www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Jdi na stránku: 1234567Následující
Aktuální stránka: 1 z 7
Uložení SPZ do depozitu
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2008 17:03

Potřeboval bych radu ohledně uložení SPZ do depozitu. Původně jsem chtěl auto přes zimu prostě nechat stát v garáži a jen ukončit povinné ručení, ale od 1.1.09 budou prej nějaký změny a už to nepujde mít nepojištěné auto. Zajímá mě hlavně zde uložení SPZ do depozitu je nějak zpoplatněné. Díky za rady ;-)

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Chosse (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2008 13:27

Mám tam škodvku už 2 roky a není... Akorát je tam lhůta myslím rok... Po roce to vytáhneš na 14 dní pojistíš a pak to tam zase šoupneš...Možná se platí jen nějakej kolek...

Kadett E GSi C20NE rv. 91

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 17:37

Asi se zajdu zeptat přímo na úřad, stejně tam budu muset kvůli přepisu....

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Šárka (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2008 18:51

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli jdou dat SPZ do depozitu, kdyz neni auto pojisteno a nemá technickou a kolik to stoji? Děkuji!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2008 21:40

Do depozitu jde dát všechno. Ale bacha, lhůta je max 1rok a lze prodloužit ještě o půl roku, ale potom se to musí vyndat z depozitu = musí být pojištění a platná STK, jinak to nevyndají. Další věc, uložení do depozitu stojí 100Kč a musí se odevzdat malý TP, obě značky, vyplnit žádost a předložit velký TP!
Jinak, pokud je to řádně uloženo v depozitu, zaniká povinnost mít sjednáno zákonné povinné ručení - od toho to je!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2008 08:03

No tak to jsem tu čekal nějakou fundovanější odpověd na první otázku tohoto založeného vlákna kde se bohužel nemohu dozvědět zda od 1.01.2009 jak se proslýchá již do depozita SPZ nepůjdou dát a bude se muset generelně pojistit vozy po celý rok nebo je odhlásit úplně,co je na tom pravdy stále nevím ale snad se to někdy dovím ,chtělo by to nějakého odborného poradce.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2008 08:29

salora:
Nevím co bys chtěl(a) vědět...
Podmínky pro uložení do depozitu:
1) musíš být majitelem vozidla - tj. být napsaný v hlavní kolonce velkého TP = mít ORV na svou osobu - ne v mezikolonce na odhlášení!
2) mít platné povinné ručení - to lze zrušit ihned po úspěšném vložení do depozitu!
3) mít v okamžiku vložení do depozitu na vozidle platnou STK + EM, na motocyklu jen STK
4) vložit to tam jde na 1 rok + příp. ještě o 1/2 roku pak prodloužit
5) při vybráni z depozita musí být platné ručení a platná STK!

Jinak jediná změna o které mi paní za okýnkem řekla je, že od 1.1.2009 jsou vyhláškou upraveny sankce za nedodržení termínu vyzvednutí apod.
Ale že by se depozit rušil, to teda nikdo neřikal confused smiley...
Jinak v pondělí jsem si tam tedka na zimu dal značky z motorky a vše v pohodě - až na fronty jak svině :-(...

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2008 08:44

Děkuji za bleskovou reakci a odpověd která mi už nyní napověděla podstatně více,včera jsem totiž hovořil s jením kolegou a ten mě trvdil že se již po novém roce nedají dát SPZ do depozit a tím platit stále povinné ručení na celý rok,podle toho co píšeš ,nikoliv.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2008 08:49

dodatečný dotaz,ještě bych se chtěl zeptat na bod 3.kde uvádíš že musí být v okamžiku odevzdání čísel do depozita platný STK + EM čemuž rozumím ale jen na půl mám konkrétně zákonnou pojistku která mě končí něka v únoru 2009 ale STK mě končí tímto měsícem 11.08 mám na SPZ takže je zřejmě že budu muset na STK ale pokud bych to měl dejme tomu do 12.08.nebo 1.01.2009 tak bych na STK nemusel ?

