otevrenych moc voken ;o) , napastoval jsem ti tu odpoved do debaty a ne sem. Tak to dam i sem :
Rogere moc jsem se tim nezabyval ale napadlo me toto. Pokud je blokovani mechanicke co tak do dveri zamontovat elektromagnet napojen na alarm a v pripade ze zamknes alarmem tak ti to ten elektromagnet potahne do blokovaci polohy a obracene ? Asi budes potrebovat nejaky bazmek co tim otoci tam a zpet ale pokud to tak nutne chces. Nemusi to byt az tak slozite. Zbytek dveri se ti blokne automaticky. ;o)

Re: Zámek předních dveří
Autor: Roger (IP zapsáno)
Datum: 07.04.2005 13:20

Ha ha, taky jsem odpovidal do jine debaty. Tak pro ostatni, asi by sel na to pouzit motor od Jablotronu. Musim to prozkoumat.

Re: Zámek předních dveří
Autor: David (IP zapsáno)
Datum: 08.04.2005 07:27

Přítel od mojí mámy má Astru G s centrálem na dálku a má taky obě polohy. Cvakne jednou, auto se zamče, cvakne podruhý a auto se zajistí, takže možná by stačilo jen vyměnit servopohon centrálu za elektricky ovládané obě závory (obdobně jako spolujezdcovy dveře), ale zase to asi nepůjde zavírat klíčkem a malér nastane i v případě vybití baterky nebo závadě na cenrálu.

Re: Zámek předních dveří
Autor: maca (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 00:20

No tak na to "super" zamykání teda musím reagovat. Loni v zimě sem šel z rachoty a zamrz mi levej zámek. Tak fajn, že tam vlezu pravejma dveřma. Zjeblej centrál mi je sice furt díky tomu, že levý dveře byly zamrzlý a viděl je jako zamčený, furt zamykal, ale dovnitř sem se dostal. Taxem to natočil a šel sem z toho vometat sníh. No a pak chcu vlízt dovnitř, a nic! Motor natočenej, klíče v zapalování a auto zamčený! Zkoušel sem kdeco, a nakonec sem si vzal špagát, na něm udělal vočko, ten sem protáh kolem vokýnka, navlík na čudl vevnitř, utáh a zatáh, a taxem si to votevřel. Ale mít tam to "super" zamykání, tak to vyvrčí celou nádrž a stojí to tam eště teď, takže než něco takovýho zprovoznit, taxe radši 3x rozmyslím :-)

Kadett 1.8GSi

Admin > Nechci tady zveřejňovat návody, jak lízt do zamčenýho auta, ale tohle je myslím notoricky známý, ale jestli moc prudím, tak to klidně smaž.

Re: Zámek předních dveří
Autor: bohous (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 08:21

A zámek kufru se sice jako odemkne, ale stejne ho bez klíčku neotevru: Kde je chyba. A super zamykání funguje i mne - jestli zamknu vlevo, tak prave dvere neodemknu. musim rovnou zamknout vpravosmiling smiley)

Re: Zámek předních dveří
Autor: Petr A-C C14NZ (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 08:29

Zamek na kufru musis nechat ve vodorovne poloze potom funguje podle signalu z centralu.

Re: Zámek předních dveří
Autor: Spiddy (IP zapsáno)
Datum: 11.04.2005 12:08

Zámek do předních dveří jsem opravoval docela nedávno, ten kroužek se dá koupit zvlášť, a stojí cca 300 korun, originál Opel, výměna je docela jednoduchá a jestli chceš tak ti ji přiblížím. Mají jej v každém Opel servise, protože prý často odchází. Popsali mi že je to schválně, kvůli zlodějům, tak nevím...

Re: Zámek předních dveří
Autor: mirek (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 07:02

