www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
5. Interier, Exterier :  Technická poradna   okna, palubovka, karoserie, nárazníky 
Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4
Zatékání do Astry F combi.
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 07:28

Při deštích mi začalo zatékat do Astry. V místě nad zadními dveřmi jak je obložení stropu a madlo na ruku mám úplně promočený tapecirunk. To promočení je asi 40 cm. dlouhé a táhne se nad celými zadními dveřmi a dokonce mám mokro i v kufru. Při prohlídce z venku jsem nikde nic nenašel. Nemáte někdo podobnou zkušenost a kde hledat chybu? Nemohlo by to třeba téct přes lyžiny, případně jak je sundat. Díky za rady

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: luda 1.7Dti caravan (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 07:32

Mi teklo přes upevnění hagus . jsou příšroubováne . uvnitř vozu pod tapecirunkem jsou vždy 2 matky na 10klíč. Stači to přetěsnít silikonem

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 08:13

to luda: Odšrouboval jsi hagusy o zasilikonoval jsi to zvrchu (dá se hagus lehce nadzvednout), nebo jsi jen povolil matky a zespodu jsi dal silikon? A jak jednoduše rozebrat ten tapicírunk a hlavně musíš ho shodit celý, nebo stačí jen na konci. Díky.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: kolsa (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2005 20:59

a co mas za auto? to je taky dobry napsat. U caravanu zateka vetsinou okolo anteny.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Jirka (IP zapsáno)
Datum: 07.08.2005 22:03

měl jsem taky tento problém.Závada byla pod střešním nosičem.Když se odstraní černá lišta pod nosičem (ližinami), tak je tam spoj mezi střechou a bokem , který je utěsněn tmelem. Byla to nepatrná prasklinka ,která nebyla skoro vidět. Oddělal jsem kousek tapicírunku u zadních dveří, a pomalu poléval vodou žlábek ližin a tím mi pomalu protékala voda do kabiny. Spáru jsem proškrábl, a znovu zasilikonoval. Jestliže by jste byl z Tachovska, mohl bych vám pomoci. Já mám taky Opel -Caravan

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2005 04:42

RE Jirka: Děkuji za nabídku bohužel jsem od Frenštátu pod Radh., takže si budu muset vypomoci sám. Vypadá to, že to místo zatékání bude zřejmě stejné jako u Vás. Jen ještě jeden dotaz, ta černá lišta se dá nějak jednoduše vyloupnout, nebo jakým způsobem lze vyndat.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Jirka (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2005 20:37

Lišta se dá vyloupnout, je tam pouze nackvatnuta, ale bylo by dobré si povolit konec nosiče, aby jste se dostal pod celé délce spáry k zasilikování. Je dobré zasilikonovat spáru zhruba od poloviny vozu k zadní části.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Mirek (IP zapsáno)
Datum: 09.08.2005 05:01

Re Jirka: Ještě jednou díky za info, o víkendu se do toho pustím.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Michal01 (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2006 09:07

Zdravim,
moc bych potreboval radu. Mam problem s vodou na podlaze u ridice.
Zatekalo mi pod prednim sklem a torpedem na pylovej filtr. To jsem pred 3 dny vyresil silikonem (solidne, pylovej filtr uz je suchej jak troud i po desti), ale dnes jsem si vsiml,ze je totalne mokra podlaha u ridice.

Bohuzel nevim jestli to tam nateklo uz po oprave pyloveho filtru nebo pred. Kazdopadne za ty tri dny by to urcite neuschlo.

Odtahl jsem koberec a vyndal jsem takovy ten molitanovy filc, kterej byl totalne nacucanej vodu. Je tam pak jeste jedn dil po pedalama smerem k palubce cast je taky dost nacucana,ale ten je asi problem vyndat.

Moje dotazy jsou asi takove?

a) Mohlo to tam natect pres ten pylovej filtr (hodne a dlouho preselo)?

b) Kudy jinudy by tam mohlo tect ?


Mam Astra F Caravan r.97 X16XEL

Diky
Michal

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: tonda (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2006 09:17

Měl jsem úplně stejnej problém a pekloval jsem se s hledáním závady skoro dva měsíce - a bylo odlepený čelní sklo... Zkus sundat vnitřní obložení A sloupku a polévat sklo vodou, dole v rohu bys to poznal...

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Michal01 (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2006 11:06

Tak uz jsem nasel par dir.

1) Pokud tece voda do vzduchotechniky pres ten pilovy filtr tak mi tece i do interieru. Nekde v tom plastu co proudi vzduch je dira a tece tam tesne nad plynovym pedalem.
Vetsina vody ale vyteka kulatou hadici, ktera ma vyvod nad vyfukem pred katalyzatorem.

