www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3
Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: Lik (IP zapsáno)
Datum: 04.02.2011 22:02

Měl jsem něco podobného na 1.4 16V, taky to takhle blblo a bylo to snímačem tlaku sání (MAP senzor). Zhoršovalo se to a když to skoro nechtělo jet tak se to ukázalo už i na diagnostice......zkusit nějakej jinej jestli to pomůže, výměna cca. 2 min...

Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: Sadam (IP zapsáno)
Datum: 05.02.2011 07:50

Díky za typ. EGR ventil jsem měnil cca před 30000km. Zkusím vyměnit ten snímač tlaku sání a dám vědět.

Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: Sadam (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 06:41

Tak ani tím snímačem tlaku sání to není. Myslíte, že může EGR ventil odejít za necelé dva roky ( cca 30 000km )?

Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2011 10:14

Samozřejmě, že může. Nedávno jsem jeden zánovní kuchnul. Skoro bych řekl, že měli ve výrobě vlkho a trošku se vysráželo v tom snímacím potíku, neb EGR mechanicky sice chodil, ale byl sežraný potík.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: Jara T. (IP zapsáno)
Datum: 18.02.2011 08:14

Mám úplně stejný problém u stejného typu auta. Zajímalo by mně jaká tedy byla vaše závada ( pozn.mám zaslepený EGR ventil ).

díky za odpověď

Jara T.

Re: Astra G, 1,6 16V - kolísání otáček, chcípání
Autor: pamprdlík (IP zapsáno)
Datum: 24.02.2011 17:08

Co krokovej motorek ????

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Petpoz (IP zapsáno)
Datum: 23.07.2011 16:59

Ahojky.
Mužete někdo poradit se závadou na Opel Astra 1,4 16V? Při jízdě po vymáčknutí spojky se mi asi 5-7 vteřin držej vysoké otáčky a pak teprve začnou pomalu klesat.Platí to i když je motor zahřátý.O něco rychleji klesnou když brzdím motorem a pak vyřadím,ale taky žádná sláva.Pokud někdo máte zkušenost,prosím poraďte.Díky a hodně km bez nehod.Petr.

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Balda73 (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 18:40

Zdravím
Četl jsem tvůj příspěvek na astra.cz o Kolísání volnoběžných otáček. Řeším to několik měsíců. Vždy to na chvíli jde a pak h...o. Astra F 1,8 16v jede v pohodě a najednou při vyšlápnutí spojky otáčky vyletí na 1500 otáček a drží, ale po zastavení otáčky klesnou na normál kolem 800. Když při přibrždění motorem klesnou otáčky pod 1500 auto si samo přidá. Někdy otáčkykolísají. Někdy chcípne. Vyměnil jsem čídla otáček, lambdu, krokáč, všechny konektory prostříklal a je to čím dál horší. Pokud máš vyřešeno, tak poraď, nebo tu konečně poradí někdo něco co bude trochu rozumné.

CO MÁ VLIV NA OTÁČKY MOTORU PŘI JÍZDĚ A KLIDU AUTA???

Prosím nepište mi něco jako, že 1500 otáček je při jízdě normální.
DÍKY.

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2012 18:53

A co podtlakove hadicky kolem skrtici klapky?

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Vašek (IP zapsáno)
Datum: 28.04.2013 11:52

Dobrý den,mám Astru G 1.6 16V, r.98, problém je za jízdy při zahřátém motoru se samovolně zvednou otáčky mezi 1500-2000. Někdy klesnou samy při zastavení auta na normální hodnotu 800, ale po delší době. Většinou s tím nejde nic dělat, pouze čekat až se motor po cca 5min jízdy sám zklidní nebo ho vypnout a znova nastartovat. Nepomůže ani prošlápnutí plynu nebo vyřazení na volnoběh z rychlosti. Máte někdo za sebou podobný problém a dokážete poradit? Díky!

