www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Jdi na stránku: 12345Následující
Aktuální stránka: 1 z 5
Laděný výfuk.
Autor: Radim - GSI (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2005 08:15

Ahoj.Chtel bych se zeptat zda nekdo mate ladak na astre f aspon tu koncovku.Jedna se mi o montaz zda se musi hodne upravovat na ten ladak ci ne.Origo koncovka je jak z nakladaku aspon u me. :-)
A co zvuk treba Laityng zkusenost.?

Re: Laděný výfuk.
Autor: Marten (IP zapsáno)
Datum: 06.06.2005 15:17

No upravovat budeě muset aspoň trochu, musíš to dostat na gumy a vychytat avy ti to nemlátilo do kastle nebo nýpravy, u každýho je to jiný- - a co se týče zvuku - mám na autě seebring a je to hukot, ale ten laityng taky neni špatnej - podle obsahu no.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Konýček (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2005 19:21

Cau !Chcem sa spýtať ,mam Daewoo Racer a tiež tam chcem dať časom ladený výfuk ale koniec výfuku je zahnutý je treba ten koniec zrezať a tak nasadiť koncovku alebo je aj nato niečo.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 12.06.2005 21:34

Zdravíčko.
Takže pokud bych dával laděný výfuk, tak jedině jako celek. Tedy tlumič s koncovkou. Dávat tam jenom laděnou koncovku je podle mě tak trochu zbytečné plejtvání. Když už tam pro jednou chcu laděný výfuk, tak s plnou parádou, ať to za něco stojí a pěkně hučí.
Podle mě ovšem na to hučení nemá vliv jenom ten vejfuk, ale také zda-li mám katalizátor nebo ne, jestli mám sportovní filtr(např.kužel), jestli mám rezonátor, jestli mám 8V nebo 16V atd.
Např. Layting s porovnání s Remusem, je zvukově brutálnější, Remus je kultivovanější. Ale každej člověk to posoudí jinak.

Joooooo, ale kdybych chtěl např. prostě auto jenom nějak dovyzdobit, aby to nehučelo, nedunělo apod., jenom vypadalo, tak bych tu koncovku zvažoval, ale v tom případě bych se vyprdl na to jestli je laděná nebo není, jak prdí jak duní, ale šel bych vyloženě po vzhledu.

Toď můj názor. Ať si to každej přebere jak chce.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Oťas (IP zapsáno)
Datum: 13.06.2005 05:37

to Honza:.. Laityng mám namontovanej, sice jsou to komíny,ale decentní zvuk a díky filtru (kuželu) se zvuk ještě truchu zbrumlatil...:-))), ale opravdu nic hroznýho, jako třeba s rezonátorem.

Re: Laděný výfuk.
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2005 15:08

Tento týden jsem dával nový stredový díl(ten mam klasický) a koncový díl.Ten jsem koupil laděný za 1500kč,nastříkal jsem ho ještě pro jistotu,at déle vydrží zinkovým sprejem od Motipu(230kč).Při té příležitosti jsem nahradil trubkou katalyzátor.Dal jsem i sportovní vzduchový filtr a musím říct,že ta má C14NZ-ka dost ožila,jde mnohem lépe do otáček,vymizel mi zcela problém z prodlevou při přidání plynu.NO PROSTĚ MŮJ POCIT JE,ŽE TO JEDE LÉPE,JSEM SPOKOJENÝ I SE ZVUKEM!!!

Re: Laděný výfuk.
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 14.06.2005 15:15

To NOVON : Nebyl tys naaahodu Martin??? Ze by nova uprava na aute znamenala i novy nick??..:-)

Re: Laděný výfuk.
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 08:17

lidi neblbnete, ladeny vyfuk neznamena, ze to dela vetsi kraval, ale ze je naladen tak, aby co nejidealneji vyplachoval motor a zaroven kladl co nejmensi odpor pri odchodu spalin. Rozhodne koncovka na seriovem vyfuku neni zadny ladeny vyfuk a casto to vypada spise trapne, kdyz jedu za nekym a je na prvni pohled videt, ze tam ma narvanou koncovku na standartnim tlumici. Nebo dokonce kdyz tam ma koncovku-baumaxovku, ktera je jen sroubem utazena na puvodnim brcku ze serioveho vyfuku. A nejlepsi je, kdyz jedu za kadettem, golfem, felicii, atd. a vzadu jsou dve obrovske roury od kamen smiling smiley Hned jim v tu chvili verim, ze tam maji sesti a vice valec a maji dvoje samostatne svody od motoru grinning smiley

Shrnuti: skoda penez to tuzingu, kdyz se za ty penize da na aute neco opravit, nebo FUNKCNE vylepsit

Re: Laděný výfuk.
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 08:31

To Tairo:

A co teda znamená, kdyžtak sportovní výfuk. Ketrej má laděnou vložku nebo nemá.

