www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
5. Interier, Exterier :  Technická poradna   okna, palubovka, karoserie, nárazníky 
Jak vyndat sedačku
Autor: matheus (IP zapsáno)
Datum: 15.11.2008 10:39

Dobre dopoledne astráci. Mám astřici F hattback 5Dv r.97. Můžete někdo poradit jak vyndat řidičovu sedačku? aby mi zstali v kastli jen pojezdy? Jeden pojezd je uvolnenej a sedačka se mele tak na to chci kouknout

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 15.11.2008 10:44

Nejjednoduzsi je povolit v podlaze 4 srouby a vyndat sedacku celou. Potom na pojezdy uvidis a budes je moc ze sedacky sundat. Opacne to je skoro nemozny kdyz nevis kde jakej sroub povolit.

Záměna sedaček
Autor: matheus (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2008 18:16

Nemáte někdo informaci jestli do astry F rv97 jdou bez větších uprav sedačky z Fka Gsi pripadne nejake astry G? pripadne jeste vectry B?

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2008 18:34

sedadla z klasické Astry F a GSi se liší pouze čalouněním pokud mluvíme o anatomech, tzn. že se dají normálně přehodit. Jestli jdou z Gčka, nebo VeBe to Ti nepovím, ale pokud si je posadíš na původní kolejn.ice tak proč ne ? smiling smiley Já měl v Kadettu z Calibry, a mohu doporučit.

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2008 18:58

To matheus:

Předpokládám, že máš ty obyčejné sedačky. Pokud chceš anatomy z "GSI", tak se dávaly i do obyčejných Aster s určitou výbavou. Na tvém místě, bych šel po těchto a z nějakého 5dvířka. Páč z "GSI" budou mít na boku sklápění.
A jenom takové malé upozornění a k zamyšlení. Jelikož si psal, že máš r.v. 97, tak předpokládám, že máš airbag aspoň u řidiče. Nevím jak to přesně funguje (někdo fundovanější určitě poradí), páš si myslím že v sedačce je přinejmenším nějaké čidlo kvůli airbagu.

Co se týče sedaček z VeBe bo Astry G...tak si myslím (třeba se mýlím) že může nastat problém v bočních airbacích sedaček, pokud je mají...mohly by ty sedačky být např. širší bo tak něco a další věc je funkčnost těch airbagů. Ale jak říkám, někdo fundovanější určitě poradí...winking smiley

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2008 20:00

No co se airbagů týče, tak čidlo je za ruční brzdou v takové krabičce (funguje to na principu kinetické energie - je tam kovová kulička, které při nárazu vyletí dopředu a aktivuje airbag. Se sedadlama (originál) to nemá co dělat pokud nemají už z výroby v sobě boční airbag, pak je dole pod sedadlem konektor pro odpojení těchto airbagů.
Sedadla s Gčka to taky nevím.

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2008 20:40

No, na sedačkách z auta s airbagem asi budou předpínače pásů, takže před manipulací to zajisti, ať nevystřelí.

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2008 21:18

ty pžrdpínače pásů jsou ale i na sedadlech bez bagů!!!!

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: Lukin (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2008 19:33

no ale princip těch předpínačů jsem vůbec nepochopil, vždyť to sedadlo není žádným káblem nikam napojené, kábl zespod je, ale vede z předpínáče do toho nacvakovače pásů.

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: MartinTomáš (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2008 21:00

Ten "kábl" co myslíš je to ocelové lano co se smrskne a tím stáhne ten "nacvakovač pásu" směrem dolů k podlaze (proto je tam ta gumová krytka harmonika)

Při nárazu tak předpínač bleskově zkrátí pás přibližně o 10 centimetrů, čímž se vymezí vůle mezi pásem a cestujícím. Cestující je tak přitažen pásem pevněji k sedadlu čímž se výrazně zvyšuje účinnost pásu. Ve vozidlech se běžně používají pyrotechnické předpínače, k jejichž aktivaci dochází pomocí malé pyrotechnické nálože. Tato nálož při explozi uvede do pohybu píst spojený s lankem, které utáhne vlastní pás. K vlastní aktivaci dojde až po vyhodnocení intenzity nárazu řídicí jednotkou airbagu. Je-li vydán pokyn k aktivaci airbagu, je to současně pokyn pro aktivaci předpínače bezpečnostního pásu. Předpínač je aktivován elektricky a k této aktivaci dojde tehdy, je-li intenzita nárazu taková, že by už mohla být příčinou vzniku poranění, a vždy při aktivaci airbagy.

Na stránkách Audi dokonce píší toto:

Předpínače bezpečnostních pásů uvádí v činnost plynový generátor, který aktivuje řídicí jednotka airbagů. Prahová hodnota pro aktivaci předpínačů bezpečnostního pásu je přitom nižší než pro aktivaci airbagů, takže předpínače se za určitých okolností aktivují i při kolizi, která svojí závažností ještě nenaplňuje podmínky pro spuštění čelního airbagu

Opel Astra Caravan F X17DTL r.v. 95



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil MartinTomáš (20.11.2008 21:06)

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: Radim_17D (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2008 08:18

U starších aut jsou předpínače ještě mechanické - je to váleček s pružinou.
Na airbag to napojené není, vystřelí, když sám nějak usoudí. Když se to vyndavá z auta je na tom taková plastová zajišťovací vidlička, která se do toho nějak zastrčí, aby to nevystřelilo, když s tím někdo náhodou klepne.

Re: Jak vyndat sedačku
Autor: MarkOne (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2009 10:42

zdravim,uz nevim kde hledat tak to vlozim sem.... shanim do astry F 95 caravan **************
diky moc

[www.kadett.cz]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Vendys (24.09.2009 11:12)



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **      **  **     **  ********  **     ** 
 ***   ***  **  **  **  ***   ***  **    **  ***   *** 
 **** ****  **  **  **  **** ****      **    **** **** 
 ** *** **  **  **  **  ** *** **     **     ** *** ** 
 **     **  **  **  **  **     **    **      **     ** 
 **     **  **  **  **  **     **    **      **     ** 
 **     **   ***  ***   **     **    **      **     ** 
Powered by Phorum.