www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
2. Motor :  Technická poradna   převodovka, vstřikování, palivová soustava, náplně, výfuk  
Aktuální stránka: 5 z 8
Re: Nestartuje
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2010 12:12

Ano, je to možné a to v případě, že má závadu na imobilizéru (vnitřní závada, chybný čip). To víš, kdybysme věděli, co má za motor, hned bysme třebas mohli vysypat z rukávu ještě něco.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Nestartuje
Autor: Jeník (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2010 15:03

Jeník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zdravím vás všechny, začal mi problém s motorem
> C16NZ. Ráno co ráno nastartuju i v -20 v pohodě.
> Kontrolky se rozsvítí, je slyšet relé paliv.
> čerpadla, vemu za klíček a hned běží. Teplé také v
> pohodě chytne. Po víkendu, kdy auto stojí a ráno
> do něj sednu, tak neslyším relé paliv. čerpadla a
> auto nechytne! Musím ho chvíli roztahovat a pak
> chytne. Když s ním deno-denně jezdím tak je v
> pohodě, ale je po víkendu a nechytne. Motor je
> komplet dělaný před 10000km. Nevím, jeslti by na
> to mohl mít vliv čidlo teploty motoru, palivové
> čerpadlo, relé nebo kontakty, což se mi nezdá,
> protože to chytne i v -20. Ale proč po delší době
> to relé není slyšet. Je možná závada v tom relé
> nebo někde úplně jinde. Palivový filtr byl měněn.
> Díky za nápady.


Ještě jsem vypozoroval, že relátko seplo a stejně to nenastartovalo, až na potřetí. Také se mi stalo, že relátko neseplo, ale seplo až na třetí pokus o nastartování. Tak jsem se rozhodl vyměnit čidlo teploty motoru, snad to tím bude. Napíšu jak to dopadlo. Díky

Opel Ascona C16NZ

Re: Nestartuje
Autor: Jeník (IP zapsáno)
Datum: 26.01.2010 18:37

Ahojky, tak čidlo je vyměněné, ale stejně nenastartuju. Ráno neslyším relátko, ale přesto slyším nějaké slabounké velice tiché zavrčení, ale nenastartuju. Odpoledne jsem to chtěl zkusit a v pohodě. Pak jsem to chtěl zkusit ještě jednou a nic. Tak jsem zkusil proměřit červený kablík do relátka a je na něm 12V. Myslíte tedy, že by to mohlo být špatné relátko, nebo by s tím mohlo mít ještě něco společného palivové čerpadlo? Když jsem to měl nastartované, tak jsem odpojil to relátko a motor chcípnul(nevím jestli to má být nebo ne). Díky za nápady a pomoc.

Opel Ascona C16NZ

Re: Nestartuje
Autor: Jeník (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2010 08:05

Tak už opravdu nevím co s tím. Zkoušel jsem startovat, relé seplo a stejně auto nenastartovalo. Podruhé relé neseplo a také nenastartovalo. Po třetí relé opět seplo a chytlo to v pohodě. Zkusil jsem relé vyměnit za spínací relé palivového čerpadla z Peugeota a nenastartovalo to. Nevím, co by to mohlo být. Kdyby vás něco napadlo, tak prosím písněte. Díky

Opel Ascona C16NZ

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2010 22:41

Zdravim ASTRA borce a přidám sem mou ne-startovací záhadu. Mám G-čko X18XE1 jezdí jako pila, ale před týdnem mi po víkendovém stání nechtěla vůbec naskočit. Asi na 15-tý start se chytla, nejdřív jako by na 3,5 válce ale po zahřátí normálka...a to i další starty. Od té doby mám špatné ranní starty čím menší teploty tím horší.(sledoval jsem to a pokud je větší mráz jak cca -5°C tak je problém) Vyměněny svíčky, palivový filtr,čidlo teploty vody a jelikož mi občas už před tím kolísaly otáčky při řazení na volnoběh,tak vyčištěná i škrtící klapka. Na palubce nic nesvítí a diagnostika nevyčetla žádné chybové hlášky na motoru. Už mi nějak dochází nápady co dál? Díky za každý tip či nápad co zkusit dál .-)

