www.kadett.cz    www.opelastra.cz
Než zadáte dotaz do technické poradny, ujistěte se, že jste si přečetli FAQ - ČASTO KLADENÉ DOTAZY.

* Toto fórum slouží jako technická poradna pro vozy OPEL, pro jiné příspěvky použijte debatu.
* Než se na něco zeptáte, projděte si návody a články na stránkách, nebo použijte vyhledávání tady ve fóru! Spousta problémů se zde už několikrát řešilo.
* Uvádějte u příspěvků typ auta (Astra, Kadett) a označení motoru (C16NZ,C20NE, atd...).
* Adminem tohoto fóra je Standa. Moderátoři: Brouček, Vendys.
1. Obecné :  Technická poradna   názory, rady, dotazy 
Aktuální stránka: 1 z 16
Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Robrt (IP zapsáno)
Datum: 14.09.2007 14:46

Kolem 10/6 jsem podal inzerát na koupi vozu Opel Astra F Caravan s popisem požadované výbavy. Do týdne se mi ozval jistý pan Trnka s výbornou nabídkou a poslal mi fotky nabízeného vozu (který byl t.č. údajně ještě v DE). Dne 26/6 jsem zajel do Pardubic a uzavřeli jsme v jeho kanceláři na "Závodu Míru 2739" smlouvu na obstarání věci s termínem dodání do 27/7 a přitom jsem předal zálohu 30.000Kč.
V daném termínu auto nebylo připraveno, navíc mi pan Trnka nebyl schopen poslat další fotky vozu (údajně ale již dovezeného a s provedenými požadovanými úpravami).
Aby toho nebylo málo, našel jsem na webu tuhle (http://auto.idnes.cz/zajedte-si-pro-auto-do-ciziny-usetrite-dhy-/diskuse.asp?iddiskuse=A061030_172352_auto_ojetiny_fdv) diskuzi, exekuční výměr na 400.000 vystavený na pana Trnku a rozsudek na pana Trnku za neplacení dávek zdravotního/sociálního (?) pojištění.
Lehce jsem znervózněl a poradil se se svým příbuzným (soudcem), který mi sepsal žalobu na vrácení zálohy. Tu jsem poslal 18/8 mailem i s výpovědí panu Trnkovi. Obratem mě požádal o písemnou výpověď, kterou jsem odeslal 20/8. Po nějaké době začaly chodit peníze: 14/9 - 10.000, 12/9 - 5.000, 11/9 - 5.000, 7/9 - 10.000. Nyní je vše OK, ale za ty nervy to nestálo!
Bacha na něj!

------------------------
Robrt Ostrava
Škoda Roomster 2010 1.4 16V

ex
Astra F Caravan 96 X18XE

ex
Astra F Caravan 96 X16SZR

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Gallo (IP zapsáno)
Datum: 14.09.2007 21:09

Nejsi sám kdo naletěl...

Zdravím všechny,
rád bych se s Vámi podělil o moje špatné zkušenosti s jedním pánem.
Sháníte-li, nebo budete v budoucnu uvažovat o koupi nového vozu, v žádném případě neobchodujte s p. Trnkou Radkem, fa.Nika, Pardubice, Opel dovoz na zakázku. Bude tomu už téměř rok, co z něj tahám zpět zálohu na koupi auta, které dodnes nemám. Nejdříve tvrdil, že je problém s odhláškou, potom s technikem, který to měl přihlásit, a nakonec když jsem si po půl roce sehnal jiné auto, je problém s vrácením zálohy. Tahám to z něj po tisícovkách, ale předchází tomu vždy série výhružných telefonátů. Zkrátka jsem mu poskytl bezůročný úvěr, který dodnes nesplatil. Mám s tímto pánem sepsanou smlouvu, všude ochotně dával razítka, oháněl se živnostenským listem a občanským průkazem, ale smlouvu v žádném bodě nedodržel. Tento příspěvek nepíšu bez jeho vědomí, několikrát jsem ho varoval. Takže jestli nestojíte o další problémy, nereagujte na jeho nabídky.
Mějte se fajn, a pozor na šmejdy.

