www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: Kadetmen (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 18:42

Zdarec Panove mam takovej trosku horsi problem s Kadettem 1,6i C16NZ rv 1991,5 dveri,výbava LX.Takze minulou zimu mi prasklo tesneni pod hlavou tak sem ho nechal v servisu vymenit a kdyz sem ho prebyral tak mi rekli ze na to nemaji stolici at dojedu do auto.servisu OPEL.No jo ale po nastartovani se rozsviltila oranzova kontrolka v podobe blesku a stridalo to otacky vyssi a nizssi.nad rychlost 80kmh to jelo prefektne ale vyradil jsem a okamzite to chciplo.Po roce jezdeni a takto dodelanym autem to uz proste nejde.kdyz je to studeny tak na 3 minuty proste nadhera motor bezi tak jak ma ale pak se to rozsviti a zacne to blaznit.jeden mechanik mi rikal ze je v haji pocitac.(ten je asi vevnitr u spolujezdce zejo??)dale to prestalo myt tah do kopce a zaclo to priserne zrat.na 20 km asi 3 litry benzinu.coz je hruza.co by to mohlo byt a pripadne delat???pomuze vymena pocitace ktery je vevnitr v aute???co lambda sonda???ta je z jineho auta.Ke vsemu zacal smrdet vyfuk jako spalena guma.Dekuji moc za radu.servis na Kadetta v Pribrami neni..Karel.

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 18:48

A na co že neměli stolici?? na to aby vyměnily těsnění pod hlavou???
A to jsi jezdil celej rok a nic si s tím nedělal??? To mě hlava nebere,asi ji dám na stolici:-))))
pokud svítí kontrolka diagnostiky, tak neví co řešíš, zjisti co je za závady v paměti,to je snad základ!

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: kadlik (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 19:51

to auto nejezdi.stoji venku na zahrade a rezne.nemeli jak rikal servisak diagnostiku na opla a neco blekotal o stolici.s..... se stim nebudu.jen bych potreboval vedet co to asi tak muze byt.tesneni vymenily bez problemu.To auto najelo za rok a pul 250 km.nejezdi,zere,chcipe, to neni auto.mam druhy teda Fiata uno 903ccm. a takovy s.... stim neni jako stimhle.vyblikat zavadu se mi nechce pac shori neco jeste jinyho.ale ono to hori stejnak.ale je mi toho skoda kdyz to stalo 25tis a fiat me stal 5tis a bez problemu.Nemci to trosku nevychytaly kdyz udelali pamet zavad jak je mozny ze se to smaze kdyz odojim baterku dyt je to pocitac tak by to mel prece ukladat.nepochopil sem taky to vyblikavani zavad.jak to asi zmerim????to u toho mam stat se stopkama a pocitat kolikrat to bliklo za sekundu.to jako nechapu.me uz stoho auta blbne i v hlave.nebo jako jak na to mam prijit.dik Karel



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Brouček (11.12.2007 09:07)

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: kefish (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:01

No kdyz nejsi ochotny venovat ani pet minut na vyblikani zavad, tak nevim, proc toho Kadetta vubec resis. Nech ho zreznout nebo ho prodej na dily a jezdi tim italskym zazrakem, co vic k tomu dodat.eye rolling smiley

Kadett E C16NZ sedan, r.v. 1986

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: palorep (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:05

prejdi si technicku poradnu [www.kadett.cz] tam je skoro všetko napisané. ak napriek tomu nebudeš vedieť čo maš robiť tak daj auto do nejakého servisu a nepremyšľaj o jeho oprave doma. Je to v tovojom prípade zbytočné pretože si podľa toho čo píšeš si uplny antitalent na opravy aut.

paša - Astra F caravan C16NZ minulost
Volvo S60 2.4 turbo benzín/LPG - současnost

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: kadlik (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:10

Pockej tak co k tomu potrebuju.jak sem vydel na obrazkach tak potrebuju kancelarskou sponku,porste kousek dratku pokud to dobre chapu.to spojim v ty svorkovnici na PC.co dal k tomu potrebuju.asi ty stopky.a to je vse???JO jinak italskej zazrak 25 let starej ale jezdi porad deda hehe.pak uz je to podle ty tabulky.a co kdyz bude fakt v prd.... ta jednotka pc.to uz se novy nekoupy nebo jo??????nestane se tim neco kdyz to propojim???