Já si vždycky myslel, že laděný výfuk znamená, že má laděnou vložku kvůli zvuku. Kdybych tam ten zvuk nechtěl, tak bych si koupil výfuk bez laděné vložky.

Kdyžtak mě pouč, nejsem mechanik a rád se něco nevého dozvím. Dík.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 08:48

Ladenej vyfuk neni proto ze to dela kraval, ale proto co rek Tairo.
Ten kraval je jen produkt toho, ze vyfuk musi byt kvuli jiz zminovanemu lepsimu vyplachu motoru pruchodnejsi.

Ladeny vyfuk znamena, ze jeho casti (svody, rezonator.....) maji delku , ktera se blizi v nejcasteji potrebnem spektru otacek rezonancni delce, resp. jejim nasobkum, tlakove vlny, ktera vznika vytlacovynim spalin z valce.

Proto se ladene vyfukove svody pocitaji na pomerne presne hodnoty kvuli nespravnemu ovlivnovani jednotlivych valcu.

Tahle problematika se necha krasne prirovnat k problematice ladeni anten, pocitani koaxialnich useku a vubec rezonance v oblasti VF techniky...:-)

Re: Laděný výfuk.
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 09:26

Pro Honzu:

Predevsim nesmis verit vsemu, co se pise na strankach "tuningovych" (vetsinou spis tuzingovych) firem. Zaklad je alespon pochopit hlavni pochody v motoru (to uz se to dneska neuci v autoskole? ) a potom by clovek nemel naletet. Vyfuk neni jen koncovy dil, jak si mnoho lidi predstavuje a ze "poladenim" koncoveho dilu auto ziska 20 koni navrch je stejna blbost, jako elektricke turbo. Nevim, co myslis tim vyvlozkovanim (znam jen vyvlozkovany komin a baby), ale jestli takove to derovani zevnitr vyfuku, tak to byva u tzv. pruchozich vyfuku, ktere nemaji prepazky na tlumeni hluku jako seriove vyfuky, tak alespon trochu snizuji uroven hluku tim, ze jsou dvojite a vypln je nejaky zvuk tlumici material.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 09:35

To Tairo:

Ne já se to v autoškole neučil. Proto se na to ptám. Tak se hned nerozčiluj.
Jo máš pravdu, tím vyvložkováním jsem myslel to děrování. A že by to tím posledním dílem získalo 20 koní navrch si taky teda nemyslím. Tak blbej zase nejsem. Jestli to tím získá 2 koně tak to je moc. Jen dneska ze všech stran do tebe valí co je napadne, že kdo se v tom neorientuje, tak je to pro něj težký víš????

Teď už mi to bylo vysvětleno a jsem spokojenej. Dík.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Rom@n Kadett C16NZ (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 10:00

Sportovní výfuk ano, ale jedině jako celek,od svodů dozadu.
Musí být přesně vypočítaný na obsah a výkon motoru, jinak to udělá víc škody než užitku.(přesně jak psal Tairo)

Jinak pocit většího výkonu dělá jen ten zvuk co z koncového tlumiče jde. Nic podstatného se nezmění. Pokud chceš motoru pomoc, kup raději kvalitnější sportovní vzduchový filtr, třeba od K&N, Green, Raid HP tím motoru pomůžeš 100x víc než sportovním koncovým tlumičem výfuku.