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: JardaGSi (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2008 10:10

STK+EM musí být platné ještě v den, kdy to tam dáváš!!! Takže pokud máš 11.08, je to smůla, nevezmou ti to :-(...
Prostě datum napsané ve velkém TP kdy ti končí STK musí být pozdějšího data, než den, kdy to tam dáváš. Když ti to vyprší během depozitu, je to problém = musíš to auto dotáhnout na STK na podvalníku a proti protokolu o úspěšné!!! STK a velkým TP ti zpět vydají značky. Do tý doby ti to nedají.
Takže ideální je stav, kdy dáváš auto s platnou STK do depozitu a vyzvedáš ještě než ti propadne STK...
Jinak mrkni na www.bezpojisteni.cz - tam píšou o tom pojištění a i o depozitu (dočasné vyřazení), takže tvůj kolega je asi kapku mimo mísu;-)...

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Adal (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 12:19

Jak uložit číslo od starého Pionýra do depozitu, abys nemusel solit za celý rok, zvláště máš-li těch aut a motorek povícero ?
Dříve se nevystavovaly velké techničáky (jenom ty malé)
a číslo se doma domalovalo štětkou na plechovou tabulku za 10 Kč.
Na Bohdalci mi řekli, že pokud vozidlo nemá velký techničák, tak není registrováno.Samozřejmě jsem si nechal udělat na magistrátu za 15Kč výpis z registru vozidel a malý motocykl tam registrován je. Tak , co teď ?
Motorku nechci zrušit nani vyřadit z registru, abych mohl někdy třeba ještě vyjet. Tak, teď nevím, co dělat. Mohu vůbec jezdit, pokud si zaplatím povinné ručení od 1.1.09 na celý rok, i když by mi stačilo 3 měsíce nebo si musím znovu motorku zaregistrovat, abych dostal velký techničák a ty obrovské hliníkové SPZ-ky ? Jde to vůbec ? Kolik by to stálo ? Existuje něco jako přeregistrace? To jsou věci, které nikdo neřekne a telefón vám teď nikdo nikde nezvedne.Takže zlikvidovat nebo platit celý rok povinná ručení za všechny moje auta a motorky. Ať žije pořádek a demokracie. Od někud se začít konečně muselo!

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 12:30

A proč budeš dávat Pionýra do dopozitu, když za to zaplatíš 100,- a povinné ručení je něco kolem 300,-? To, co jsi projezdil a strávil po úřadech, už by ti dávno to ručení zaplatilo. smiling smiley Jinak od Pionýrů a podobných strojů byla vždy jen tak knížka, jako TP. Takže Na Bohdalci ví prd. Zřejmě jsi trefil na paní za přepážkou, která to viděla poprvé. Vzhledem k tomu, že má RZ (SPZ), tak samozřejmě evidován bude.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Adal (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 13:00

Děkuji Vendysi za briskní odpověď a za reakci. Za 50-ku se platí ročně povinné 367,- Kč,což není tolik, ale já těch strojů mám povíce a ono se to načte a vyjedu semtam někdy - to by byl opravdu luxus. Otázka je teď vůbec, jestli
lze provozovat toho starého Pionýra nebo jiný podobný motocykl jen s malým techničákem (ještě jsem nebyl ani na technické). Tak , co by mi na to řekli?
Nejsem už žádný puberťák, abych jezdil v 54 letech v prosinci na Fichtlu.
Rád bych jezdil a zaplatil si jen, kdy chci a nesolil všechna povinná ručení naplno, aniž bych vůbec vyjel. Na jedno povinné ručení můžeš mít v Německu a Rakousku jedno číslo třeba na 5 aut a platíš jen jednou (nesmíš ale jet všemi najednou)a musíš parkovat bez čísla mimo pozemní komunikaci (garáž, zahrada). To by u nás ale pojišťovny nic nevidělaly.
Zdar, asi začnu jedzdit na kole

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 19:29

Bez problému jsem byl s Pionýrem na STK s tím malým techničákem v podobě knížky salátového vydání. Dostal jsem tam razítko a zase se jezdilo.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: TDD (IP zapsáno)
Datum: 18.12.2008 21:23

