www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7
Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: YANEK (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2009 19:39

no tak to je furt v pohod a vyjde to mín než pokuta od pojištovny teda to mnohonásobně ale letos už to de odhlásit jako používaný na jiný účely jenom nesmí bejt nápsáno že bude rozebraný
a na tf úspěšně odhlásil na základě čestnýho prohlášení ale ne v praze tak nevim zatím to mám ofiko v depozitu a v létě to nějak pořešim at už to mám z krku

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Rom@n (IP zapsáno)
Datum: 18.01.2009 10:13

YANEK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> no tak to je furt v pohod a vyjde to mín než
> pokuta od pojištovny teda to mnohonásobně ale
> letos už to de odhlásit jako používaný na jiný
> účely jenom nesmí bejt nápsáno že bude rozebraný
> a na tf úspěšně odhlásil na základě čestnýho
> prohlášení ale ne v praze tak nevim zatím to mám
> ofiko v depozitu a v létě to nějak pořešim at už
> to mám z krku

jj, mám podobné informace. Mělo by to jít odhlásit na základě čestného prohlášení. Zkusím zjistit ještě více info.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 11:58

ted když dovolíte trochu z jiného soudku,
1.Jaká výše pokuty mě čeká v případě /propadlé-neplatné/ STK při silniční kontrole
dohady a názory řidičů se velmi rúzní ,jedni tvrdí že pokud to je pouze měsíc /krátkou dobu/propadlé pak ca do výše 500,-Kč na místě druzí že do výše 25 000,-Kč což je dosti zavádějící,hrozně tyto sazby i u soudních líčení až do výše ,miluji proč nedají jednotnou cenu sazby bylo by to bez dohadů.

2.Jak je to s poplatkem Z.P. když si ji např. nyní zaplatím na rok a krátce poté budu chtít auto prodat,údajně si musí nový majitel zaplatit Z.P. znovu na sebe což by mělo celkem logiku ale ta má jsou pak vyhozené peníze nebo by mě je měla pojištovna vrátit ?

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 12:12

Ano, pojišťovna přeplatek v zákonném pojištění vrací.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 13:18

salora:
Jakmile je STK jednou prošlá = vozidlo je nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích - je jedno jestli o den nebo o rok!!!
A podle platné legislativy ti za tenhle prohřešek hrozí ve správním řízení 5bodů a pokuta 5000 - 10000 Kč. Příp. ještě zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok - třeba když už někakej flastr máš apod. Je to dost o tom úředníkovi.

No a pak samozřejmě o policajtech, co tě chytnou - tenhle prohřešek se oficiálně nedá řešit domluvou nebo blokovou pokutou!!!

Ale třeba když tě chytěj někde na vsi a řeknou ti... "hele Jardo neblbni, zajeď si s tim na STK nebo bude průser" a pustěj tě domů, nebo ti daj symbolických 500 za jakoby něco úplně jinýho...to už je pak na každým policajtovi zvlášť...

Když narazíš na blbce, co tě chce zjezdit, osladí ti život tak, že se budeš divit a jízda bez platné STK je už dost zásadní přestupek!!!

Jukni na www.novapravidla.cz - tam je to přesně definované a pěkně vysvětlené!
Tamto cos psal jsou pouze dohady u piva smileys with beer!

2)Pojišťovna vrací přeplatek. Ale pozor, většina pojišťoven to zaokrouhluje na celé měsíce (tedy zrušíš třeba 5.dubna - platíš jakoby celý duben) a některé dokonce na celé kvartály - ale je to napsané v té smlouvě, co podepisuješ:-)!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 14:10

To : JardaGSi jj děkuji za reakci ano plně s tebou souhlasím když říkáš že záleží na koho narazíš ,mě řekl jeden kolega od nás podobnou zkušenost že mu dali flastr poue 500,- a bylo po vtákách no ted jsi mě ale nadělal tak do gatí že už mám skoro strach jet těch pár metrů na naše místní STK /správně po prošlé sTK bych měl auto na stanici dopravit vlekem to vím ale určitě už nebudu riskovat a otálet je fakt že s tím jedu jednou za měsíc pokud vůbec ale to samozřejmě policajty nezajímá spíše mě zaráží ta vysoká pokuta a rozpětí protože když se to veme od podlahy můžeš mít auto sice s platnou STK ale za menší úplatu dá se říci neoprávněně a také nepřísbůsobilé stavu vozovky a na druhé straně 1 měsíc po platné STK a vozidlo naprosto po technické stránce způsobilé jízdě a že tomu tak je v praxi netřeba polemizovat,hlavně u těch nákladních starých aut čoudících jak z krematoria vždyt to nemohlo mít v pořádku emise ani náhodou když není za ním vidět a jezdí si to tu jako generálové.Podle mě by to bylo spravedlivé ano pokutu zcela jistě do výše 500,-nějaký ten bodík dolů ano pak ovšem na STK a pokud by neprošlo tak až potom flastr třeba 10 000,- ale ne to oni hned rejžujou.Já jsem pro pořádek ale trochu regulovaný a ne od pasu podle ksichtu a nálady policajta kterého potkáš,prostě jednotný sazebník žádné od do a pak s konvengezema pokud vozidlo opravdu není způsobilé provozu.Můj názor pochopitelně

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 14:45

salora:

Tak to rozpětí tam je kvůli tomu, že když uděláš průšvih poprvé, nebo náhodou, má úředník možnost nějaké pokutičky při spodní hranici. Když jsi ale na přestupkovém oddělení častý host, dostaneš pokutu jak svině the finger smiley!

Spíš mě štve ta spodní mez - ta je u všeho dost vysoká :-(...
Ale zase jsi v ČR a tady když lidem nevisí nad hlavou hrozby, kterých se bojí, dělají si co chtějí, to je těžký...

