www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
3. Elektrika :  Technická poradna   ECU, osvětlení, přístrojová deska, čidla 
Aktuální stránka: 6 z 31
Centrál v zadních dveřích
Autor: Tamas (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2006 08:51

Ahoj všichni,
někdy v zimě jsem zjistil, že se mi neodemykaj pravý zadní dveře, a nejde vytáhnout ani čudl (poctivě jsem zamykal klíčem až doprava) a teď řeším dvě věci.
1) čím by to mohlo bejt(jak to opravit)
2) jak otevřít ty dveře nebo jestli jde sundat tapecírunk na zavřenejch dveřích.

Astra caravan 1995

Díky za každou radu
Tomáš

Re: Centrál v zadních dveřích
Autor: fukin (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2006 18:58

Mně se kdysi bloknul komplet centrál a tak jsem zavolal do Opel servisu a tam mně řekli,že bloknuté dveře se dají pouze odvrtat zevnitř(a zničit tapecír). Tehdy jsem se dostal do kufru,vzal jsem druhou baterku a řekl jsem si,že nějak to dopadne. Dal jsem + na oba dráty od centrálu a zvítězil jsem. Tak mě ale napadlo: nemáš třeba přerušený drát k centrálu v těch dveřích?,a on těsně předtím zůstal natvrdo.

Re: Centrál v zadních dveřích
Autor: Tamas (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2006 05:31

No, to právě nevím, já nejdřív myslel, že to je zimou, protože někdy se otevřel, jindy ne. Od ledna se neotvírá vůbec. Dalo by se někde dostat k těm kabelům? Třeba ve sloupku nebo někde po cestě? Abych zjistil jestli tam jde vůbec proud nebo to zkusit odtamtud otevřít. Ničit tapecírunk se mi moc nechce.

Díky

DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2006 16:14

Ahoj vsetci.
Mam Astru F (r.v. 01) a jeden problem. Vo vybaveni bola s centralom, ale bez dialkoveho ovladania. Rad by som si teda svojpomocne dorobil to DO, ale nemozem najst riadiacu jednotku centralneho zamykania. Podla knihy "Jak na to?", co som si kupil by mala byt na pravom A stlpiku, lenze ja tam nic take nemam. Vie mi niekto poradit? Vdaka.

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: m.king (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2006 17:05

Řídící jednotka centrálu je opravdu u nohou spolujezdce. Ale podle typu auta je v tomto místě více zařízení v několika vrstvách. Pokud nenajdeš co potřebuješ jdi více do hloubky. Příjemné rozebírání. Jinak já jsem to samé vyřešil autoalarmem s DO od Flajzara za 1200,- Kč.

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2006 17:29

Neviem, pod krytom pri spolujazdcovych nohach som nasial iba drziak, kde z vonkajsej strany bolo len nejake rele a na vnutornej strane bola "krabica" pre ovladanie vstrekovania motora. Nenasiel som ziadne dalsie vrstvy... Urcite to tam je?

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Brano (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 07:22

knizka Jak na to je pre Astru G
pises, ze mas F r.v.01 ???

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 14:19

Ano, mam Astru F, rok vyroby 2001 (bola to jedna z poslednych -dopredavana bola pod oznacenim Astra Classic, neskor toto oznacenie "prebrala" aj Astra G). K tomuto centralu by som rad dorobil DO, ale nie velmi sa mi to dari. Mam knihu Jak na to pre Astru F, v ktorej je popisane umiestnenie riadiacej jednotky centralneho zamykania na pravom A stlpiku, ale ja som tam nic take nenasiel. Preto sa chcem opytat, ci tu niekto nema skusenost - nie je mozne, ze pri tych faceliftoch sa mohla zmenit aj pozicia tejto jednotky? (Pripadne je zlucena s nejakym dalsim zariadenim?)

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Brano (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 14:27

Tak na F-ko ti neviem poradit polohu ale pises, ze mas central bez DO tak ma napadlo, ze ci tam tam riadiaca jednotka vobec je. Lebo central bez DO by sa mal dat urobit bez nejakej zlozitej elektroniky. Stacia na to mikrospinace a relatka (aj ked nemam s tym nejake velke skusenosti...)

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 15:27

No, podla mna mas pravdu. Ta riadiaca jednotka bola spominana v tej knihe a ja by som nerad urobil nejaku kravinu... Preto som sa radsej pytal. Aj ja si totiz myslim, ze tam ziadna nie je.