Většina těch výfuků je stavěná na velký rozsah obsahu motoru a né přesně třeba na 1.6 75k , tak že výsledný výkon se rovná 1:1 nebo spíš výkon ubereš.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Tairo (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 10:00

Pro Honzu:

ja se vubec nerozciluju, naopak, budu jen rad, kdyz dalsi clovek nenaleti na blaboly tuzingovych firem a bude delat na aute neco skutecne uzitecnyho, misto modrych ledek na ostrikovace smiling smiley Jinak ani tem dvema konum na koncovym dilu never, kdyby to pridalo pul psa, tak to bude moc smiling smiley

Re: Laděný výfuk.
Autor: NOVON (IP zapsáno)
Datum: 15.06.2005 19:15

TO STANDA:JO,byl jsem martin,ale zjistil jsem,že mě Roger při své jarní čistce vymazal ze seznamu členů a pod původním zaregistrováním jsem se nějak nemohl přihlásit,tak ted jsem NOVON..Je to sice mimo témat,ale neuvažoval už někdo o nějakém mini srázku v okolí F-M,OV,NJ?????

Re: Laděný výfuk.
Autor: Svaťa X18XE1 (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2005 05:51

Je dobré, že někdo "blbovzdorně" vysvětlil, aspoň stručně, toto téma. Nechci se vyvyšovat nad starší vozy, také jsem do nedávna měl feldu, ale když potkám na cestě těžce vytuněný vůz, ktarý má pod zadním nárazníkem bojler omotaný pláštěm z kulometu, ze kterého trčí 2 komínové roury, spojler typu "břitva na chodce", řve to tak, že neslyším vlastní rádio, smrdí a každě předjetí považuje za urážku, tak si myslím, že by takové vozy vůbec neměly projít běžnou silniční kontrolou.
Pokud někdo chce vytuněný vůz, musí začít od motoru, podvozku a pak to má význam. Univerzální tunning na zvýšení výkonu NEEXISTUJE.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Honza (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2005 06:13

To Svaťa X18XEl:

No ehm.........dovoluji si s tebou trošku nesouhlasit.
Vytuněný vůz může vypadat i jenom na oko pěkně. Každej má jinej vkus a né každej si může dovolit jedno auto vytůněný a druhý na běžný ježdění. Myslím, že spousta lidí používá vytůněný auta na běžný ježdění a jde jim jenom o to se prostě odlišit. To co popisuješ je jasný, to je jako vrchol. O tom žádná.
Ale když někdo jezdí s autem dnes a denně a dá tam pěkný kola, oplastuje to, hezkej lak atd., že to jako celek působí pěkně a fajn tak proč ne. Nemusí se tam hned cpát chip, snižovat hlavu, dávat ostrý vačky, atd.
Spíš se pak jedná o to, jestli to někdo považuje za tuning, tuzing, facelift,.....

Toď můj názor.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Svaťa X18XE1 (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2005 12:39

Máš pravdu. Někdo toto považuje za tuning, někdo (jako např. já, za facelift. Zdravím.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Octopus (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2006 18:46

Jestli muzu podotknout s tim vyfukem.Mam C18NZ a momentalne dodelavam vyfuk.Svody original (4+2+1)vymeneny za svody z Gsi 16V (upravene diry kvuli rozteci steftu v hlave) prumery jsou smirnym rozdilem skoro stejne.
Katalyzator nahrazen trubkou 45mm(rezonator jsou podle me vyhozene penize)Stredak nahrazen trubkou 45mm a koncak ladeny Firrebol (autofashion.cz)
Komplet cely vyfuk jsem nakonec omotal termo-izolacni paskou a nastrikal vysokoteplotnim sprejem na vyfuky.Kvuli zachovqni teploty vyfuk.plynu a rychlejsim vyplachem.
Vysledek:Vykon sel nahoru tak o 10-12 PS kroutak sel taky nahoru a hlavne ten zvuk s tim napor.sanim.
Od 3000.rpm nekonecne labužo olalala.
Kazdy ma ale jiny nazor.

Re: Laděný výfuk.
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2006 21:00

A byl si s tim pred a potom na brzde, ze muzes takhle rict narust vykonu??

Jdi na stránku: 12345Následující
Aktuální stránka: 1 z 5


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 ********   **    **  ********   **     **  **     ** 
 **     **  **   **   **     **   **   **    **   **  
 **     **  **  **    **     **    ** **      ** **   
 ********   *****     **     **     ***        ***    
 **     **  **  **    **     **    ** **      ** **   
 **     **  **   **   **     **   **   **    **   **  
 ********   **    **  ********   **     **  **     ** 
Powered by Phorum.