A ty náklaďáky...oni musí splňovat emisní předpisy z doby, kdy byla vydána jejich homologace, takže třeba liazka někdy z 1975 má ty limity někde jinde a čudí naprosto legálně - navíc to černé v kouři jsou saze, což je akorát uhlík - ten nijak zásadně neškodí. Směrodatné jsou spíš údaje o CO, NOx apod.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil JardaGSi (21.01.2009 14:49)

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2009 13:36

To:JardaGSi ,nechce se mě dalekosáhle hledat ve vyhláškách a tomto foru zpětně popis o způsobu platby resp. údajně nový způsob registrace a vyhodnocování a sankcionování po prošlém STK. jak mě to líčil včera jeden kolega.
Popíšu tedy můj případ abys byl v obraze,končila mě loni v listopadu STK u mého vozu já šel ovšem na STK až teprve předevčírem poněvadž jsem měl auto v těch mrazech nepojízdné /na chatě zaváté sněhem se kterým nešlo dojet na hlavní komunikaci/Kromě toho jsem na nemocenské tudíž jsem ani nemohl s vozem něco dělat abych ho z tama dostal takže jsem se k tomu dopracoval až nyní a po důkladném umytí a zkontrolování všech sounáležitostí šel s autem na STK kde úspěšně prošlo.Ano co vím riskoval jsem po cestě pokutu kdyby mě policajti čapli až do výše prý 10 000,-Kč abych tomu zabránil musel bych nechat auto odvézt přívěsem to je mě známo ale že musím od nového roku podle nové vyhlášky za každý den kdy nemělo auto STK platit 30-60 Kč podle kubatury to jsem skutečně nevěděl,měl jsem zato že se to vztahuje nějak na vozidla nepřepsané apod.U přepážky při placení za emise a STK mě pouze paní řekla že jim to je jedno pouze když by mě čapli policajti po cestě na STK tak jsem mohl dostat flastr o tom jsem pochopitelně věděl,takže jak to vlastně je ve skutečnosti ?Jakoby bylo málo těxh 1500,-za každé 2 roky za STK tak zas abych vytahoval další 1000,-za nějakou pokutu šlag je tref,prý to mají v nějaké centrální databázi a přijde mě složenka /říkal známý/

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2009 14:29

salora: To je nějaká blbost ne? Pokutu platíš, když nemáš zaplacené povinné ručení, STK nikoho nezajímá :-D Jako o tom, že by se platila nějaká pokuta za technickou jsem nikde neviděl ani řádku a to jsem to nakonci roku hledal docela dost co bude za změny - nevěděl jsem, jestli stihnu přihlásit auto. Nakonec jsem to stihnul :-)

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 27.01.2009 11:48

Salora:
To jsou kecy, oni mají v databázi všechny STK - ověří tedy, jestli si někdo jen nedal razítko do TP, ale za neplatnou STK není doposud žádná pokuta. Pokuta je za nesjednané pojištění - podle kubatury - a to některé pojišťovny nechtějí sjednávat na auta bez STK!
Ten známý tě akorát straší, neví která bije:-)!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: code2 (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 19:02

Rad bych se zeptal zdali nekde na internetu je nejaky seznam vrakovist kde mohu ekologicky zlikvidovat Kadetta? (BRNO)

Diky za odp.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 21:51

Mozna ze kdybys zadal do vyhledavace neco jako "ekologicka likvidace Brno" divil by ses, co to vsechno nenajde.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 03.02.2009 23:49

code2:
Akorát si dej pozor, aby ta daná firma měla oprávnění to potvrzení vydat!
Musí to být úřední protokol s číslem, hlavičkou, a razítkem - s nějakým ušmudlaným papírem od "cikánů" tě na úřadě pošlou někam the finger smiley...
Jen varuji, kamarádovi se toto stalo...

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: marie (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2009 20:17

ahojky chci se zeptat chci si dat do depozita mustanga gabrio rv.2004 ale chci vedet vse co k tomu potrebuju a co musi a nemusi byt platny jako treba pov.ruc.a kolik to stoji a slo by to na pul roku?

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2009 21:10

Potřebuješ velký a malý techničák, SPZtky, občanku a vypsanou žádost (tu ti dají na úřadě). Zaplatíš 100 Kč a můžeš si to vyzvednout kdykoliv, nejpozději však 1 rok od uložení. Při vyzvedávání z depozitu musí být platná STK (na nějakých úřadech to vydají i bez platné STK) a musíš mít sjednané povinné ručení, které doložíš zelenou kartou. Takhle to bylo loni, ale snad žádný změny nebyly...případně aktuální informace budu mít příští týden - jdu taky uložit cabrio.

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2009 21:20

A ještě při uložení do depozitu musí být platná STK a mít uzavřené ručení (takhle pro Prahu a střední Čechy - jinde to neznám)!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: marie (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2009 19:40

dekuji a pujde to tan jak se dela stk

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2009 19:54

marie:
Nějak nechápu, tu tvou větu...

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: J i r k a (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2009 19:17

Zdravim,mam SPZ v depozitu už několik let, a auto už vubec nemám. Nechá to DI propadnout?

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 20.12.2009 23:16

Ne nenechá a ty si zaděláváš na solidní problémhot smiley...
Kdys to tam vložil - přesné datum a kde(okres)?

Jdi na stránku: Předchozí1234567Následující
Aktuální stránka: 4 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **     **  **    **  ********  ******** 
 ***   **   **   **    **  **   **           **    
 ****  **    ** **      ****    **           **    
 ** ** **     ***        **     ******       **    
 **  ****    ** **       **     **           **    
 **   ***   **   **      **     **           **    
 **    **  **     **     **     ********     **    
Powered by Phorum.