Re: Nestartuje
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2010 22:49

Nejdřív bych zkusil nalít do benzínu nějaký přípravek na navázání (odstranění) vody a natankovat kvalitní palivo. No a pak, když už jsi byl na té diagnostice, tak by se páni odborníci taky mohli podívat na stav jednotlivých čidel live.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 13.02.2010 23:45

Zapomněl jsem napsat,že palivo mě také napadlo, i když tomu moc nevěřím (páč než se to stalo jsem měl asi 14dní natankováno od Shellu a byl i větší mráz -20°C a chytalo to na první cvrnk) Každopádně když se to stalo dojel jsem druhý den pro plnou nádrž OMV Carrera 100 a ještě tam vrazil panáka Super Benzin Aditiv, ale když padlo ráno -7°C zase se mu nechtělo. A diagnostiku nedělali odborníci nýbrž já sám :-) Vládnu amatérskými nástroji OPEL TECH II.+ AB COM. Měl jsem podezření na to čidlo teploty vody,ale to ukazovalo dobře-pro jistotu jsem ho ale vyměnil-bezúspěšně.

Re: Nestartuje
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2010 08:08

všichni tady operujete ze Shellkou ale asi by vás krutě zmrazil fakt, že je to podvod na entou! dle vyjádření ČOJ není rozdíl mezi prodávaným palivel u šelky a třeba u OMW!!

Nevím jak Vy, ale já jejich tvzení věřím!

Je to sice dva roky starý článek, ale proč věřit že se situace změnila??
[auto.idnes.cz]

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Gizmo_CZ (14.02.2010 08:18)

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2010 14:22

Mylí kolego, neoperuju s žádnou značkou pumpy, jen jsem chtěl říci ,že jsem netankoval u žádné pochybné malé pumpy v JZD :-) Je mi jasné, že blbé palivo můžu natankovat takřka kdekoliv...jen si myslím, že pumpa v centru města kam jezdí hooodně aut denně si to spíše nedovolí...ale to sem do tohoto vlákna asi nepatří...spíše mě zajímá proč má OPEL haitra nechce najednou startovat a to jí mám rád a starám se o ní...skoro líp jak o starou grinning smiley

Re: Nestartuje
Autor: Gizmo_CZ (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2010 17:59

jj v pohodě to nkdo netvrdí že tankuješ špatně. Já jen aby jste ty spešl paliva nebrali tak vážně - jinak bych zkusil opravdu nějaký ten přípravek na odstranění případné vody.

.



Opel Astra F Caravan X17DTL r.v.95


Promiň jsem "chudší duchem" pomalu mě to myslí. :-)

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2010 22:16

Spešl paliva neberu moc vážně (to teď jsem bral obyč. N95), to už byl spíš zoufalý pokus na vyřešení problému...vyzkouším nějaký ten sajrajt na odstranění té vody...uvidíme. Díky všem za příspěvky .-)

Re: Nestartuje
Autor: Vendys (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 00:13

Zkus to. No a pokud si tedy opravdu myslíš, že v řízení motoru je vše OK, je bohužel možnost, že je chyba někde v mechani.ce motoru. Přidřených ventilů ve vodítkách a podobných záležitostí už tu bylo dost. Jestli máš možnost, zkus jí změřit před prvním startem tlaky ve válcích.

Kadett E GSI 3dv. C20NE červený - minulost
Vectra A sedan C20NE vínová metal. - minulost
Vectra B kombi X25XE zelená metal. - minulost
Corsa C sport 3dv. Z17DTH červená

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2010 22:43

Tak dneska ráno opět stejně...jako když startuju traktor :-) takže jsem se objednal na zítra na změření tlaků ve válcích...docela tomu i věřím...páč jinak to jede dobře...jde opravdu jen o ten jeden ranní start v mrazu. Tak uvidíme...každopádně napíšu jak jsem dopadl...díky Vendys .-)

Re: Nestartuje
Autor: casper2 (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2010 01:47

Tak jak jsem slíbil píšu pokračování. Tlaky ve válcích změřeny...všechny OK, ale pak servisák, chlapík kterej už pár aut za život viděl mi řekl,že to vidí na G.O. startéru - prý se mu zdá,že točí pomalu a v tom vidí možnou příčinu špatných ranních startů.Údajně může brát větší proud a pak to háže i slabší jiskru atd..takže dám na jeho zkušenost a kouknu na startér. Jenom nevím jak zjistit přesný typ (abych si mohl sehnat dopředu nové uhlíky a nebýt dva dny bez auta) zjistil jsem že u tohoto motoru(X18XE1) by měl být startér BOSCH,ale i ty se dávaly dva typy...tak kdyby někdo věděl katalogová čísla(klidně obou typů) nebo něco podle čeho to objednat budu vděčný .-)