2) Duha dira je ve svaru. Auto bylo lehce bourano na leve predi kolo a tak je praskly svar na leve strane ve zlabu pod prednim sklem tam co je ten umelohmotny okap, ktery rozvadi vodu, co stece po torpedu, do dvou otvoru za prednimy blatniky, kde tece voda ven na silnici.
No a tim svarem tece voda mezi plst a plech, ktery oddeluje motor od kabiny a tam nekde hluboko za palubkou, kde je otvirani kapoty to vyvera a tece opet do prostoru nohou u ridice.

Takze to je me vikendove hledani dersmiling smiley
Vsechny diry utesnene silikonem takze uvidime. Dnes to budu testovat.

To Tonda: Dik za radu. Sklo vypada solidne prilepene.

Mejte se
Michal

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: sr71 (IP zapsáno)
Datum: 24.06.2006 20:18

začalo mě zatékat do astryF combi v jednom místě nahoře u zadního skla, když sundám bauset okolo okna půjde mě pak nasadit zpátky?? (sklo už je předchozím majitelem měněné) myslel jsem že bych to pod tím zkusil zatmelit nějakým polyuretanovým tmelem - nebo je nějaké lepší řešení?? (kromě vyříznutí a znovupřilepení skla)

AstraF
X16SZR

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Laco (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2006 06:15

..pokud máš kombíka, často praská hadice ostřikovače zadního skla díky otvírání kufru, zejména v zimě, a to ve spoji nahoře u střechy----i zde může "zatékat"....

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Slavek (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2006 18:15

Ja mam taky jeden problemek s vodou, zatikalo mi tam kolem anteny, to jsem ale uz zasilikonoval a je to v pohode. Ted se mi ale stava skoro pravidelne po desti, ze mam vlhko pod deckou v leve zadni casti kufru. Jinde ne. Nikde neni nic co by stekalo, nejake mapy na tapecirunku, proste nikde nic. Hledal jsem i u rezervy, jestli se tam nahodou nejaka voda nevyparuje a kondenzuje pod deckou, uz netusim. Ta decka je takova neprodysna vodovzdorna, neni to ta origos. Je tam nekde u kufru kolem zadniho kola nejaky spoj plechu, ktery by nebyl videt pres plasty nebo neco?? Diky

Slavek
Astra F C14NZ caravan r.v.1992

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2006 19:07

To Slavek:

Nemůže ti tam zatíkat skrz zadní lampu??? Už jsem to viděl, naši to měli na autě. Byla jenom malinko naprasklá a už asi netěsnila. Přez ni to tam teklo.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: poly (IP zapsáno)
Datum: 15.11.2006 21:44

Prosim o radu mám combika Opel Astra r.v.1998 zatéká mi do kufru na pravé straně přes plastovou krytku(přístup k zadním světlům) díky.

Re: Zatékaní čelním sklem
Autor: Aleš (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2007 10:09

Mám Opel Astra F 1997 do které mi zatéká kolem čelního skla a je tudy slyšet profukující vzduch. Prosím o radu jakým způsobem je možné odstranit závadu a případně jestli to zvládnu svépomocí. Zkoušel jsem sundat venkovní těsnění abych zjistil jestli to půjde zalepit ale nepodařilo se mi to. Nemám raději navštívit nějaký servis? Případně poraďte jaký, jsem z Prahy.

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2007 10:50

Nejlepsi je sklo vyriznout a nalepit znova. Jakekoliv pokusy o utesneni bude je docasne reseni.

[www.kadett.cz]

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: tonda (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2007 10:54

to Aleš: Jak jsi mohl číst výše, měl jsem úplně ten samý problém. Svépomocí se to řešit dá, předpokládá to ovšem jistou manuální zručnost. Žádné venkovní těsnění tam není, těsnění (bauset) je vpředu z jednoho kusu. Já jsem to vyřešil výměnou celého čelního skla, přelepení v servisu tě vyjde na cca 1600,-Kč. Pokud si troufáš sám - tady je návod : [www.opelastra.cz]

Re: Zatékání do Astry F combi.
Autor: Aleš (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2007 17:15

Děkuji za radu nejspíš si to nechám přelepit v servisu nedovedu si představit, že bych to lepil u nás před panelákem. Těch 1600Kč co by to podle tondy mělo stát snad snesu.

Jdi na stránku: 1234Následující
Aktuální stránka: 1 z 4


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **         **     **  **    **  **     **  ******** 
 **    **   ***   ***  ***   **  **     **  **    ** 
 **    **   **** ****  ****  **  **     **      **   
 **    **   ** *** **  ** ** **  **     **     **    
 *********  **     **  **  ****  **     **    **     
       **   **     **  **   ***  **     **    **     
       **   **     **  **    **   *******     **     
Powered by Phorum.