www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Aktuální stránka: 6 z 8
Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2008 05:58

Nevim co znamena pojem "plna strikacka" smiling smiley Najdi si lepsiho servismana smiling smiley
V prvni rade si udelej nebo nech udelat diagnostiku.
[www.opelastra.cz]
Diag. konektro mas pod rucni brzdou.
A priste napis typ motoru.

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: josefkim (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2008 06:59

Nazdarek, jen maličkost Mara11 nemáš náhodou kombíka?? Asi by to stím nemělo souviset ale mě a kolegovy z práce dělají astry přesně to samé. Jediná vada na kráse je že s tím kolegou máme X17DTL. Jinak příznaky naprosro stejné. Při přidání plinu začnou motory škubat jak na trojku při50km tak na čtverku při cca 70km. Místo akcelerace se dostavý škubání. Uberu trošinku plin nebo přišlápnu jemě spojku a přestane to. Tak mě napadlo jestly nebude zrada někde okolo zadní nápravy ale berte to jako jednu z možností.

josefkim astra 1.6i

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Mara11 (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2008 19:37

Tak vás tady opět po delší pauze zdravím!! Neměl jsem bohužel v provozu pc, tudíž až dnes můžu napsat že problém je vyřešen!

Ovšem potkalo mě nemilé překvapení při vytankování nádrže. S pomocí čerpadla jsem vysál naprosto celou nádrž, vysušil ji, nalil do ní technický benzín s lihem (cca 5l) prošplouchal a znovu vysál a vysušil. Pak jsem do nádrže nalil nových 10litrů Shell V-Power, nechal jsem odstát benzín, který jsem vytankoval a ejhle.. v 11 litrech benzínu skoro 1l vody. Abych nezapomněl, před nalitím nového benzínu jsem se rozhodl vyměnit i palivový filtr i když není moc starý..Není nijak drahý takže pro jistotu..Zděsil jsem se ovšem když jsem ho vyndal! Vytekl z něj hrozný sajrajt a voda!takže filtr byl k.o. Vyměnil jsem ho teda, nalil benzín a zkusil nastartovat... A nic.. auto stávkovalo. zkoušel jsem to asi dvě hodiny, vyndal jsem krokový motorek a ten byl úplně zas***ý, vyčistil jsem ho i vstřiky, sundal víčko rozdělovače,znovu to vše vyčistil, zkusil nastartovat a....zase nic..Jelikož jsem měl auto u známých v garáži,musel jsem ho domů odtáhnout.Zkusil jsem teda koupit nové víko rozdělovače a palec, vyměnil a auto šlape celou dobu jako hodinky, řekl bych že je navíc živější. Docela mě překvapilo, že to bylo tímhle,protože rozdělovač jsem měl nedávno rozdělaný a víko i s palcem vypadali v pořádku,očividně ale nebyli..

P.S.: Od té doby jezdím z 98% na Shell V-Power a jsem s ním docela spokojen a ne jen já. Problémů s vodou v nádrži se v mém okolí začalo objevovat víc a po rozmluvě s pár lidmi co do toho vidí, jsem uznal že asi nemá cenu na benzínu šetřit, vždycky jsem tankoval podle ceny. Dnes už to nedělám..Přece jen, V-Power je cca o 2kč za litr dražší a to už mě nevytrhne, takže jezdím hlavně na něj a myslím že holce i líp chutná :-)Připadá mi po něm svižnější

josefkim: Ne, kombíka nemám, mám hatchback ;-)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Mirek Svoboda (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2008 21:46

Nazdar, řeším už asi 1/2 roku stejný cukací problém.Jelikož mám jít na technickou, sehnal jsem v Praze s velkými obtížemi myčku na umytí motoru./ často jsem byl odmítnut, že Oply nemejou, neboť pak jsou problémy s nastartováním./Po umytí motoru, který naskočilihned, auto jezdilo do doby, než to uschlo, jak vystřelené z praku. Takže zatím to vypadá, že budu s sebou vozit kanistr vody, nebo ev. to řešit pomočením motoru. Pro řidičky mám upozornění, že motor nesmí být horký! Teď jdu očistit kostru a ještě se ozvu!

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: smarek (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2008 19:53

POZOR!

Zdar priaznivci značky opel modelu ASTRA. Mám podobný problém pri 2000 otáčkach to urobí cuk cuk niekedy aj cuk cuk cuk niekedy ale nie a to ked valím s kopečka resp zátaž minimálná. Bol som ale na STK a tam jeden šikovný borec mi vnukol tažkú myšlienku resp dobrú radu za škrtiacou klapkou je tzv potenciometer. Stáva sa že sa na mieste často používaných otáčok ten potenciometer opotrebuje a to ma za následok nestabilitu otáčok a cukanie. Ešte som si to neoveril no ak by ste to niekto stihol skor dajte vedieť.

S pozdravom Marek S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil smarek (01.10.2008 19:57)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2008 21:06

O problemu na skrtici klapce by vedela ECU. Neni duvod, proc by mel byt potenciometr vydreny na poloze nejcastejsich otacek, uz jen proto ze na stejne otacky vychazi pri ruznych rezimech jizdy jina poloha plynoveho pedalu.