čerpáno z [www.astra-g.cz]

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Robrt (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2007 19:15

Nevím, jestli pomohl ten návrh žaloby, tak Vám ho pro jistitu přiložím - myslel jsem to totiž s podáním žaloby smrtelně vážně až do konce. Jen bych upravil výši částky v žalobě. Jinak ten scénář s odkládáním předání byl úplně stejný (problém s odhláškou, potom s technikem, který to měl přihlásit).

Měl jsem sepsanou i žalobu na vydání věci (tj. splnění smlouvy předáním auta), ale dospěl jsem k názoru, že pan Trnka "moji" Astru do ČR nikdy nedovezl.

Psal jsem si mailem se 3 dalšími podvedenými z výše uvedené diskuze, všichni 3 dostali peníze zpět - ale bylo to na hooooodně dlouhé lokte.

S dalším podvedeným jsem mluvil po telefonu - tomu údajně dluží stovky tisíc a o dodané auto jej dokonce i připravil. Ale to je jen svědectví z doslechu. tongue sticking out smiley

------------------------
Robrt Ostrava
Škoda Roomster 2010 1.4 16V

ex
Astra F Caravan 96 X18XE

ex
Astra F Caravan 96 X16SZR

Přílohy: (155KB)  
Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Alena (IP zapsáno)
Datum: 07.10.2007 21:10

Mrkněte na [auto.idnes.cz]
Možná se to všem co se jich to netýká zdá, až nepravděpodobné, ale my co jsme to zažili na to koukáme jinak! Nechápu proč si někdo zvolí prapodivný způsob obživy, vždyť to je nejlepší cesta do kriminálu. Pokud máte někdo z poškozených zájem zanechávám svůj mail ladybird750@seznam.cz

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Karlosek (IP zapsáno)
Datum: 16.10.2007 19:00

Taky zdravím všechny které Trnka podvedl a ti kteří si chtějí od p. Trnky odjednat auto ať si to honem rychle rozmyslí,taky nás podvedl sliboval stejně tak jako všem ostatním, mně Fiat brava. já jsem od něj pníze dostal všechny ale mám kamaráda který ještě ne, chtěl Seat toledo. Co takhle se spojit a podívat se p. Trnkovy na zoubky, protože se asi spravedlnosti přes úřady nedočkáme, tresní oznámení jsem ne něj taky podal.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Jan Rossi (IP zapsáno)
Datum: 22.10.2007 07:22

Zdravím
Tímto se hlásím do klubu podvedených panem Trnkou.Myslím že by bylo nejlepší podat na něj hromadnou žalobu.Mě slíbil za super cenu Mondeo,o kterém mi taky tvrdil že je s ním problém na hranicích.Dlužné peníze spláci po 2000,- až 5000,- Každého komu ještě tento "podikatel" dluží peníze,touto cestou žádám aby mne kontaktoval emailem nebo na tel.774274854.Dáme celou věc právnímu zástupci případně odprodáme jako komplexní pohledávku vymahačské firmě.Díky za vaše ohlasy.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Jouda (IP zapsáno)
Datum: 31.10.2007 07:11

Taky jsem naletěl, Trnka mi nic neodvez a tahám z něj zálohu 30 litrů po splátkách už od června. Zatím mi vrátil 1/2, je to děsný, furt tvrdí, že už to poslal a za 14 dní zase h...
Mám taky jeho doklady, problém ale je, že má trvalý bydliště na městkým úřadě v Mejtě a adresu podnikání má taky v Mejtě (na živnosťáku) nebo v Pardubicích (na razítku) ale nikdo ho tam v okolí nezná a na tý adrese v Mejtě u Potoka je jen nějakej barák s malou firmou a ten s nim nemá nic společnýho, jsou to barvy-laky. A majitel ho nezná. To samý v Pardubicích na tý třídě Míru, mluvil sem tam osobně s jedním člověkem z pojišťovny, co tam sídlí a ten ho taky nezná a nejsem prej první, kdo ho tam beznadějně hledá !!!
Takže je to podvodník jako stehno. Funguje tak, že si od lidí pučuje bezúročně prachy a ty pak půl roku vrací. Bacha na něj! Našel sem dokonce i jeho bejvalou ženu, ta od něj dává ruce pryč a má s ním špatný zkušenosti. Taky jí dluží prachy !!!

