www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3
Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2012 18:16

zdravím všechny,
Mám 1.7TD,isuzu a už nevím kudy kam.Motor netáhne jak má,se srovnání s kamarádem,kterej shodou náhod koupil stejného sedana se stejným motorem sem zjistil,že na mém motoru je něco špatně.Pokud sednu do jeho auta,cítím zátah jakmile se motor dostane na otáčky 2500 dokonce to člověka zaboří do sedačky (v uvozovkách) U mého auta to tak není,výkon motoru je plynulej,jak kdyby tam turbo vůbec nebylo,žádnej zátah.Ted co všechno už sem přešel: změření tlaků válců 25(to sem přezkoumal kuli špatnejm startům v zimě,než sem to stačil vyřešit přišlo léto a startuje zase na drc - nové svíčky) , hadice vše přetěsněné,interkoler vyfoukaný kompresorem (ještě mě napadá ho prolejt arvou jak tady kucí psali),výměna filtru nafty,kontrola vzduchového filtru,následovala výměna turba i s parohama komplet.

vše bezezměny,stále to auto je líné bez známek jiskry životabudiče.najeto 220 tis.
Pokud sešlápnu plyn napodlahu na neutrál a dám ruku k výfuku,tak by mi ji to utrhlo jakej je to fukar.Klapka v turbu zaseklá není,turbo sem částečně rozebral a normálně se hýbe i s tím regulačním ventilem.Jediné co mě zaraží,je puvodní turbo,bylo celé černé od sazí a tohle co jsem ho měnil jako náhradní,bylo celé čisté,bez sazí,jako když to spaluje na výbornou.

Auto mám přes 2 roky a zdá se mi,že to tenkrát ten výkon mělo.Co mě napadá,že pokud to má nějaké sejto v nádrži,že bude zasrané a nemá to naftu,tudíš případnou směs při krmení.Pokud vás něco napadá,proč auto nejede jako to druhé budu rád za každé info.Já už sem zoufalej.Jo abych nezapoměl,nekouří,starty na drc,olej nežere,akorát když to sešlápnu na místě,udělá to za výfukem takové kolečko na asfaltu,ale jinak nezakouří.

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 21.07.2012 18:43

ještě mě napadá že bych zkusil jízdu bez filtru vzduchu,myslíte že by tyěch 5 min jízdy nějak uškodilo motoru? Filtr je tam 2 roky

Re: Netáhne turbo
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2012 07:59

1.. asi poznáš jak vypadá filtr
2.\zřejmě je vypadlá hadice k turbu, netušim jestli máš intercoler ale třeba je prasklej
3. třeba už chudák turbo to má za sebou
4. na volnoběhu do plna :-( to ti utrhne ruku jakej koliv motor

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2012 09:42

filtr už sem viděl špinavější než mám já,interkoler je snad v pohodě,ještě ho zkusím propláchnout tou arvou.Hadice k turbu od turba sem měl všechny vyndané a prozkoumal.Turbo jsem vyměnil, zjistil sem že zbytečně,nic mu nejni.Spíš mi připadá,že veškerej tlak od turba jde výfukem rovnou ven,že do sání jde tak 20% výkonu.

Re: Netáhne turbo
Autor: oplik.jenik (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2012 16:32

nemá jít jak výfukem ven pokud je turbo v cajku.... maximálně neni těsnosn mezi sáním a turbem 100% prasklej IC

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 22.07.2012 18:17

kouknu na něj,třeba tam nějaká dirka je.Turbo má přefukovou klapku,která se otevře pokud je tam velkej tlak.Tak že motor pobere co potřebuje a nadbytek jde výfukem ven.Klapka je řízena ventilem s pružinou,kterej hlídá ten přetlak.Ale tady také nejni závada,turbo jsem měl rozhozené částečně a klapka zavírá uplně.Napadá mě ještě jestli v sání před ventilama nejni nějakej další ventil kterej hlídá tlak a mohl by bejt v háji.

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 29.07.2012 18:27

ahoj,tak sem propláchl IC,špína z toho tekla,docela humus.Po nandání je to o malinko lepší,ale furt to nejni ono.Asi je ucpanej výfuk,nic jiného už mě nenapadá.Jako táhne,120 je tam hned na tachometru,ale zátah je plynulej,jako od spoda.Prostě žádnej nárůst výkonu při 2500 ot. nejni znát ani na druhý rychlostní stupen.Ptám se proč? může to způsobovat rozhozené čerpadlo a vstřiky? Nasvědčuje něco turbo a parohy potáhlé zasema o vrstvě cca 1mm ? předpokládám,že ve výfuku bude to samé.A přitom motor nijak nepodtáčím.

Re: Netáhne turbo
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2012 10:43

Si tak říkám, jestli se jednoho krásného dne dozvíme, o jakém autě se bavíme.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2012 18:17

Sem to neupřesnil Opel Astra F (sedan) 1.7 TDs isuzu

Re: Netáhne turbo
Autor: Bre@thlless (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 07:35

Add1. Jak vypadá čerpadlo ? Má na svém vzchu takovou placatou hlavu a na vršku je malá podtlaková hadička která vede do sacího kolena na hlavě ?

Add2. tu funkci turba popisuješ špatně. smiling smiley

Add3. na Funci (průchodnost) výfuku vyzkoušíš když ho odpojíš a projedeš se.

Add4. Ćhtělo by to napojit na manometr a podívat se kolik dává tlak turbo.

Odkud jsi ?