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Mirek Svoboda (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2008 15:29

WEVDUTak technickou jsem prošel,zrovna nic necukalo, ale teď už je to zase v dílně. U slušného člověka, který na co nestačí,sežene odborníky. Ti zatím zjistili unikání oleje v rozvodech, podlak v nádrži na benzin a vytahaný rozvoďák vlivem oleje, přestože tam je asi půl roku s rozvody nový. Je to holt blbý být chudý a ještě mít vztah ke všemu jinému než k opravování. Třináct let staré auto, 225 tis. km, hodnota asi 30 000kč a tak jsem zvědavý, kam se s financemi za opravu dostanu!

Mirek C 18 XEL AStra F kombi

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: hb (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 07:34

Zdravim všechny,

mám taktéž Astru 1.6i F Kombíka z r.91. Naprosto stejný problém. Měnil jsem svíčky, kabely, všechny filtry, olej.. Malinko se to zlepšilo, dokonce po výměně palivového filtru jezdila asi týden bez škubání, to je ale všechno pryč. Taky když beru benzín, tak se nádrž vypíná předčasně, takže je tam asi přetlak, podtlak, buhví. Napadla mě ta voda v nádrži, jak se tu o ní píše..

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: josefkim (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 10:17

Zdarec bando málem bych zapoměl ale vyměnil jsem vozidlo tak teď hodně šmejdim po jiných stránkách. Důležitý poznatek přátelé, onen zmiňovaný kolega jak jsem oněm psal výše CUKACÝ problém vyřešil. Teda zatím od té doby se to nevrátilo. Měl načaté čerpadlo serva a po výměně za jiný kus cukání a škubání zmizelo. Netušim zda přidřené servo muže ubýrat výkon motoru ale pomohlo mu to. Jo důležitá věc on má efko caravan X17DTL rv97. Tak zatim zdar a sílu.

josefkim astra 1.6i

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 11:28

To je blbost. Mě se taky zadřelo servo a na autě jsem to vubec nepoznal ehm teda na jeho výkonu a na "škubání" už vůbec ne!

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: josefkim (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2009 10:22

Gizmo_CZ:
Je to jedna z možných, u té nafty je to několik možností od přicpaného palivového potrubí přes načatej altík nebo servo. Pokud už máš motor o který se předtebou nikdo pořádně nestaral jako jsem měl já, tak na výkonu je cítit každá maličkost. Já tam měl i zasviněnej intercoler teda chladič stlačeného vzduchu. Byl plný oleje, za ty léta se to tam pěkně usazovalo. Motor pak nemohl pořádně dýchat a ani turbo to pořádně neprotlačilo. Dokonce pomohlo od cukání když jsem odpojil přepadovou hadici od ventilového výka a motor sál čistý vzdoušek. No a jedno k druhému a kára pak pěkně škube jak to tu popisují i ostatní.

josefkim astra 1.6i

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 24.01.2009 00:01

Jasně ale pokud se ti sekne servo začne ti pekelně pískat klíňák a za chvilku se přepálí - to samé při přidřeném to strašně řve.

To co popisuješ s tím zas... mezichladičem stlačeného vzduch tak to mě zajímá! Asi si udělám výlet dneska do dílny nikdy jsem ho rozebraný neměl a čistit ho? tak to vůbec ne tak to by mohlo být zajímavý! a mám stejně poslední dobou takový divný pocit že mi odchází turbo nebo něco se děje s motorem? (moc oleje v sání + ta osička turba se nějak podezřele moc vyklá - velká vůle) strašně blbě to poslední dobou jde za plynem a místo 180 což byla běžná rychlost co jsem dosahoval nyní vytáhnu 150 a to tak tak!
přitom tomu dávám víc než si to auto zaslouží! OMV nafta, co 5tis Injektor cleaner, zimní přísady do nafty, olej po 10tis (hekra 10W40 polosyntetika) nové všechny filtry, odpojený ERG ventil. nevím, možná by to chtělo radu zkušenějších co by tomu mohlo chybět? nikdy nebyly měněny jehly na vstřiku (tedy pokud má smysl je měnit? jestli kapou nevím?) spotřeba teď v zimě 6.2L/100Km
nechci si vymýšlet blbosti páč jsem rejpal a puntičkář smiling bouncing smiley že Stando. Asi pofrčí do OPEl servisu v OL a basta.

No ale zpět k tématu.
Pokud tedy to bylo servem tak asi bych šel i po tom vše vyčistit peohlídnout hadičky (zpuchření a tak) vše profounout a juknout možná i na ten ERG ventil jestli není zaseknutý v otevřené pozici a vyčistit ho rozchodit ho a pak ho vypojit!