Re: Nestartuje
Autor: zbyněk (IP zapsáno)
Datum: 23.02.2010 13:20

Zdravim chlapi, nejprve bych chtel moc podekovat za vsecky rady jste vetsina fakt machri v oboru a velmi casto mi cteni vasich diskuzi pomuze. Ted k problemu, mam kadetta 1,8 gsi celou zimu auto stalo, zhruba pred mesicem jsem zkousel nakopnout a nic, bylo hodne pod nulou tak jsem aspon vyzkousel jestli svicky hazi jiskru a jiskrily jako prase, znamy mi rekl ze mam zatekle do rozdelovace tak jsem ho vyndal a doma vysusil, od te doby co jsem ho vratil zpet nehaze jiskry auto vubec, a prestalo hazet jiskry i od civky, kdyz kabel od civky prilozim ku kostre tak nic ani jiskra ani nic, nevim co s tim, je mozne ze jsem to prostrednictvim toho rozdelovace nejak znicil ze uz to ted nejde ani od civky??? je mozne ze mi tam nekde zateklo do civky?? v kapote je dira na nasavac a pres ni tam napadal snih tak nevim, doufam ze vas svym hloupym dotazem nevytocim :-D dekuji predem za rady, nechci totiz kupovat novou civku a nahodou bude zbytecna a penize zbytecne v cudu. dekuji cau

mechanicka ac pumpa na kadet 1.6
Autor: reendy (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2010 08:41

ahoj lidi prosim vas nemohu sehnat mechanickou ac pumpu na myho kadetta obsah motoru 16 ohc mohly vy ste my poradit dekuji

Re: Nestartuje
Autor: Standa (IP zapsáno)
Datum: 20.08.2010 10:41

To uz je docela problem, zkus vrakarny a inzeraty.

Re: Nestartuje
Autor: martinwagner (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2010 15:13

Dobrý den, chěl bych vás poprosit o radu


Opel Astra F 1.6 motor X 16 SZ rok vyroby 1995.

Auto má vestavené LPG vse nedávno proslo technickou (jsem zacatecnik a auto jsem nedávno koupil)

Po čase prestalo startovat na benzín z tohoto duvodu jsem vymenil cerpadlo a palivovy filtr ale stále nenastartuju. Ani kdyz za jizdy prepnu z LPG na benzin, auto nejede.

Kdyz odmontuju hadicky ktere jdou z nadrze do vstrikovani a zkusim nastartovat, benzin se neobevi a tak tusim ze problem bude nekde pred motorem.


diagnostika hlasi chybu 25 - Vstrikovaci ventil - vysoke napeti ale kontrolka el motoru svitila uz od zacatku a na benzín to drive jezdilo.


Predem Dekuji za odpoved

Re: Nestartuje
Autor: Biko (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2010 13:37

mám problém u Kadett E 1,6i 8v, když otočím kličem na kontrolky tak vše svítí když chci nastartovat tak se startér jakoby roztočí a nic. Když vypnu zapalování a zase chci nastartovat tak se auto nastartuje bez problému. Po cca. hodině to dělá to samé. Nevim kde mám hledat závadu. Chyba závad, nic sad smiley

Re: Nestartuje
Autor: Brouček (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2010 13:51

Startér se jakoby roztočí????
Tak bud točí nebo jen vyjede pastorek,ale netočí????
Trošku přesnosti při popsání závady.

Zdraví Brouček
Vectra A sedan C25XE modrá metalíza - minulost
Vectra C sedan Z18XE zelená metalíza - součastnost

Aktuální stránka: 5 z 8


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  ********    ******    **    **  ******** 
 **     **  **     **  **    **    **  **   **       
 **     **  **     **  **           ****    **       
 **     **  **     **  **   ****     **     ******   
 **     **  **     **  **    **      **     **       
 **     **  **     **  **    **      **     **       
  *******   ********    ******       **     ******** 
Powered by Phorum.