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: cimrman (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2007 10:29

Radek Trnka je "podnikatel" který vozí bouračky a ty pak v dílně co má lepí dohromady. Vy si objednáte podle fotek auto,zaplatíte tučnou zálohu, on přiveze ten samý typ, ale bouračku, tu dá dohromady, zfalšuje servnisní knížku, přerazí číslo motoru, Vám tvrdí, že jsou problémy s přihlášením atd. Vy čekáte, když Vám dojde trpělivost, tak po něm chcete vrátit zálohu, stojí vás to hodně nervů, úsilí a peněz za telefony, ale nakonec Vám ji vrátí, nebo alespoň její část. Když máte trpělivost a počkáte si tak 2 měsíce po termínu, kdy mělo být auto předáno, tak nakonec opravdu bude. Ale bude to bouračka, s přeraženým číslem motoru, bude to prostě úplně jiný a navíc bouraný auto, než jste si objednali s jinou výbavou atd. Když nic jiného, poskytli jste mu bezúročnou zálohu na dovoz a opravu bouračky, kterou pak prodá buď vám, nebo někomu jinému. Tak takto funguje maestro Trnkolini z Pardubic.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Mialn79 (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2007 18:53

Panu Trnkovi jsem bohužel v létě tohoto roku naletěl i já. Po vložení inzerátu na koupě Opelu Corsa C do annonce,pan Trnka pohotově reagoval s tím,že je vůz schopen do 14 dnů bezproblému dovézt z Německa a přihlásit. Fota opravdu hezkého vozu byla přiložena ke smlové a tudíž jsem neváhal a pana Trnku asi o den později v Pardubicích navštívil a předal mu dohodnutou zálohu 35tis. Do dohodnutého dne předání mi pan Trnka každý den volal a informoval co je nového,to se však změnilo v den předání vozu. Od té doby nereagoval na SMS ani telefonáty a já začal tušit že je něco v nepořádku... Když mi nevzal telefon ani po téměř měsíci ode dne předání,byl jsem pevně rozhodnut navštívit právníka,ale nejdřív jsem ho o mém rozhodnutí informoval přes sms. Netrvalo ani deset minut a Trnka volá,že je vše v pořádku ale že měl nehodu a byl v nemocnici...když prý vydržím ještě týden,auto mi předá. Po dalších čtrnácti dnech už mi trpělivost došla úplně a a opět jsem mu psal,že jdu za právníkem.,načež mi opět pohotově odpověděl at to nedělám a vydržím dalších 14 dni že byl dlouhodobě v Německu a že mi to říkal... Když jsem ho ujistil,že mi opravdu neříkal že byl v Německu ,ale že měl nehodu,tak nebyl schopen odpovědi... Na dalších 14dní už jsem ale nepřistoupil a požadoval peníze zpět. Částka během následujících 14 dní po menších částkách opravdu přišla celá ale stálo to ještě dost úsilí....

Nejlepší na tom celém je,že Corsu pro rodiče sháním stále(od r.v.03 1,2 16V do 160Kč naj.do 70tis.) a když jsem dal před týdnem opět inzerát do annonce,zase mě pan trnka volal a jelikož nevěděl o koho jde,nabízel mi zase ten úplně stejný vůž co o prázdnináchconfused smiley

jinak...Dnes se mi ozval zase jenden dovozce,ale už mail od něho nevypadá moc důvěryhodně...celé znění:"zdravím,zprostredkuji koupi auta v SRN.Potrebné formality za provizi zajistím.608063105-po 21 hod nebo mail-petr.panhans@seznam.cz"
nemáte s ním někdo zkušenost?