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Balda73 (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2013 04:30

Mám ten stejný problém, se kterým se potýkám už strašně dlouho. Je období, kdy se to neobjeví a pak zas kdy jen vypínám a startuju.
Vyměněný krokáč, komplet hadice, kabely, svíčky, lambda, čidla otáček. Už jsem to přestal řešit a čekám na nové auto.
Tento problém je tady řešen několikrát, ale není tu žádné rozuzlení. Pokoušel jsem kontaktovat ty co to sem dávali už v daleké minulosti a nikdo mi neodpověděl.
Chodily mi rady rádoby odborníků, ale nic konkrétního.
Pokud se ti podaří najít řešení, dej vědět.
Pevné nervy.

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: Erveen (IP zapsáno)
Datum: 06.10.2016 13:33

Ahoj, trošku oživím toto téma smiling smiley. Mám uplně stejný problém jako Petpoz akorát na Calibře, motor C20NE. Najdu tam MAP senzor? Nebo je tam jen snímač teploty nasávaného vzduchu? Vyměnil jsem lambdu, svíčky, všechny filtry, pár hadiček, vyčistil škrtící klapku, ale problém přetrvává, ještě vyměním čidlo polohy š.klapky, krokáč a plynové lanko (možná se to staré zasekává)... a pak už jsem v koncích... Poradí někdo čím by to ještě mohlo být? Díky

Re: Kolísání volnoběžných otáček až do chcípnutíhttp://www.opelastra.cz/forum/mods/smileys/images/smilie4.gif
Autor: Chose2606 (IP zapsáno)
Datum: 24.05.2017 20:36