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Gizmo_CZ (24.01.2009 00:04)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 24.01.2009 01:05

To není nic nového, že odchází turbo, dělá se na něm vůle, netlačí tolik a lítá z něj olej do sání. Je to způsobené především nedochlazováním turba po zastavení, před chcípnutím. Ale na to tu máme odborníka kamaráda s benzínovým věětrníkem, ten by o tom mohl vyprávět. (Třeba si to přečte a bude vyprávět.) smiling smiley

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: josefkim (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2009 15:57

Gizmo já ten chladič tenkrát vyndal no docela blbě šel ven. Igelitem jsem za pomocí guničky ucpal jednu díru. Nalil jsem doněj tou druhou dírou asi čtvrt litru ředida a ucpal u tu druhou díru. !! dělal jsem to venku!! Pak jsem ten chladič položil kousek dřeva a houpal jsem sním jako na houpačce. No asi tak 5-10 minut. odšpuntoval jsem ty díry a vylil do ohniště. Ředidlo krásně vyprchalo. Zbyl jen pořádnej humus. Potom jsem to ještě propláchnul druhým čtvrt litrem a bylo hotovo. Po tomhle průplachu se sice zastak moc nezměnilo ale trochu to znát bylo. Jinak tekoucí nebo kapající vstřiky bys poznal zhoršeným startování a taky by docela kouřila.

Jinak ktématu tohoto vlákna, ten kdo odhalí a názorně vyřeší daný problém cukání a škubání motoru by zasloužil nobelovu cenu:-))

josefkim astra 1.6i

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 21.03.2009 10:52

Cus.
Tak v pátek 20.3 jsem si to tak smažil svou závratnou rychlosti 140Km hezky po dálnici a najednou se z motoru začaly ozývat divný zvuky něco jako když polystyrenem krátce nepravidelně přejedete po plechu - myslel jsem na vodní čerpadlo ale v servisu zjistily že Odešlo TURBO sad smiley

Opel servis originál nový 47tis eye popping smiley
servis PV Automotoklub nový 35tis eye popping smiley
Special Turbo [www.specialturbo.cz] Hodonín/Brno nový originál opel 16.500Kč!!grinning smiley
Autovrakoviště Olomouc Sladkovského 51 mírně jeté s roční zárukou 5.000Kč thumbs down

Nevěděl jsem, že přímo v OL je vrakoviště opel - mimochodem dost dobré jednání a vše mají hezky uhledně zabaleno a díly co vymontují mají dokonce vyčištěné?! Hm začnu asi chodit tam!

Jen mě zaráží ten markantní rozdíl mezi Opel servisem a prodejcem specializujícím se na opravu a prodej těchto dílů!?

No auti je v servise a čeká ho po zimě celková "generálka spodku"
přední ložiska, čepy, silenboky (i vzadu) rozvody a nátěr spodku!

Ještě se s vámi podělím o zajímavý poznatek ohledně cen rozvodů! Prosím neberte to jako reklamu nemám s tím nic společného pouze jsem na astra g klubu našel tento obchod [hamar.cz] , kde orig díly které používá Opel servis a stojí tam cca 6.000Kč (to samé autokelly) zde seženete za třetinovou cenu!! Že by tak vysoká marže?!angry smiley

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Hanzo83 (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2009 16:20

Zdarec Opláci, mám také problém s cukáním,mám Astru Caravan F 1.6 55kw.Když jedu do sebemenšího kopce někde v půlce se motor začne dusit a škubat a rosvítí se ta oranžová kontrolka s bleskem po chvíli zhasne a motor běží normalně , když to začne škubat, tak kolikrát je to až přískokama vpřed, teď už to dělá i po rovině jsou chvíle, kdy to jede normálně a když přidám plyn začne se motor dusit a vypadá to jako na nedostatek benzínu, dám mu plnej plyn a motor se pořád drží kolem 3000 ot/min a nejde do toček najednou se chytne a vysřelí až do omezovače, pak jede chvíli normálně a dělá to znovu.Vyměnil jsem už snad skoro vše palivové čerpadlo, svíčky, potenciometr škrtící klapky, palivový filtr, vstřikovač. Jsem už opravdu v koncích nevím co to může způsobovat prosím poraďte předem díky.

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 19.06.2009 17:46

Hanzo83: a co vyblikat paměť závad?

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Hanzo83 (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2009 08:46

Nazdárek m.artty to jsem nezkoušel a jak se to dělá?

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2009 09:17

[www.opelastra.cz]
[kadett.cz]

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: cukání auta v zátahu..
Autor: mirex (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2009 15:22

Dělalo mně to samý-X16XEL-vyměnil jsem svíčky,kabely,čistil sací potrubí,vyměnil zadní díl výfuku-ucpával se odrezlými přepážkami-a 3 měsíce to bylo v pohodě.Teď to začalo zase!Asi bude něco v předních dílech výfuku,jdu se na to mrknout.Dělá mě to na 4. válci-nepálí,svíčka je černá .

Aktuální stránka: 6 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **   ******   ********   ********   *******  
 ***   ***  **    **  **     **     **     **     ** 
 **** ****  **        **     **     **            ** 
 ** *** **  **        **     **     **      *******  
 **     **  **        **     **     **            ** 
 **     **  **    **  **     **     **     **     ** 
 **     **   ******   ********      **      *******  
Powered by Phorum.