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Mialn79 (17.11.2007 19:04)

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Honza777 (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2007 10:39

Čau, hele, neblbni, to Ti jedna špatná zkušenost nestačila ? Inzerát do novin si nedávej, ozvou se jen podvodníci. Zajdi si do bazaru, kterej je u Vás v okolí, víš o něm, že je tam delší dobu a že tam mají pěkný auta, žádný šmejdy. Oni Ti dovoz sami zajistí, nebo Ti ho zprostředkují, ale zase, osloví svoje prověřené dovozce. Můžu Ti ale doporučit jen takový způsob, který solidní bazary nabízejí, tj. že si auto vybereš na fotkách, třeba i víc aut a pojedeš do Německa s nima a tam si to sám všechno prověříš no a když to bude OK, tak ho přivezete. Má to nevýhodu, že když v Německu řekneš, já to nechci, tak jim zaplatíš i tak cestu, ale zase můžeš smlouvat o ceně, vytknout závady a koupit ho se slevou. Hlavní výhoda je, že vše vidíš na vlastní oči předtím, než komukoliv dáš peníze. Nebo se na dovoz vykašli, udělej to tak, že si vem známýho mechanika, nebo si nějakýho najmy, vyber si na netu inzeráty a s ním to obejděte a to nejlpší si vyber. ALE NIKDY za žádnou cenu nedávej zálohu cizímu chlapovi, co se Ti ozve na inzerát, kterýho neznáš a nevíš co je zač, i kdyby Ti dával občanku a živnosťák, to vůbec nic neznamená !!!
I kdyby to byl nakonec poctivej chlap, tak Německý bazary jsou plný Turků a ty Ti do telefonu nakecají jak je to pěkný a on tam přijede a zjistí, že je to sračka, ale stejně ji doveze a ty si jí budeš muset vzít, nebo Ti nevrátí zálohu, co mu dáš. Solidní bazary jezdí výhradně do bazarů v Německu, kde Turci nejsou a kde to, co Ti řeknou je pravda nejen na fotkách !!!

Dobře si to rozmysli a neunáhli se !!!!

Ten toho nasliboval
Autor: Silenoz (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2007 21:13

Tak ja jsem bohuzel taky naletel jak tak koukam.
Uz cekam mesic po terminu co je na smlouve a stale nic. Me slibil i dat papiry na Cebii overit. Pry by melo byt vse v poradku uz ted v patek. Ale kdo vi jestli tam nema kamarada ci si dela falesne certifikaty (lze to overit na netu). VIN mi slibuje ze mi zasle uz asi 14 dni a stale nei schopen jej zaslat - jestli vubec nejaky VIN ma,ze? email vim ze ma: dovoztrhovka@seznam.cz . Adresa: Závod Míru 2739, Pardubice. Ale u me ma jmeno Karel Kašpar. Telefoni cislo na nej sedi. Poslal mi vyfoceny okopirovany pas (dost divne a kvalita nic moc, hlavne fotky) a zivnostensky list (zemedelsky obor).
Chtelo by se to spojit a resit tohoto podvodnika.
Nervy mame jen jedny.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Silenoz (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2007 09:43

Pane Robrt, mohl by jste mi prosim poslat na Vas kontakt?

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: podvedený (IP zapsáno)
Datum: 30.12.2007 12:46

Takže ještě pro připomenutí pro všechny co si nejsou jisti dovozcem aut - neplaťte zálohu předem!! a zvláště ne p.Radku Trnkovi !!, s tel. 604798722 , na adresách : Radek Trnka, Pardubice, Zavodu Míru 2739 (jeho kancelář), dále: Bedřicha Smetany 92, Vysoké Mýto, nebo: U Potoka 751/IV, Vysoké Mýto a adresa jeho přítelkyně kde bydlí nebo naposled bydlel - Na Bukovině 1008, 53003 Pardubice - Bílé Předměstí.