angry smiley DOBRY DEN NRATŘI MOJI....JÁ UŽ JSEM TOTÁLNĚ VYČERPANEJ A UVAŽIJI UŽ I OTOM ŽE TU MRŠINU SCHODÍM ZE SKÁLI :-)
MAM CORSU B,,,,,14-16V-66KW TIP MOTORU...X14XE
A ZAČALO MNĚ BLBNOUT TAK ŽE NEJPRVE STRÁCEL POMALU A JISTĚ VÝKON,PAK SE ZAČAL ZADUŠOVAT,,,,MNĚL ZÁDUCHU grinning smiley....A TAK JSEM SE PUSTIL POPRVE DO MONTÁŽE: ( NOVE SVÍČKY OD BOSCH-KABELI OD BOSCH-TĚSNĚNÍ SACÍ TRUBKY - BRZDOVE KOTOUČE-DESTIČKY VŠE OD BOSCH.....
ALE MÁM PROBLEM STÍM ŽE OTÁČKY PO NASTARTOVÁNÍ STOUPAJÍ DUSIVĚ,A JE TO ASI 5-6-AŽ 8-9 A KOLIKRÁT MI TO CHCÍPNE ALE FAKT ČASTO...JAKO BY POTŘEBOVAL PŘIDAT BOHATOST SMNĚSI...NEVÍM NEROZUMÍM TOMU...PAK JSEM SUNDAL SÁNÍ,A TU GUMU HADICI CO VEDE OD SÁNÍ STOHO HRDLA DO HRDLA ŠKRTÍCÍ KLAPKY.....KLAPKA ZASRANÁ,TAK JSEM JI VYČISTIL....TÍM SPREJEM NA KARBOŠE....PROSTŘÍKAL JSEM VYČISTIL I TY ŽEBRA SÁNÍ...DAL NOVE TĚSNĚNÍ...ALE VE FINÁLE JSEM ZJISTIL ŽE NA TE HADICO CO VEDE ZE SÁNÍ DO KLAPKY JE ZEVNITŘ NATHLÁ CCA 3 CM A JE TO SKRZ NA ZKRZ TAKKŽE TRHLINA JAK SVINmoody smileyangry smileyhot smiley----SCHÁNĚL JSEM JI U AUTOKELLY+ U OPLA+ NA VRAKOVIŠTI A VÍTE CO? NIKDE NIC NEMAJÍ....NA VRAKÁC I MNĚLI JEDNU JEDINOU ALE KDYŽ JSEM SE PODÍVAL ZEVNITŘ,TAK TĚCH TRHLIN TAM BYLO MILON:-((((((( TAKŽE NIC A ZA TO CHTL 00 KC ŽE R STOJI NOVA 1800 KC NECHU JAK MŮŽOU LIDI OKRDAT U TAK STARÝCH AUT JAKO JE RV 1999 :-(
NEZBVALO MN NIC JINEHO NEŽ VYKOUMAT...ZASLEPEN TE TRJHLINY...KOUIL JSEM ZLATY NA DUI JAK JSOU NA KOLA....A ZALEIL TO VTEŘINKEM...ZE VNITŘ I ZVENKU....NASADIL....UTÁHNUL...A NASTARTOVAL....A DUSILO SE TO JAKO SVINĚ...PRDĚLO MÁLEM PRDĚLO...SEŠLÁPL JSEM PLYN A POZDNÍ REAKCE NA PŘÍDÁNÍ A KEVSEMU HNUS ZBUK,DUSILO KLEPALO SE CELE AUTO ATD.
TAK JSEM HO ZKUSIL PODLE RAD RESTARTOVAT pc ŽE MAM ODP. KABEL Z AKU,PAK PO CCA PÁR JOD. NAPOJIT....SEDNOUT DO AUTA...DRŽET BRZDU A ASI TAK 10X OTOIT JEN KLÍČKEM A VYPN. A OŘD DOKOLA...PAK TO DOCELA CHYTLO....A BYL JSEM RD I KDYŽ SE SNAŽIL NKDY CHCPAT A I CHCÍPNUL...ALE JELO TO DOBŘE...DNES JSEM MUSEL JET DO pRAHY S TEPLIC...TAM JIZDA DOBRÁ ALE SPĚT UŽ STRÁCEL VÝKON,OZDN REAKCE NA ŘIDN PLYNU...A ZA JÍZDY SE ZAČAL DUSIT A CUKAT JAK BLÁZEN PŘI RYCHL....90 -80 100 PAK ZAS KLID....PAK JSEM VYŘADIL A NEUDRŘEL OTČKY A CHCÍPNUL ACH JO...NEVM CO MM DLAT....V SERVISZU MI TVRD HOVNA the finger smileythe finger smileythe finger smileythe finger smiley----ŽE SI TO AUTO MUS NASTAVIT VE SAMO ŽE M POÍTA ATD.....ŘÍKM JIM ŽE TO POTŘEBUJI SPRAVIT,....A PRÝ NATOM NIC NEN TŘEBA ALE ANI SE NA TO NEPODÍVAJÍ NO VITE CO TO JE?7
A FINLE? TAKOVEJ SMRAD Z VÝFUKU JAKO NEDOPLEN BENZÍN ALE MOOOOC
ŽE MME DOST:-(.....A CO JESTE???? SVKY SMRD OD BENZNU A OKAMŽITĚ SČERNAJI DO ČERNE SAZOVE BARVY....A TO KLIDNĚ HNED DO HODINY OD ISTÝCH SVEK.....JÁ UŽ NEVM...ANI NEVM JAK NAJT EGR VENTIL A BUD VYCISTIT NEBO SEHNAT ZSLEKU ALE ANI TU NEMOHU NIKDE NAJT :-(
A RD BYCH VYČISTIL U KROKOV MOTUREK JDE TO VŮBEC? A NENÍ NJAKÝ ŠIKULA POBLÍŽ TEPLIC SKÝM SE SEZNÁMIT A MRKNOUT NA TO? JSEM ZOUFALÍ.,...MOC DĚKUJI ZA JAKOU KOLIV INFO........

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 26.05.2017 05:54

tohle vypadá na EGR...

Re: Kolísání volnoběžných otáček
Autor: jircb27 (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2017 09:11

Zkontrolij si průchodnost katalyzátoru jestli ho nemáš vysypanej.

Jdi na stránku: Předchozí123
Aktuální stránka: 3 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
  ******    ********   **        ********   **     ** 
 **    **   **     **  **        **     **  **     ** 
 **         **     **  **        **     **  **     ** 
 **   ****  **     **  **        ********   **     ** 
 **    **   **     **  **        **     **   **   **  
 **    **   **     **  **        **     **    ** **   
  ******    ********   ********  ********      ***    
Powered by Phorum.