Troubový guláš
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2013 19:26 TROUBOVÝ GULÁŠ
1 až 1,5 kg masa (hovězí nebo vepřové) nakrájet na kostky 3 až 4 velké cibule nakrájet na drobno 5 stroužků česneku nasekat 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky 1 lžička pálivé papriky 3 polévkové lžíce solamylu 2 kostky masoxu 1 rajčatový protlak sůl podle chuti 0,75 až 1 litr vody Podle chuti můžeme přidat čerstvou papriku,kozí rohy nebo feferony. Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme hodinu (vepřové) až hodinu a půl(hovězí) V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEOTEVÍRÁME NEMÍCHÁME A UŽ VŮBEC NEČUMÍME DOVNITŘ Dobrou chuť. Zdraví Brouček Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost Re: Troubový guláš
Autor: cobra (IP zapsáno)
Datum: 10.10.2013 21:42 my co máme troubu s okýnkem a světlem můžeme čumět dovnitř jak se nám zachce Re: Troubový guláš
Autor: Luboš X17DTL (IP zapsáno)
Datum: 11.10.2013 04:27 Tý jo, dekl pekáče s okýnkem a světlem :-))))))))
"Vše vložíme do pekáče přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 250 stupňů." ________________________________________ Raději pomalu autem, než rychle sanitkou Opel Astra F Caravan X17DTL=> Opel Astra G Caravan Y17DT=> ??? Luboš X17DTL Re: Troubový guláš
Autor: Luboš X17DTL (IP zapsáno)
Datum: 12.10.2013 18:39 Neodolal jsem svatému pokušení a pohostil rodinku tímto výtečným obědem. Ještě teď je mi těžko od žaludku, jak jsem se přežral.
Ještě se to pokusím příště vylepšit absencí protlaku, ten mi v guláši moc nesedí. A brzo budou marinované buřtíky ________________________________________ Raději pomalu autem, než rychle sanitkou Opel Astra F Caravan X17DTL=> Opel Astra G Caravan Y17DT=> ??? Luboš X17DTL |