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: kadlik (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:19

Antitalent fakt nejsem to mi ver.jsem vyuceny v oboru s maturitou.ale proste se bojim abych to vic ne..... nez to je.tomu autu se priznavam ze nerozumim.nejhorsi je ze do servisu mi to vezmou bez problemu ale nic stim neudelaji.nemaj diagnostiku.vPribrami to bylo ve dvou servisech nebudu jmenovat a rekli mi ze proto nemaji ze maji jen na astru a vis.tak ono je to trosku slozitejsi.to mi nerikej ze musim delat to vyblikavani.jo a to jeste ve druhem servisu mi rekly ze by postupovaly tak ze by to mymenily vsechny dily a bud to jeden bude ńebo ne.cena opet 20tis.a neni konecna.hehe



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Brouček (11.12.2007 09:08)

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: kadlik (IP zapsáno)
Datum: 10.12.2007 20:34

ted sem dodelal vyblikani zavad a je mozny aby to hlasilo chybu 41 a chybu 55 podle tabulky je v haji pocitac.nebude jeste neco jinyho v haji????

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: MetalKalic (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 08:35

Popravdě řečeno nevím, co řešíš. Když Ti to v autoservisu zku*vili a s největší pravděpodobností oddělali řídící jednotku (chyba 55), tak bych vůbec neváhal a už před rokem si to tam měl reklamovat. Teď Ti nezbude asi nic jiného než se poohlídnout po vrakovištích a po inzerátech a sehnat novou řídící jednotku.

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 09:03

Pokud jsi to nechal rok ležet na zahradě,a nic jsi vůbec pro to neudělal, tak tu ted nebreč. Jak vyblikat závady tu máš popsané i s fotkama, je to velice jednoduché, žádné stopky nepotřebuješ.
Odvez Opla do šrotu a jezdi fiatem a máš po starostech.

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: luciano (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 09:54

haha , sry maturita no nevim ze by ses vyznal v oplech se mi nezda , podle toho co tu porad dokola pises........... ja jsem to pochopil a mam maturitu , moje segra to pochopila podle navodu a je vyucena kucharka :-) lol

Astricka ,1.6 , 55kw ale mohlo byt hůře.a pro studentsky život to stačí

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 11.12.2007 10:02

jak jsi sám zjistil, tak stopky nepotřebuješ, stačí jen ohnutý drát a jestli je kromě jednotky v háji i něco jiného, bez výměny té jednotky nezjistíš, zkus se s někým domluvit a ať vyzkouší tvou jednotku ve svém autě a uvidíš. jinak právě opel má diagnostiku nejvychytanější, protože jí může udělat každý matěj a nemusí platit 500,- za to, aby mu řekli v servisu, že má to či ono v háji. s největší pravděpodobností máš poškozenou řídící jednotku a možná umřelou lambdu, ale na 100% ti to řekne jen david copperfield spinning smiley sticking its tongue out

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: Kadetmen (IP zapsáno)
Datum: 12.12.2007 20:05

Dik za pripominky.Kadett je v provozu.Na vrakaci jsem sehnal jednotku za 1500kc a jeste nefachal krokovy motorek volnobehu.Proto to hazelo otacky sem tam.jen kdyz je teply ma potize se startovanim.Je mozny aby to mela na svedomi jednotka???svicky a rozdelovac jsem udelal.Ale hlavne ze je to v provozu.

Re: Kadett 1,6 i C16NZ Zblaznil se
Autor: vrabi (IP zapsáno)
Datum: 13.12.2007 07:17

nestartování teplého motoru většinou způsobuje modul v rozdělovači, pokud jsi tam dal jednotku shodného značení měl by motor chodit bez problémů



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  **    **  **    **  **    **  ******** 
 ***   **  **   **   ***   **  **   **      **    
 ****  **  **  **    ****  **  **  **       **    
 ** ** **  *****     ** ** **  *****        **    
 **  ****  **  **    **  ****  **  **       **    
 **   ***  **   **   **   ***  **   **      **    
 **    **  **    **  **    **  **    **     **    
Powered by Phorum.