Zdravim,
tak bud je to na kazdym ourade jinak, nebo v tomhle vlaknu padly mylny informace.
Pokud je auto v depozitu a chces zpatky znacky, staci Ti jenom doklad o povinnym ruceni platny v den prihlaseni zpatky, platnost STK ani EM nikoho za prepazkou nezajimaj. Je to cca rok stara info, kterou mi potvrdili asi pred 3 dny - v pondeli si jdu totiz pro znacky jednoho 35 letyho krasavce, ktery mam v depozitu uz 3 roky. Nic jsem za tu dobu neprodluzoval, nic jsem docasne (viz vyse uvedenych 14 dni apod.) neprihlasoval, nic jsem neplatil, autu za tu dobu samozrejme propadla technicka i emise... Udajne bych mel ted platit 50 korun za kazdej rok v depozitu navic, ale udajne se tahle castka snad na zadnym ourade ani nevybira... Takze tolik jenom prispevek k vseobecnymu chaosu...
A jeste jedna info z policejniho prezidia k privolani policie k nehode se skodou mensi nez 100 tis. (z duvodu spatnyho odhadu ridice-laika): zadnej vyjezd udajne chtit uhradit od volajicicho nebudou, vse si pripadne vyberou na pokute, kterou dostane vinik nehody... I kdyz ted jsem nekde zaslech MUDr. Pudr. ministra Langra a ten zas tvrdil neco jinyho...
serwus a at to frci
TDD, Astra F Car., 1997, 17 TDS

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2008 08:35

No tak to je opravdu další zvrat v těchto informacích kolem odstavení vozidla chtělo by to nějaký výnatek vyhlášky /předpisu /apod. kde je přesně specifikováno že po dobu odstavení vozidla a následného odevzdání SPZ do depozita musí do doby opětovného přihláíšení do provozu být /platné STK/ tady v tomto bodě vidím dosti púodstatný rospor názorů a vákladů v tomto vlákně a chtělo by to zřejmě v zájmu všech tazatelů ale i přispěvovatelů do této rubriky dát konkrétní odkaz kde se o tom píše,čili ´další podnět k pokračování na toto téma které se snad nakonec podaří dát na pravou míru.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: m.artty (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2008 08:55

salora: problém bude s píš v tom, že každý registr vozidel si vysvětluje vyhlášku trošku jinak....

-------------------------------------------------------
'86 Opel Kadett GLS 5 dv. hatchback (C18NE)
'88 Opel Kadett GSI cabrio (C20NE)
'00 Opel Omega 2,5 TD (X25DT)

To: m.artty
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2008 09:35

No tak to si tedy moc vysvětlit neumím abych pravdu řekl,počkáme na moudré hlavy možní nám to blíže a vyčerpávajícím způsobem vysvětlí.Na každé /osobní vozidlo/ by měla být vyhláška naprosto stejná ,to by potom mohlo i zajít tak daleko že každý dopravní inspektorát si to bude vykládat jinak.

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2008 09:50

Vzhledem k tomu, ze dopravni agendy jiz nejsou statni sprava (od zruseni okresnich uradu, kde byly pevne nastavene hrani.ce ministerstvem vnitra), ale pouze samosprava, ktere nemuze v podstate nikdo nic naridit, tak je proste situace takova, ze na kazdem magistratu, mestskem urade si to delaji tak jak se jim to hodi do kramu. Jine poplatky (bodejt by ne, kdyz z toho mesta zijou) a tak i rozdilny pristup k dopravni agende samotne. Ano, nejake radoby metodicke narizeni jsou, ale ....
Stejne tak jsou sice postupy dane zakonem, ale v nasi dobe bohuzel existuje spousty "vykladacu zakona" proto to vsechno vypada tak jak to vypada.
No a kdyz se do toho vseho jeste vlozi media (zamestnavajici lidi s tezko dodelanym zakladnim vzdelanim) tak je dle slov klasika "... cela rezie v prdeli....".

Re: Uložení SPZ do depozitu
Autor: salora (IP zapsáno)
Datum: 19.12.2008 09:58

Tak to je potom o niče a bude lepší si o tom povykládat i piva aby byla zábava,ale přece o tom zda musí nebo nemusí mít vozidlo platné STK po dobu odevzdané SPZ na depozitu je dosti zásadní věc od které se pak mohou odvíjet mnoho nepříjemností které majiteli vozidla vznikne a mělo by todíž být jasně formulované jak to má být.

Jdi na stránku: 1234567Následující
Aktuální stránka: 1 z 7


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  ********   ********   **      **  **    ** 
 **   **   **     **  **     **  **  **  **  **   **  
 **  **    **     **  **     **  **  **  **  **  **   
 *****     **     **  ********   **  **  **  *****    
 **  **    **     **  **         **  **  **  **  **   
 **   **   **     **  **         **  **  **  **   **  
 **    **  ********   **          ***  ***   **    ** 
Powered by Phorum.