Re: Netáhne turbo
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 07:40

To jsem chtěl vědět. Tedy motor bez elektroniky. A co čerpadlo? Na ropáky zrovna dvakrát odborník nejsem, ale co pamatuju, jak bylo turbo, byla na čerpadle tlakem v sání ovládaná úprava dávky paliva.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Netáhne turbo
Autor: Bre@thlless (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 07:56

Ano je to tak , na čerpadle je přidaný "Omezovač" dávky paliva který je řízený podtlakem , nebo spíše přetlakem v sání. Pokud hadička netěsní nebo je vypadlá auto je línější a při zátěži a vytočení do maxima silně začoudí = moc nafty , málo vzduchu.

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2012 20:00

jo,máš pravdu,zespoda sání je malá hadička zapojená kamsi,zřejmě do čerpadla.Na ni sem nekoukal.Jsem z Vlašimi.Jinak auto při velkých ot/min začoudí nepatrně černě (saze),zítra snad bude čas na odpojení výfuku a zkoušce jízdy bez něj.Dneska sem to konzultoval s mechanikem přes ropáky a po tom co jsem mu řekl jaké kroky jsem podnikl,tak říkal,že jedině výfuk,že prej bude málo průchozí.Ropáky sem měl 2 za život a se dvouma sem měl problém s výkonem podobně jako u tohohle.S jedním sem nečekaně přelétl železniční přejezd a po dopadu za mnou nebylo vydět,samé saze,ale pak to bylo jako kdyby to auto dostalo novej motor,od té doby jelo dokud nepřišel čelní náraz.Druhé auto po zakoupení nemělo zátah s turbem jako u tohohle a kamarád mi dal radu,jelikož to bylo jen auto zakoupené na díly s jediným měsícem do konce stk ,tak sem ho poslechl.Říkal,at tam dám trojku a podržím ho že se to bud utrhne,nebo ne.A když sem jel druhou zkušební jízdu,tak při 4 tisících se cosi stalo,zamnou neprůhledný mrak sazí a turbo začlo pískat,od té doby to jelo jak má.Zkoušel sem to taky u Opela,ale bez výsledku.zkusím vypojit výfuk,na tu hadičku mrknu.

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 01.08.2012 19:41

Tak sem se koukl na výfuk,zatím sem ho neodpojoval,ale pobouchal sem ho zestran.Malinko skoro nepatrně to začoudilo a nic.Pak sem se kouknul na tu hadičku za sáním a byla tam dirka,malá jak od špendlíku.Tak sem ji zakrátil a taky bezezměn.Já už nevím,jestli blbnu a nechci po tom autu moc.Nadruhou stranu si myslím,že tu závadu mám před očima a chodím kolem ní.Jen zjistit co to je.

Re: Netáhne turbo
Autor: Bre@thlless (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 07:20

Je ta hadička průchozí ? není v ní šlem (ucpávka) ze zbytků oleje atd. ? Když ji odpojíš a vytočíš motor fučí to z ní pořádně ? Na tu hadičku můžeš kdyžtak dát rozdvojku ( koupit třeba v akvaristice , T-čko na vzduchovej rozvod ) a tam pak napojit manometr aby si zjistil jakej jde tlak turba.
Při výměně čerpadla , dělali ste seřízení předvstřiku , nebo ste to tam jen flákly od oka ?

Vejfuk bych odpojil a zkusil se projet , zas takovej kravál to nedělá jako u benzínu...
Vzduchovej fitr v žádnem případě nesundavej , něco ty ti mohlo vlítnout do turba a bylo by vymalováno...

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2012 19:49

Čerpadlo nebylo vyndané,jen turbo sem měnil.Hadička je průchozí.Musím zkusit ten výfuk odpojit.Z té hadičky to fouká tak nějak nic moc,ale fouká.Ještě na to kouknu.

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 03.08.2012 18:55

Tak už sem možná našel můj problém,jak už sem říkal,chodil sem kolem něho jen si ho nevšiml.V knize Jak na to se u vstřiku píše: vstřikovací trysku nasadíme do otvoru tak,aby se značka 1 kryla se značkou 2 na hlavě válců.

A já je mám všechny 4 vstřiky otočené přesně nadruhou stranu,tudíš předpokládám,že se směs rozprašuje uplně nadruhou stranu někam doprde.. Kouknul sem na druhé auto i na náhradní hlavu co mám doma v regále a všude je to dobře jak píše kniha,jen já je mám otočené nadruhou stranu. Co myslíte, může to mít vliv na lenost auta? zítra je jdu otáčet a uvidí se

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2012 11:24

Kucí nevíte kolikátka voříšek (hvězdička) je vzadu na sání,kolem mě ji nikdo nemá a jsem nucen ji koupit.Je nějaká moc drážkovaná než jsou normálně.

Re: Netáhne turbo
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2012 12:04

Tam jsou normální TORX hlavičky. Když si koupíš sadu, najdeš jí tam winking smiley...

Re: Netáhne turbo
Autor: Jenda (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2012 13:31

mno zkoušel sem i autoservis u známého a torxy má,ale ne 12ti hran.Já bych ty japončíky zaškrtil za tohle.

Jdi na stránku: 123Následující
Aktuální stránka: 1 z 3


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  ********  **         **     **  ********  
 ***   ***     **     **    **   **     **  **     ** 
 **** ****     **     **    **   **     **  **     ** 
 ** *** **     **     **    **   **     **  **     ** 
 **     **     **     *********  **     **  **     ** 
 **     **     **           **   **     **  **     ** 
 **     **     **           **    *******   ********  
Powered by Phorum.