Už podepisoval prý smlouvy i pod jiným jménem a možná používá už i jiné telef.číslo. Tak POZOR na něj!!!

(RADEK TRNKA 604798722 , 604/798722, 604 798 722 ... tel. čísla na pomoc i-vyhledávačům smiling smiley

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: PAT (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2008 07:15

Zdravím, mě Trnka vrátil, ale po dlouhé době, po řadě výmluv z jeho strany a po mnoha telefonátech a SMS z mé strany. Vrátil mi celou zálohu 33500 kč a to celkem na tři krát po různých částkách. Ale byl jsem kvůli němu dlouho bez auta, protože jsem věřil těm jeho kecům. Taky mě to stálo peníze za telefony a nervy. Takže - až Vám pan Trnka (nebo pan Kašpar) z Pardubic - Závodu Míru nabídne dovoz auta, tak ho pošlete do prd...

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: nastvany (IP zapsáno)
Datum: 17.01.2008 12:33

Tak se připojuji k podvedeným lidičkám.Pan Trnka je asi nedotknutelný,nás kontaktoval, když jsme scháněli autí,s i-mejlu dovoz trhovka a firma se jmenuje užitkové vozy NIKA.Je to pán co mu pujčíte prachy on je otočí v kšeftech a pak vám je na dlouho vrací.A policie tam mu to projde,neboť úmysl podvodu mu nelze prokázat.Proto je dobré jít kněnu na kafe,a aby nás bylo víc.To vám poradí i policista třeba zrovna v Pardubicích.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: moravaci (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2008 19:09

Tak tady je další podvedený. My jsme si objednali Sharana v říjnu a nemáme ani auto, ani peníze. Jestli zítra nepříjde šek tak to dávám policii. Jestli mu to projde u policie tam, tak tady u nás to berou kluci vážně. Morava.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: dalsi moravak (IP zapsáno)
Datum: 22.01.2008 22:00

Ja sem taky podvedenej z Moravy. Cekam na zaplaceni, ale pripravuju uz i zalobu nebo i vice drasticky postup proti tomu hajzlovi. Mam hodne informaci, ktery tu nikde na diskuzich nejsou a ktery zverejnim pokud mi nezaplati. Poslete mi svoje tel. cislo a jmeno na mail: jorge70@email.cz ...zavolam vam a muzeme se domluvit na spolecnem postupu

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2008 11:19

Nechápu, jak takový člověk může běhat na svobodě a není v kriminále?

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: hesty (IP zapsáno)
Datum: 01.02.2008 17:27

Tak zálohu máme zpátky a spadl nám kámen ze srdce, že to nemusíme řešit drasticky.

Re: Bacha na "nesolidního" dovozce: Radek Trnka - NIKA
Autor: Miroslav Němec (IP zapsáno)
Datum: 11.02.2008 11:56

Zdravím
mám stejný problém jako všichni tady, dal jsem zálohu 33 500,- na nové auto, žádné auto nebylo, vbypověděl jsem smlouvu a teď čekám na vrácení zálohy,zatí mě vrátil jen 20 000,-.
U mě měl jméno Karel Kašpar = Trnka, všechno sedí, poraďte prosím jak z něj dostat zbytek peněz.
Děkuji

Aktuální stránka: 1 z 16


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Připojit soubor
  • Můžete připojovat soubory následujících typů: jpg, gif, bmp, pdf
  • Soubor nesmí být větší než 600KB
  • k tomuto příspěvku může být připojeno ještě 3 soubor(ů|y)
Smileys
...
(loading smileys)
Spam prevence:
Prosím, opište tento kód. Toto opatření slouží k blokování automatických robotů, které vkládají spam (nevyžádané reklamy).
 **    **  ********  ********    ******   **    ** 
 **   **      **     **     **  **    **   **  **  
 **  **       **     **     **  **          ****   
 *****        **     ********   **           **    
 **  **       **     **     **  **           **    
 **   **      **     **     **  **    **     **    
 **    **     **     ********    ******      **    
Powered by Phorum.