Pro Spiddyho
mám zájem o popis výměny kroužku, díky

Re: Zámek předních dveří
Autor: Spiddy (IP zapsáno)
Datum: 12.04.2005 19:51

Nejspíše ta výměna zaujme více lidí, tak to popíšu do poradny. Bohužel jsem s výměnou spěchal a neudělal žádnou fotku tak se to pokusím co nejlépe popsat. Nejdříve rozebereš tapecírunk dveří, myslím že to zvládneš v pohodě ( klička, dle návodu v odd. Technika, šroubky- dole ve dveřích, pod madlem a v záslepce na madle či pod spínačem je-li ). Strhnout tapecírunk a PVC folii ( opatrně ). Odšroubovat matičky M10 zevnitř na klice, a vyjmout táhlo zámku ( to co je ukončeno v plastovém díle ). Nahoře se vycvakne pojistný plast a vysadí se do boku. Dole jen sedí v jamce zámku. Potom vycvakneš plastovou rukojeť dveří ( dole má 2 zobáčky ). Vlastní zámek se vyndavá trošku hůře, díky ovládání centrálu. Musíš podobně jako u prvního táhla toto odjistit, ale v jeho ve spodní části a vysunout jej i s mechanismem zámku kousek ven, kde se lépe dostaneš k mikrospínači druhé polohy zámku. Ten je přichycen pružinou kterou šroubovákem v pohodě vycvakneš a necháš jej viset. Potom vytáhneš celý mechanismus i s táhlem ven, to se dá nyní odháknout. Dobře si prohlédneš vlastní mechanismus s kroužkem, nejlépe vyfotit. A opatrně vysuneš ségrovku na ose, ( má tam malou zarážku, takže chce podložit ). Při rozebírání pozor na pružinu a na malý váleček ve výřezu mechanismu ( stojí cca 70 Kč ). Vložíš nový kroužek ( no on je to spíše takový měsíček se čtyřmi výstupky ) a opět vše složíš přesně obráceným postupem, včetně tapecíruku dveří. Pokud budeš mít ještě nějaký dotaz ohledně tohoto, klidně se ozvi mejlem, rád zodpovím. Spiddy

Re: Zámek předních dveří
Autor: krokodill (IP zapsáno)
Datum: 15.11.2005 17:59

Tak jsem tohleto našel ve vyhledávání a měl bych k tomu jeden dotaz. Pokud chci klíčkem uzamknout a jde mi jen první poloha (ze svislé polohy otočím doprava o cca 45° a vrátím do svislé polohy - nejde otočit až do vodorovné polohy a vytáhnout klíček), tak se jedná o stejnou závadu? Ptám se proto, že na začátku někdo psal, že klíčkem otočí až do druhé polohy a teprve tam normálně zamkne, i když tam by mělo být to tzv. super zamykání (mechanické zajištění proti vloupání). Já zase otočím pouze do první polohy a super zamykání mi taky nemaká.



Příspěvek upraven (15. 11. 2005 19:04)

Přílohy: img00036.jpg (227.7KB)  
Re: Zámek předních dveří
Autor: krokodill (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2005 11:27

Ještě jeden dotaz k zámku, respektive ke kličce. Když otevřu dveře, nevrací se mi klika dolů a když jakoby zabouchnu dveře, tak se nezavřou, protože zůstane viset ten zavírací mechanismus. Musím lehce zatlačit na kliku. Dá se to nějak jinak promazat, aniž by musel jít dolů tapec s fólií ve dveřích?

Re: Zámek předních dveří
Autor: sr71 (IP zapsáno)
Datum: 06.12.2005 13:56

Mám podobný problém - u dveři řidiče mi funguje pouze "super zamykání" (až na druhé poloze) takže po zamknutí nelze odemknout od spolujezdce, pokud zamknu u spolujezdce, lze odemknout jak na levé tak pravé straně, mohlo by se jednat o tu prasklou objímku? nebo stačí jen seřídit?
(až bude počasí rozhodím to a podívám se na to)

Re: Zámek předních dveří
Autor: MirekN (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2005 19:29

Kdyby jsi četl všechny příspěvky na toto téma, tak se dozvíš, že takto má zámek správně chodit. Takže se nemusíš s ním nijak zabývat. Jenom si zkus zamknout "super zamykání" se spuštěným okénkem. Neměl by Ti jít vytáhnout čudl a tím zámek odemknout.

Re: Zámek předních dveří
Autor: sr71 (IP zapsáno)
Datum: 08.12.2005 13:27

Takto to fungovat podle mě nemá, protože nejde první poloha zamykání - při zamykání dveří u řidiče reaguje zámek až na poloze klíčku o 90° doprava, měl by ale zamknout (normálně ne super) i v poloze 45°

Re: Zámek předních dveří
Autor: krokodill (IP zapsáno)
Datum: 08.12.2005 17:55

To je to, co jsem psal já v příspěvku o 4 vejš. Mě zamyká pouze v tý poloze o 45° a zase nemaká ,,super,,zamykání v poloze o 90° doprava. A to vše prej dělá ten prdlej kroužek. Zatím to tak nechávám, počkám na jarní dny. Jen se chci ještě jednou zeptat, jestli nejde nějak promazat klika bez rozebírání dveří? Díky

Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Připojit soubor
  • Můžete připojovat soubory následujících typů: jpg, gif, bmp, pdf
  • Soubor nesmí být větší než 600KB
  • k tomuto příspěvku může být připojeno ještě 3 soubor(ů|y)
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********  ********  **     **  **     **  **    ** 
    **        **     **     **   **   **    **  **  
    **        **     **     **    ** **      ****   
    **        **     **     **     ***        **    
    **        **      **   **     ** **       **    
    **        **       ** **     **   **      **    
    **        **        ***     **     **     **    
Powered by Phorum.