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Beruna (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2006 18:38

Podle mě to tam je, zkus se podívat až na kastli, myslím že je to tam v jednom prolisu. Když sundáš koberec tak tam bývá takový plech pro uchycení neví čeho (mimo jiné mi tam pasovalo pomocné relé od Jablotronu na dojezd oken), pod tím je odhlučňovací filc a až pod ní je řídící jednotka centrálu, krabička cca 110 x 60 mm na výšku.

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Crkyk (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2006 08:57

Nechci do toho zasahovat ale na co řj centrálu co se chytit na dva drátky které jdou do předních dveří hnědo bílí a hnědo rudý a nehledat nějakou jednotku já se auto dráty už pár let živím a mám tu pocit že děláte z žížaly kobru

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2006 10:16

Odchytit to na tych spominanych drotoch z prednych dveri som sa uz pokusal ale nie prilis sa mi darilo, preto sa to snazim trafit z tej riadiacej jednotky. Mam DO na priame ovladanie servo-motorov centralu, podla schemy (http://www.opelastra.cz/technika/schemata/schema7.jpg) by sa teda malo jednat o vodice cierno-cerveny a cierno-zlty... (a nie hnedo-biely a hnedo-cerveny, ako si spominal)

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Re-volt (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2006 21:14

musí to jít jak psal,jen dat na dva draty co jdou do predních dveří

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2006 14:24

Skusim na to ist inak.Elektriku na autach som uz nejaku robil, ale nie na Astre. Nerad by som spravil blbost a akokolvek poskodil elektroinstalaciu, resp. tie serva.
Kupil som si dialkove ovladanie s plavajucim kodom MITSUBA MI-113. V manuale je pisane, ze sa pouziva aj na priame ovladanie servomotorov centralu (positive and negative touch-off). Pripojil som to teda na uz spominane vodice (cierno-cerveny a cierno-zlty), ktore by podla schemy na [www.opelastra.cz] mali byt pripojene priamo na servomotory. Lenze toto zapojenie pracovalo niekedy nespustilo central, niekedy spustilo - ale fakt bol ten, ze podla zvuku motorcekov mi pripadalo, ze tieto maju vacsi prikon, nez je schopne toto DO dodat... (je to len moj subjektivny pocit)

Mohol by mi tu prosim niekto potvdit, pripadne vyvratit spravnost mojho pripojenia? Ma niekto skusenost s instalaciou dialkoveho ovladania MITSUBA MI-113 v aute Opel Astra F - X16SZR (podla tech.preukazu)?

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: m.king (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2006 17:29

Crkyk má pravdu. Centrál je opravdu ovládán těmito dráty ve dveřích (hnědo bílí a hnědo rudý). Jsou ovládány minus pólem. Jeden otvírá a druhý zavírá. Jinak když je zkratneš provede centrál aktuální operaci. Když je zamčeno odemkne - když je odemčeno zamkne. Nejde o nějaký velký odběr proudu, jde jenom o délku onoho imulzu. Ta by měla jít nastavit na přijímači DO.

Re: DO na centralne zamykanie
Autor: Robi (IP zapsáno)
Datum: 24.09.2006 15:40

Dakujem velmi pekne za radu. Ja to teda odskusam, dufam ze to uz bude OK a nebudem vas tu musiet otravovat... :-)
Este raz vdaka.

centrál
Autor: Majk (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2005 16:23

nemáte někdo schéma zapojení centrálu? je to originál GM. Zničeho nic mi přestal fungovat a nemužu zjistit čím to je??? nevíte někdo?

dík moc. majk

Re: centrál
Autor: George (IP zapsáno)
Datum: 21.04.2005 16:57

Asi bych to hledal v Technika/Elektrika/Schemata viz. [www.opelastra.cz]

Re: centrál
Autor: Robert99 (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2006 22:36

mám stejný problém... tag jsem prošel forum a zjistil jsem že za pojistakama jsou další relátka a právě pojistka centrálu... sem ji vyndal a byla prasklá.. když jsem tam dal novou okamžitě praskla... nevím čím to je ale asi budu muset jít po kabelech a hledat zkrat nebo já nevím co...

Aktuální stránka: 6 z 31


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **     **  **     **        **        **   *******  
 **     **  **     **        **        **  **     ** 
 **     **  **     **        **        **  **     ** 
 *********  **     **        **        **   ******** 
 **     **  **     **  **    **  **    **         ** 
 **     **  **     **  **    **  **    **  **     ** 
 **     **   *******    ******    ******    *******  
Powered by Phorum.